Čo vidíte, keď zatvoríte oči?

nominativ
25. sep 2021

Ahojte, taká ľahšia téma. 🙂 Zaujíma ma, či vidíte obrazy, keď zavriete oči a aké (nemyslím v spánku)? Má to spätosť s tým, na čo myslíte alebo úplne blbosti?

Ja aktuálne vidím Máriu Antoinettu a nejakého historického chlapa, čo ani neviem, kto je. 🤣 Plus nejaké halúzky s modrými kvetmi.

A napadlo mi, či je to vlastne bežné. 🙂

Pekný večer.

janai1
25. sep 2021

Tmu

nominativ
autor
25. sep 2021

@janai1 ano? Žeby to bolo niečo zvláštne? :D Ja kôli tomu kopukrat nemôžem ani zaspať. 🤷🏼‍♀️

ariannazara
25. sep 2021

@nominativ aj ja tmu čierne proste 👍😂

nominativ
autor
25. sep 2021

@ariannazara nakoniec zistím, že som nejaký psychoš. 😃😃

srferreira
25. sep 2021

@nominativ no aj ja tmu. Este som sa nenaucila vidiet so zavretymi ocami 🤷‍♀️ 🙂

tosomja
25. sep 2021

@nominativ 😂😂 skús otvoriť oči, že čo uvidíš

zuzubb007
25. sep 2021

Tak to si predstavujes somariny v hlave, ked sa zavru oci tak je tma a nic ine

gleep1
25. sep 2021

Obrazce vidím len keď som unavená tesne pred spaním. Keď nemôžem zaspať nevidím nič, maximálne nejake šmuhy, ale v momente kedy pred očami viem vidieť predstavy- aj take aké sama chcem alebo aj take čo sa samé vynárajú- tak viem že už konečne zachvíľku zaspim.

shinon258
25. sep 2021

@nominativ nevien čo myslíš. Keď zavriem oči a na nič nemyslím, tak áno, tmu. Ale tiež si dokážem predstaviť ako ty mariu A. a modré haluzky a vidím ich pred očami. Nemyslíš náhodou day-dreaming?

ella_price
25. sep 2021

A mala hlavu?

thoughtfulweirdo
25. sep 2021

To fakt vidíte všetky tmu? Ja som tmu nevidela nikdy 😂 aj keď sa strašne snažím, vidím kadejaké "ohňostroje", farebné mihanie a zrnenie rozladeneho televízora 😅 tmu veru nie

katkamatka7
25. sep 2021

@nominativ Aktuálne vidím tmu. Vedome si dokážem predstaviť niečo, čo chcem vidieť, ale momentálne nemám pred sebou také pohyblivé vízie, ktoré opisuješ. Pri dlhšom sústredení sa dokážu vyjaviť.
Mala som veľmi živé pohyblivé obrazy pred narodením dieťaťa, v čase tehotenstva. Nielen pred zaspávaním, ale aj počas oddychu v priebehu dňa. Nesúviseli s tým, na čo som myslela alebo čo som zažila.

luccija
25. sep 2021

@nominativ si trochu pohulila?🙂)vidím tmu, ale raz, keď som bola veľmi unavená po nočnej a nevedela spať mi zrnilo a také záblesky ako ohňostroj veľmi nepríjemné to bolo

nominativ
autor
25. sep 2021

Zaujímavé, ja s tým žijem cely život. Nezobrazuje sa mi nič, na čo myslím, len nejaké haluze, úplne odveci, od snehuliakov, cez palmy, slnečnice úplne čokoľvek akoby z podvedomia a kedykoľvek, či cez deň alebo večer. Sranda, čakala som skôr diskusiu, ake blbosti sa zjavia vám a zistím, že som divná. 😃

nominativ
autor
25. sep 2021

@ella_price ďakujem za článok. 🙂

nominativ
autor
25. sep 2021

@luccija očividne hulenie nepotrebujem 🤣

mamutka
25. sep 2021

@nominativ ja vidím akýsi mikrosvet, nie je to celkom tma, akoby sa v nej niečo pomaly pohybovalo, ťažko vysvetliť. Pri strese, velkej únave a pod aj negatívne veci ktoré som kedysi videla, veľmi negatívne, tie musím usilovne odhanat. Také ze "zavriem a je tma" mi príde až divne, to moc nepoznám 😁

janetinka27
25. sep 2021

@nominativ jedna vec je, ci si predstavujes a druha vec, je co vidis. neda sa vidiet ani pocut predstavu. oko aj trebars ucho zachytavaju obraz/zvuk a prenasaju ho do mozgu. ak vidis alebo pocujes nieco,co nie je,potom su to halucinacie. pred ocami sa nam po zavreti mozu mihat zablesky z predtym videneho svetla, ktore nam podrazdilo sietnicu alebo mozeme vidiet nejake obrazce s prichadzajucim snom,ale to uz zacina premietanie sna.
takze ak zavries oci a vidis brada pitta,potom na neho len myslis a predstavujes si ho. mne ked sa pacil nejaky chalan,tak som sa snazila v mysli si vyvolat a pripomenut jeho tvar a bola som stastna ako blcha.ale bola to len predstava

zuzanka.zuzu
25. sep 2021

ja mam doma babo nespiace cez den, vecer som taka vyflusnuta ze ja vidim tmu uz ked ho ukladam 😂

nominativ
autor
25. sep 2021

https://en.m.wikipedia.org/wiki/Closed-eye_hall...

Na základe vyššie spomenutého článku ešte čítam ďalej a zisťujem, že som až na nejakej 4.urovni blázna. (S nadsázkou :D) Myslím, že keď s tým žijem "celý život", resp.odkedy si pamätám, môj mozog je už naučený mi niečo "zobraziť". Neviem, či nepôjdem robiť kariéru k tým veštcom do telky. 😄

katkamatka7
25. sep 2021

@nominativ Skúsila som sa sústrediť dlhšie s tým, že je ticho a tlmené svetlo. Videla som niečo ako tmavú sieťovinu na sivom podklade.
Skúsila som tlmené svetlo zhasnúť. Najprv videná ,,tma". Po chvíli sa zjavil obraz bielych kmeňov stromov, neskôr bielych strán v knihe, ktoré sa prevracali. Zaujalo ma, že som ich videla napravo hore a videla som len bielo šedo čierno.
Inak sny sa mi snívajú farebné a s ľuďmi.
Asi sa mi bude dobre snívať.

ella_price
25. sep 2021

@nominativ Ja žijem od malička napríklad so sluchovými halucináciami - pri väčšom strese a úzkostiach (počujem hlasy skupiny ľudí, ako niekto klope, zvuk príboru,atď atď). Vraj je to ale v poriadku, pretože žijem v realite, nie ako väčšina “pacientov” 😃

1mika1
Autor odpoveď zmazal
Zobraz