Čo vedie ľudí k tomu, že chodia chorí do práce a školy?

15. feb 2023

Stále neviem nájsť odpoveď na túto otázku: akỳ dôvod má niekto, kto je viditeľne i počuteľne chorý, že nezostane doma, ale ide medzi ľudí? Jednoducho to neviem pochopiť, podľa mňa je to bezohľadnosť, egoizmus. A keď už teda si myslí, že je nenahraditeľnỳ, prečo si nedá rúško?

a_alexandra_a
15. feb 2023

Lebo sú hlúpi. To máš to isté, ako keď rodič ráno nadopuje dieťa liekmi a pošle ho choré do škôlky.

zuzinka888
15. feb 2023

€, € a este raz €.

lasona
15. feb 2023

Prečo? Pretože si nemôže dovoliť ostať doma na PN, mať OCR, potrebuje platiť účty, boji sa o stratu zamestnania....

missviolet
15. feb 2023

za znizeny plat urcite.... tlak z prace ze mas makat...

klarissa25
15. feb 2023

Vždy som chodila do roboty aj keď som mala kasel...pokiaľ nebola teplota alebo niečo, chodila som aj chodiť budem, snáď nebudem doma s každým kašľom....

bloger
15. feb 2023

@lasona Presne výborne si to napísala.

heidy222
15. feb 2023

No ja keď som chorá a zostanem doma tak sa všetci sťažujú, že som nebola v praci a bol stres a chaos, tak ako to teda je?

anika
15. feb 2023

Lebo mu to zamestnavatel sam nedovoli

syslik81
15. feb 2023

tiez makam kym mozem-ak som doma nik mi to nezaplati ak ostanem doma s malou tiez mi to neplatia ... nemam iny prijem v rodine .. a nie necitim sa sebecky .doma som len ak som fest chora-nastastie ro uz roky nebolo

anjelicek26
15. feb 2023

Si naivne myslis, ze vsetci maju taku financnu stabilitu, chapaveho sefa a zaskok? Bohuzial nie...

majamat
15. feb 2023

asi to mame v sebe takto nadstavene. keby nie, keby sme pri kazdom naznaku infkecie doma, tak by sme mali zachvilu tak mizerny imunitny system, ze hroza.

imunitny system sa buduje aj kontaktom s infekcnym patogenom.

ked som bola na materskej, bola som viac izolovana, zhorsila sa mi imunita. ked pracujem, chora byvam len sem tam, max 1x rocne. a to som casto v kontakte s chorymi.

nadazdi
15. feb 2023

Ja vždy poviem - som chorá.. ,,dobre ale prides hej?” 🤣 raz bolo aj ,,ako veľmi, opíš to”.. každopádne my robíme v kancli, väčšinou keď je chorý nejaký člen, tak nikto neochorie od neho, sme dospeli a mame zjavne zdravé hygienické návyky..

sante81
15. feb 2023

Dala by som ti prežiť mesiac v mojej koži, pochopila by si

gabika128
15. feb 2023

Ja som doma z prace vždy ostavala naozaj len v prípade teploty a keď som sa zle cítila, neviem si predstaviť byť každý mesiac na PN, teraz keď mám deti tak aj očr kvôli sopľu, však to by som v zimných mesiacoch ani nechodila do práce. Existujú rúška, respirátory takže no problém 👌

autor
15. feb 2023

@lasona ok, financie, síce podľa mňa nie je nič dôležitejšie ako zdravie,ale chápem. Ale prečo si ten chorý nedá aspoň rúško? Prečo sme takí bezohľadní? Veď kolegovia môžu mať doma rizikových príbuznỳch? Ja si rúško dám, ale ide mi o to, prečo sme niektorí takí ignoranti?

autor
15. feb 2023

@sante81 ???

dadis
15. feb 2023

Ale neprehanaj...nikedy sa z nadchy liecis aj 2 tyzdne, to ako sa mas izolovat? 🤯 Ozaj?

klarissa25
15. feb 2023

Ako sme fungovali pred covidom? Úplne bežné, žiadne ruska,...netreba to preháňať

autor
15. feb 2023

@dadis ja nepíšem o nádche...

autor
15. feb 2023

@klarissa prečo by sme nevyužili niečo novè? áno, nie je to to isté, ale asi máš práčku apod? A tiež kedysi neboli😉

ukulela
15. feb 2023

@klarissa25 u nas si chory kolega rusko v pohode da. Uvedomujeme si, ze stale je ru kovid, agresivnejsi ako bezne virusy. Je to o citlivosti a inteligencii.

klarissa25
15. feb 2023

@ukulela áno...ako sme si pokazili imunitu nosením rusok, vid chrípková sezóna teraz ci na jeseň....

zuzitko74
15. feb 2023

To vieš, každý z nás má iný pohľad na to, čo to znamená byť chorý. Ja to beriem tak, že choroba je niečo, čo ťa urobí práce neschopným. Takže kým vládzem prísť do práce a pracovať, tak som práce schopná. Chorá som len vtedy, ak nevládzem prísť do práce a pracovať.

mima1608
15. feb 2023

U nás v práci bolo bežné, že keď niekto ostal doma chorý, tak to potom mal od vedúcej na tanieri ešte mesiac deň čo deň. Ja som mala Covid v prvej vlne, dosť zlý priebeh - respiračné problémy, teploty, silné svalovky - keď som sa potom vrátila do práce vedúca mi povedala nech sa nesťažujem, keď som jej vravela, že jednoducho mám stále problém s dýchaním, že oni na mňa robili 2 týždne kým ja som doma ležala 🙄

jaroe
15. feb 2023

nepíšeš o nádche tak o čom? So zápalom pľúc hádam nikto do práce nepríde. Ani s chrípkou. Ale naozaj chrípkou, nie lahšou virozou, ktorú chrípkou často ľudia len nazývajú. Za mna ti poviem, že som mala v minulosti obdobie, ked som mávala virózy každý mesiac a to 10 mesiacov v roku. Bolest hrdla, sopel a tak...Nebol to stav, ktorý by ma prikvačil do postele, ale ano, bola som chorá. Naozaj som nemohla byt kazdý mesiac týždeň-dva na PNke.

abbey1
15. feb 2023

Čo do práce a do školy. Ale oni kľudne vezmú choré dieťa na divadielko, lebo však čo nechajú lístky prepadnúť!

zuzinka888
15. feb 2023

@jaroe mozno keby si sa raz a poriadne preliecila - nevracalo by sa to.

mykka
15. feb 2023

z terajsej roboty (open office) som naucena aj so soplom ostat doma (ak si situacia vyslovene nevyzaduje moju pritomnost na pracovisku), s regulernym HO sa to bez problemov da, praktizovali sme to tak pred kovidom aj teraz po..
ALE v predoslej robote tomu tak nebolo, kym clovek neodpadaval od teploty a neviem co, ani pocut zeby sa do roboty nechodilo, tam proste HO neexistoval, musis dojst a hotovo...nelubi sa ti? dalsi 5-ti stoja v rade na tvoje miesto...co ma clovek robit, je rad ze ma robotu ne, kolko krat sa tazko zhana (jasne najdes hocico, ale ide aj o to, ako ta dokaze ta "robotka" uzivit a ktoru cast dna ti pohlti, matka predsa nebude makat na nocnych ne??)...firmy su tak "nastavene"... taka mamicka co je stvrtinu roka doma kvoli OCR, potom pravdaze kadejake prazdniny a dovolenka, nevypada v ociach zamestnavatela zrovna ako zamestnanec mesiaca a ergo obidu ju podla mna vsetky benefity, karierny rast atd.....
A ak niekto donese chore dieta do skoly? no a teraz co? som si ista, ze keby sa im dalo, su s nimi doma, neexistuje rodic co by to nechcel mat pod osobnou kontrolou, ale proste niektorym to tak "nevychadza". cize podla mna to neni egoizmus/bezohladnost....pre nich je to skoro existencna otazka..
ked bola dcera v skolke, nechavala som si ju pocas choroby doma a ja som robila z HO, ale teraz v skole je to trosku osemetnejsie, nebude predsa vymeskavat kvoli banalnemu soplu (nie je to smrtelna choroba ze)... rodic si predsa svoje dieta pozna a vie, kde su jeho hranice a kolko zvladne (so soplom ci bez neho), vzdy existuje telefon kedy mi mozu zavolat a ja si bez problemov pre nu pridem ak vyucujuci zhodnoti ze je to nad ramec...
TAKZE KLIDEK 😉

kristinapetronela
15. feb 2023

Lebo pani učiteľka po chorobe dá 5 a ešte aj poznámku keď niečo nevie dieťa ...radšej nech vymeska čo najmenej .ale zatiaľ som vždy nechala doma no po Tom zážitku porozmýšľam

simca06022011
15. feb 2023

napriklad povinnosti. ked mam terminy nemozem lezat doma v posteli.