Čo varíte 1. a 2. sviatok vianočný?

ela2020
20. dec 2021

Ahojte, tento rok budeme travit Vianoce po prvykrat doma. Ake su vase zvyky, co sa tyka jedla pocas sviatkov? Manzel maval kacku na 2hy sviatok, ale to ja moc nemusim. My sme asi dojedali z predchadzajuceho dna, co ma tiez velmi nelaka. Chcela by som nam nieco chutne uvarit a zaroven z toho spravit kazdorocny ritual.

stela1996
20. dec 2021

@ela2020 3 dni sa je kapustnica salat rezne

lenuska9999
20. dec 2021

@ela2020 my tiež jeme na druhý deň jušku, salat, rezne, ryby ...

majamat
20. dec 2021

my tiez to iste, ako stedry vecer

janai1
20. dec 2021

U nás sa neje mäso na 24. tak 25. sa robia k šalátu rezne a polievka vývar a 26. sa len dojedá čo ostalo z 24. a 25.

dominika1988
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
deti95060810
20. dec 2021

načo variť... dojedáme ten obrovský vandlík šalátu, kapre, lososa, a lokše s makom...

alexandra2468
20. dec 2021

Tak ja asi nevarim take kvantum ako niektori, ze sa to je potom 3 dni.
24. Ryba
25. Morske plody
26. Podla aktualnych chuti clenov domacnosti, vzdy inak.

tncka
20. dec 2021

@ela2020 1 sv.dojedame salat,rezne,ryby,2.sviatok pecena krkovica,kapusta,knedla,kapustnica,co zostalo sa musi dojest,az potom varim

h2
20. dec 2021

"Ďakujem" adminom za zmenu názvu témy! Niekoľko minút sa tu rozpisujem a zrazu ma to vyhodí. Zrejme preto, lebo oni MUSIA furt meniť tie názvy!!!!!!!
@ela2020 My mávame na prvý sviatok Vianočný kačacie prsia s brusnicovou, alebo nejakou inou sladkou omáčkou a k tomu zemiakové krokety, ktoré ináč nerobím, ako je rok dlhý. Je to výborné, úplne iné, ako klasická v celku pečená kačica s kapustou a knedľou. Majú to radi aj ľudia, ktorí ináč kačku nemusia.
Na druhý sviatok mávame plnené rezne z bravčového karé, opekané zemiaky a ryžu. Mäso plním dusenými hríbami, ale robím aj šunkovo-syrové, pre tých, čo huby nejedia. V tento deň už väčšinou varím aj vývar.
U nás sa na prvý-druhý sviatok Vianočný zíde dosť veľa ľudí, preto toľko varím. Ďalšie 3 dni dojedáme. 😀

ela2020
autor
20. dec 2021

@h2 mnam, tak toto znie mega chutne. Zemiakove krokety som nemala ani sa nepamatam. Asi sa tebou necham inspirovat 🙂 nevadi mi dojedat po sviatkoch, len na sviatky som chcela mat kazdy den nieco chutne a cerstve.

janinah
20. dec 2021

Na Božie narodenie 25. sa u nás nevarí.vsetko máme zo štedrej večere.Kym boli deti malé robila som vývar.teraz ani ten.Na Štefana rezne alebo kačka a na večeru kapustnica s klobásou lebo na štedrý večer je pôstna.

viestta
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
h2
20. dec 2021

@viestta Pečený vták je super! 😅😅😅

tenerifka
20. dec 2021

24.12.-klasika salat, ryba, kapustinca
25.12.-sme pri bazene, dojeme klasiku, na veceru sedime vonku a zobeme co dum dal
26.12.-sme vonku pri bazene, grilujeme steaky, na veceru sedime vonku a mame jednohubky

viestta
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
henka123123
20. dec 2021

24.12 file majonezovy salat.kapustnica poriadna s masom klobasou udenym hribami...udene s chrenom. 25.12 rezne a zemiakovo cibukovy salat us je kapustnica...26teho hovadzi vyvar upecem stehna na kyslej kapuste a varene zemaky

bolarazjedna
20. dec 2021

My na 25.ho tradične robievame morčacie prsua - vyklepeme, na to ide platom dusenej šunky, plus tavený (napr trojuholníkovy syr) a sušené slivky. Zrolujeme, ešte obalíme v plátku slaniny. Pečieme v rúre. Voľakedy sne to robili bez slaniny, vtedy sme to vyprazali v trojobale. Keď sa upecie, servírujeme rozrezané na šikmo. Je to výborné, mam ja TK robí už tradične hádam 15 rokov, ani teraz nemôže chýbať. Podávame to so zemiakovým šalátom, toho sa nám vždy podarí spraviť neúrekom.

simsalabim
20. dec 2021

@ela2020 nevarime, dojedame.

andrejka1974
20. dec 2021

@ela2020 urcite zostane ryba budu rezne a aj kacka takze obzerstvo u nas plus kolaciky kapustnica

jana_eyre_2
20. dec 2021

Ja mám prvý a druhý sviatok vianočný najradšej preto lebo nemusím nič variť 😅 keď boli bežné Vianoce šli sme k svokre a najedli sa tam a na ďalší k sestre a poochutnavali sme na šalátoch čo sme doniesli navzájom všetky rodiny.. minulý rok bol iný a jedli sme len to čo som robila na štedrý deň, keď sa zjedlo, tak som už varila podľa toho čo bolo doma a máme radi.. tento rok bude asi rovnaky, ešte najmladší syn a muz sú v karanténe až do prvého vianočného dňa..

mirage
20. dec 2021

A to ohrievate rybu na druhy den? ved ryba sa pecie par minut, je sa cerstva a uz ani v ten den po par hodinach nechuti dobre, nie ze este na dalsi den.ble.
U nas je divina - ragu z diviaky ci stejky z jelena, alebo kacka. Ak ryba, len cerstvo urobena. Salat zjem max na druhy den, potom tam cibula uz robi taku divnu chut. Ale kapustnica je na treti den chutna.

viestta
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
mirage
20. dec 2021

@viestta nepisem o rezni

viestta
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
viestta
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
mijo53
20. dec 2021

naše vianočné menu: opláítky s medom, kapustnica s fazuľou, mačanka hríbová, bobáľky s makom, pirohy so zemiakmi a sušenými slivkami alebo čerešňami /nie veľa/ symbolicky možno 20 ks, šalát ryba - tento rok sumček africký, file. Na druhý deň sa nevarí, každý je, na čo má chuť, ja najradšej kapustu a mačanku, 2 d vždy niečo iné - rezne, kačka, alebo aj kuracie stehna s ryžou. Káva, koláče. Mačanka a kapustová poíievka musí byť s bielym koláčom, ináč by to nebolo vianočné

henka123123
20. dec 2021

Kapustnica s fazulou som nikdy npocula este
@mijo53

h2
20. dec 2021

@mirage My dojedáme rybu 24. v noci, len tak, studenú so šalátom. Teda, hlavne môj muž to má rád, bol zvyknutý z domu, že keď sa vrátili z polnočnej, dostali hlad a dali si druhú večeru. My na polnočnú nechodíme, tak sa cpeme ešte pred polnocou. 😁

diewcatqoo
20. dec 2021

Na prvy sviatok vianocny vacsinou na obed dojedame veci z vecere. U nas som na ryby len ja, takze ja si davam rybu a muz so synom laduju kapustnicu a bobalky. K rybe nerobim nikdy salat, ale vacsinou opekane zemiaky. Na veceru si spravime oblozene chlebicky alebo jednohubky a k tomu kolaciky.
Na druhy sviatok vianocny to striedam, bud robim rezne a salat alebo kacicu s loksami. Podla toho, ci stihnem kupit kacku alebo nie. Zatial nemam kupenu, tak asi budu rezne a salat, pripadne sa hecnem do niecoho noveho 🙂

nikolka1986
Odpoveď bola odstránená
Zobraz