Ahojte baby, čo vám naň zabralo? Už mám aj antibiotiká, urologocke čaje pijem v jednom kuse, ležím, no mám pocit, že sa to nezlepšuje. Ďakujem.
@miriam1983 no ja už to mám mesiac, najprv mi dala čipky, tie mi ako tak zabrali, no potom to prišlo znovu, ale to bolo tak, že raz to bolelo viac, raz menej a nebol čas to nejak riešiť, pila som urologocke čaje a urinal. Včera som bola u doktorky, pretože v štvrtok večer som mala strašne bolesti a pichanie v podbrušku, ďalej taký tlak, nutkanie na močenie a pálenie (štípanie ) tam dole. Doktorka mi zistila zápal močového mechúra dala mi tie antibiotiká a kvapky proti bolesti. Áno beriem antibiotika druhý deň, ale aj tak sa necítim nejako lepšie. Nemáte nejaké domáce rady alebo niečo ? Ďakujem. A o 3 dní mám mat ms, tak sa bojím, čo to budú za bolesti, pretože keď som ju mala v decembri, tak také bolesti, že som ani nemohla prejsť z postele na wcko.
@anna883 atb ti este len mozu zabrat a ak nue,tak mozno prave tie,ck mas,nemusia reagovat na dany problem. Davaj si sucge teple obklady na spodok,kde ta to boli a ak bolesti neustupia,tak k lekarke bech zoberie krv na to,ktore atb s danym zapalom zareaguju.
@anna883 atb by mali zabrať po prvej, druhej tabletke, takže asi nezaberajú.
@montemotherone douzivam a uvidím ako mi bude, keď už mám ten zápal dlhšie, tak možno preto nezaberajú hneď
@anna883 ja som to tiez tak mala,atb nezabrali. Az ked mi urolog zobral cievkovany moc..mala som tam taku bakteriu,na kt.boli len jedny atb,tie tam boli napisane..ze je na ne citlivy.Potom uz bolo ok.Treba ist k urologovi pokial nemas ms,aby ti zobral moc.
Skus caj z petrzlenovej vnate susenej
@anna883 len to veľmi nenaťahuj. Dlhodobý zápal je nebezpečný pre obličky a môže to prejsť do chronického stavu. Inak proti bolesti a nepríjemnému páleniu mne pomáha teplý obklad (kým zaberú lieky). Termofor, alebo sáčok naplním horúcou vodou, ľahnem si a priložím cez oblečenie rovno zo spodu 😊 a fakt pomáha. Ono vôbec pri tomto zápale musíš mať všetko dolu v riadnom teple. Takže ja mám ľadvinak na krížoch, zdola termofor, na nohách hrubé ponožky... aspoň 2 dni ako cibuľa 😁
Ajoj 😊 ja mam zapal mocoveho yz v chronickom stadiu zial 😯😯 uz viem kedy na mna ide krvocuranie tak mam po ruke antibiotikum Nolicin,urinal a urocaj
jedno leto sa mi to vlieklo 2 mesiace...atb nepomohli....zabrali nakoniec silne oreganove tobolky, c vitamin vela, vela, aj 10 g!!! denne a pol litra caju kazdu hodinu
@anna883 ja som tiež nejak pred Vianocami mala silný zápal mocoveho mechúra a pravej obličky, mala som amoksiklav brat každých 8 hodín ale mi bol ťažký na žalúdok tak som ho brala po dvoch dňoch už iba každých 12 hodín. V lekárni som si kúpila taky brusnicovy prášok rozpustný vo vode neviem ako sa to presne volalo ale asi cystcontrol. Mne Atb zaberajú tak väčšinou na druhý deň chod aj na gyndu nech ta lekár vyšetrí a dá ti nejaké tabletky aj on mne dal niečo na F nepamätám si ako sa to vola. Urologické čaj som pila aj ja. Jedz veľa brusníc, ak ti nezaberu Atb chod naspäť k lekárovi nech ti zo erie znova moc a nech ti nasadí druhé antibiotika
Dobré je vyčkať @florianabotosova, aby tie antibiotiká začali účinkovať, viem to aj ja z vlastnej skúsenosti. Mne potom k nim dobre padlo, keď som si kúpila Wobenzym a ten som si dávala, lebo on ešte zvyšuje účinok tých antibiotík, takže lepšie a rýchlejšie zaberajú 🙂 A tiež je fajn to čo si ty písala, že veľa veľa čajov piť, nech sa telo prečistí 🙂
@puplatko áno nie každé antibiotika zaberajú hneď no a keďže amoksiklav mi bol ťažký a obvodná mi nepredpisala druhé musela som ich začať brat každých 12 hodín, ale chvalabohu pomohli mi, áno pitný režim ppri zápaloch močového mechúra ci močových ciest je základ všetko to co tam nemá byť sa musí dostať von, mne lekár na pohotovosti povedal ze citujem „ dievča ty musíš mať riadny sajrajt v tých obličkách“.
Antibiotiká zaberú, len u každého to inak je, u niekoho skôr u niekoho neskôr @florianabotosova. Treba veru prečistiť tie obličky, to kvitujem. Aj vodu, aj čaje.
Aj keď je pravda, že väčšinou máme tendenciu pri zápale nepiť, keď nás bolí vyprázdňovanie :-/
@puplatko lenze to nie je vobec dobre, pit treba, to v takomto pripade sa treba aj nutit do toho 🙂 Chces, nechces, musis 🙂
@maminecka266 pijem práveže dosť, no stále to neprechádza. Tam dole mam taký ako keby tlak, bolesti no už nevládzem. Antibiotiká už som využívala, no asi nezabrali, tak si budem musieť znova zájsť.
Dievčatá, má niektorá z Vás pri zápale taký prejav, že moči často po polhodinke napríklad alebo aj častejšie a moč nejde len po kvapkách ale vo väčšom množstve? Lebo vzdy pri zápaloch všetci píšu, ze to ide ťažko a len po kvapkách. U mňa vždy ľahko a veľa aj keď idem po par minútach :(
@lili16r takto som to aj ja mala, niekomu to ide po kvapkach, lebo tak nejako nevedomky zacne aj pit menej vody, takze sa to aj takto prejavi, ale ked boli, tak to je zapal a pri tom je najlepsie brusnice, vela bylinkoveho caju, antibiotika a wobenzym, mne tato kombinacia pomohla aj sa z toho dostat, aj sa tomu vyhybat 😉
Prosím vás keď máte zápal močového mechúra len dole v strede cítite pichanie ale do strán v podbrusku máte bolesti?
Ahojte nemalý ste náhodou pri zápale taký ťahavý pocit v pupku lebo mna nič nestipe len mám tlaky a cítim take ťahanie od pupku až k mechúra.
@anna883 a ake mas priznaky?