Potrebujem pomoct s bakalarskou pracou, zamerala som sa na obchod s detskym tovarom (kamenny) chcela by som vas poprosit o pomoc. Vedeli by ste mi prosim napisat, co by ste privitali v detskych obchodoch, napr. nejaku sluzbu, vychytavku, proste co vam chyba.
Vopred dakujem za kazdu radu 🙂
Mne vadí v niektorých obchodoch nekvalifikovaný personál - proste nevedia niekedy poradiť. Páčilo sa mi, naopak, že v obuvi Baťa bol taký ten "bazén" s guličkami - loptičkami. To bolo super, dieťa sadlo, vyzulo sa medzi guličky, pomedzi to sa dalo parádne aj vyskúšať topánka, aj popozerať iný tovar. Niečo také by pomohlo, kým človek hľadá vhodnú veľkosť či farbu či čo - pre také malé deti na zabavenie 🙂
@marlenuska
1.určite niečo,čím zabavím dieťa,kým hľadám tovar,niektoré obchody to majú,ale je ich žalostne málo,stačí stôl s pastelkami,či šmýkalka,alebo niečo podobné.
2.určite personál,ktorý sa vyzná,ale našťastie,tam kde chodím personál je schopní poradiť,takže na toto sa sťažovať nemôžem.
3.možnosť napr. topánky vrátiť na druhý deň,resp. po odskúšaní doma.samozrejme že nie nosené vonku (s týmto som sa stretla len v jednom obchode)
4.úsmev,úsmev,úsmev (takmer nikde,ak tak veľmi silený a ten je nepríjemný)
Čo mi vadí? Že tam majú kopy veci pre malé deti, ale vačšie veľkosti ako 120 tam moc nenájdete.
@marlenuska mne by ku stastiu chybala prehladnost tovaru. V niektorych obchodoch musim behat od regalu k regalu, doslova sa hrabat vo veciach aby som nasla co potrebujem.
Tiez by ma potesil vacsi sortiment tovaru pre chlapcov - muzi byvaju co sa tyka vyberu vo vacsine obchodoch veeelmi diskriminovani.
A potom by som bola rada schopna kupit v obchode v marci jarne veci namiesto letnych a v lete letne namiesto zimnych.
A ako bonus pre deti by som privitala vesele miesto na prezliekanie alebo nejaky vtipny sposob ako detom urobit zo skusania veci zabavu namiesto obycajneho otravneho prezliekania mensieho svetra za vacsi. Trebars vzdy ked si dieta prezlecie jednu vec, moze sa zmenit farebne ladenie prezliekarne, alebo by mohla odniekial vyskocit nejaka rozpravkova postava alebo by mohla zahrat nejaka hudba alebo by mohlo mat dieta moznost stlacit nejake tlacidlo ktore spusti horeuvedene a podobne. Proste im z prezliekania urobit taku atrakciu ze sa budu chciet v obchodoch prezliekat same od seba 😀
chodím v MT do jedného obchodu s detským oblečením. len čo sa priblížim k veciam - priskočí ku mne predavačka - na prvý pohľad nasratá na celý svet, a nedovolí mi pozrieť si tovar. Poviem napr. tričko 146 ukáže 1-2 ks a keď sa mi nepáči tresne to naspať celá bez seba že som to nekúpila. mám 3 dievčatá, každá nosí inú veĺkosť, a ona si asi myslí, že som od konkurencie, že si len odkukujem aké majú ceny. Asi budem chodiť s rodnými listami detí......
@bonaqa2013 To vážne?
@natalym no už som si myslela že napíšem majiteĺovi, ale vždy si to rozmyslím - možno že mladá pani má nejaké problémy. Ale vyslovene ju to tam nebaví. Aj vôbec ten kolektív tam nie je dobrí. Ohovárajú sa pred zákazníkmi.....
@bonaqa2013 Ja ako majiteľ by som to chcela vedieť. A skúsila si tej predavačke niečo povedať? Lebo ja keď sa niekto so mnou takto baví, tak jej poviem nejaký vtip, alebo pochválim účes, oblečenie a dostanem všetko čo chcem. Ale nie vždy tiež musím mať náladu. Môj muž ma preto rád posiela, choď Ty to vybavíš.
@natalym Mne ona pripadá že je to tam strašne nebaví - čo môže byť aj pravda však situácia s prácou je taká aká je - mizerná.
@bonaqa2013 Skús jej to povedať. Možno sa fajn porozprávate. Ja tiež predávam a tiež niekedy určite vyzerám, že ma to nebaví, mrzí ma keď mi náhodou niekto povie. Ale keď to robíš 20 rokov. ☹
@natalym robíš predavačku? ťažká práca - nechcela by som to robiť. Ale nikdy nehovor nikdy, človek nikdy nevie
@bonaqa2013 Také niečo, predávam produkt. Ver, že ma to po 20 tich rokoch nebaví.
kým si moje dieťa skúša odev v kabínke,chcela by som si sadnúť niekam pred tú kabínku...a keby tam bola najobyčajnejšia voda a najobyčajnejší plastový pohár,tak parááááda