Čo Vám pomohlo pri odplienkovaní dvojročného dieťaťa?

katkami123
3. apr 2020

Maminy, poraďte rady a všetko, čo Vam pomohlo pri odplienkovani. Slečna bude mat 2 roky v máji, pomaly ju skúšam sadať na nočník. Včera ráno dne ju posadili s tým, nech cika, začala nám strašne plakať na nocniku, vybehla z neho von a pustila hneď všetko na dlážku. Keď jej poviem, ze tu sa kaka, už 2x som ju našla sedieť samu na nocniku, len mala na sebe pančuchy a plienku a keď som sa jej opýtala, že co tam robí, povedala mi, že kaka. Prišlo mi to zlate, ze si to uvedomuje, a keď som jej čuchla plienku, aj v nej naozaj bolo kaknuté. Len neviem, prečo taký krik ráno, prečo v sebe udržiavala ten moč. Ako ste to deťom vysvetlili vy?

lenuliatko84
3. apr 2020

Ja som robila tak ze som dala malemu len slipy a ked sa pocikal alebo pokakal tak som ho malu chvilku v tom nechala a za 2 tyzdne uz sedel na nocniku.ano prala a umyvala som vsetko stale ale aspon to bolo rýchle 😊

mala_katie
3. apr 2020

Presne rovnako som spravila aj ja.. jednoducho som nedala plienky.. len gaťky, prípadne slipy a gate.. vysvetľovala som, že treba na nočník.. prvý deň cikali kade tade, syn to pochopil veľmi rýchlo a za pár dní bol aj bez nočnej plienky, dcérke to trvalo dlhšie, čo mala nehody. Keď sa pocika, nemala by si ju hresit, skôr ukázať, že ju chápeš, že sa nič nedeje a nabudúce už pôjde na nočník..

katkami123
autor
3. apr 2020

@mala_katie kúpila som jej aj nohavičky, skúsim teda tak

mala_katie
3. apr 2020

@katkami123 len dobre je byť prvé dni len doma, a ak by ste náhodou šli von, vramci možnosti samozrejme, keďže vieme aká je situácia, tiež nedávať plienku.. ja som im veľmi rýchlo zrušila aj na spánky práve preto, že ich to mylilo.. používala som nepremokavé plachty..

bociandy
3. apr 2020

Ja som moju skusala odplienkovat v 2 rokoch, videla som ale ze to neslo uplne hladko. Kedze som nechcela stresovat kvoli tomu, rozhodla som sa pockat. A dobre som spravila, odplienkovali sme za par dni ked mala 2r4m. To uz som na nej videla ze uplne chape a sama sa tesi ze nemusi nosit plienku. Este by som ale dodala, ze jej sa velmi zapacila detska doska na wc a chcela cikat rovno tam. Takze uplne preskocila nocnik...

elii5
3. apr 2020

@katkami123 ja teda tiež prispejem. Čerstvá skúsenosť ☺️ Malu som učila na nočník v intervaloch už po prvom roku.. nech vie čo je nočník, tam si treba sadnúť atď.. raz to išlo lepšie, inokedy nechcela nočník ani vidieť. Keď to nešlo, netlacila som ju do ničoho. Davala som jej tiez len nohavičky, že keď sa pocika, nech to cíti, veď sa naučí.. Keď odmietala, tak som to úplne vypustila aj na mesiac dva. Keď mala 2 roky, už chápala viac že treba tam cikať, sama si aj sadla, ale iba občas sa jej podarilo cikať. Kakať tiež iba keď som videla že sa schováva( lebo ona väčšinou sa schovala a tak chodila kakať), tak som ju utekala dať na nočník.. ale stále sama nechodila. Tak som si povedala znovu že počkám, ešte asi není NATO vhodný čas.. to bolo v decembri. V januári už sama začala vyhľadávať nočník, ale iba sa s ním hrala, nechcela cikať, tak som ju ani nenutila. Potom sme bývali pomimo kvoli prerabke, tak som to neriešila. A teraz po návrate domov( asi dva týždne dozadu), som sa zobudila ráno, a že dám jej len nohavičky, vysvetlím že už treba cikať len do nočníka , a keď potrebuje cikať, nech povie, cikať alebo kakať pri kakani. To bolo ráno možno 9 hodín, a o pol 10 sa sama vypýtala s úsmevom cikať. Neverila som že sa vycika, a že na prvú šupu že by to šlo, ale odvtedy nenosí plienky, a pýta sa cikať aj kakať. Aj do nočníka, veľkého wc či vonku, nerobí jej nič problém . Teraz keď si predstavím tie dni a týždne čo som každý deň priala viackrát vecičky ako sa pocikala a pokakala, už by som to nerobila. Už som počula viackrát že treba počkať kým dieťa dospeje na toto, a fakt je to pravda. Pri druhom tiež už nebudem skúšať týždne kým to pôjde a trápiť seba aj malého. Treba skúsiť občas na deň, keď neide alebo odmieta, tak treba dať pauzu. Keď to ide a chápe to, tak pokračuj ☺️ Vidíš mne nakoniec fakt z jednej hodiny na druhú bez plienky.

katkami123
autor
3. apr 2020

@elii5
Áno, veľa krát som čítala o tom, ze maminy tvrdili, ze tak od tých 2 rokov aj niekoľkých mesiacov sa deti samé akoby rozhodli a nerobilo im to vôbec problém. Chcela som využiť toto obdobie, čo sme doma, že ju odplienkujem, no uvidíme..

lubka261
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
katkami123
autor
4. apr 2020

@lubka261

Ďakujem, takú nejakú radu som hľadala

lubka261
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
derdia
4. apr 2020

@katkami123 ja som vcera dala malej orvyyy rat gatusky malicke chutnucke😁a pekne sa aj vycikala, do nocnika,ale davala som ju kazdych 15 minut(teda snazila som sa)ale sem tam sa vycikala ,ale pocikala vseho vsudy do vecera asi 7 gatiek a legin...proste pustila cikanie do gatiek bez akehokolvek povsimnutia...takze ja tiez este pockam...pockam mesiac alebo dk leta uvidim a potom odplienkujem...mala ma 2 roky aj 2 mesiace....

zazvorka87
Odpoveď bola odstránená
Zobraz