Čo vám pomohlo na genitálne bradavice ?

sarahhhh
16. nov 2019

Ahojte už asi mesiac mám genitálne bradavice raz tam sú a raz nie....ale dnes som zistila že ich je už veľmi veľa a začínam ich mať všade. Prosím o radu. Ako sa ich zbaviť? Čo vám pomohlo?

bambulienka25
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
sarahhhh
autor
16. nov 2019

@bambulienka25 nie práve že mi to zmizlo tak som to neriešila ale teraz to tam mám zas a veľmi veľa

sarahhhh
autor
16. nov 2019

@bambulienka25 a je to odkedy som sa oholila žiletkou ktorá nebola moja a nevšimla som si to

brna1989
16. nov 2019

@sarahhhh mne sa tak prejavoval HPV vírus.(rakovina krčka maternice),nečakaj,choď ku gynekolkogovi,urobí ti stery a určí ,do ktorej kategórie vírusu spadaš.nelakaj sa,má 4stupne,až 4stupen je rakovina.len to neodkladaj

bambulienka25
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
sarahhhh
autor
16. nov 2019

@bambulienka25 áno pôjdem ďakujem

monro
16. nov 2019

@brna1989 kmene HPV, ktore sposobuju bradavice nie su rakovinotvorne. Ale v kazdom pripade si aj ja myslim, ze treba ist k lekarovi.

kataka10
16. nov 2019

Genitalne bradavice sposobuje virus HPV typu 6 a 11, ale nie je to ten isty typ, ktory sposobuje rakovinu krcka maternice (16 a 18). Takze sa hned nelakaj, ze z toho mozes mat rakovinu, nie je tomu tak. Kazdopadne urcite chod ku gynekologovi, moze ti predpisat masticku na odstranenie napr. Wartec je celkom fajn. Virus uz budes mat cely zivot, takze treba posilnit imunitu, aby sa ti prestali bradavice objavovat. Je to ako ked ma clovek herpes, ked sa mu znizi imunita vyhadze sa.

brna1989
16. nov 2019

@sarahhhh
@monro ďakujem za usmernenie 👍😊

ivka27101
16. nov 2019

Skus potierat koloidnym striebrom a zvys imunitu

kvetinka_andrejka
16. nov 2019

ja som mala davno dve mini hned som sla do gin a potom som ich strhla namastila miesto mastou od neho a uz sa to niekolko rokov nevratilo

kvetinka_andrejka
16. nov 2019

wartec mi pomohol

majuska_b_o
13. feb 2020

@sarahhhh Baby neviete mi niekto pomôcť? U mna sa to šíri rýchlo ako mor, pred mesiacom mi doktorka pri prehliadke našla 3bradavice, predpísala mi wartec ale po 3dnovom používaní som ich mala 3x viac tak som znovu bežala na gyndu.. poslala má na kožné, odstraňovali mi ich laserom, v ten deň ich už bolo odstránených 25 po 2tyzdnoch som bola znovu na laseri lebo som si našla dalších 10, úplne drobne ale radšej sa toho zbavujem hneď ako na niečo čakať, teraz je to týždeň od posledného laseru a našla som si ďalšie, ja už som zúfalá.... ten laser je dosť drahý ale čo je ešte horšie tak tie injekcie už nezvladam, imunitu som poriešila hneď ako som sa to dozvedela, skúšam tie najkvalitnejšie prípravky až zo zahraničia a aj tak, neviem kde je chyba, zastaví sa ten rast vôbec niekedy?

minimee
1. mar 2020

Ahojte baby, som rada ze nie som jedina s tymto problemom. Ja som si nasla niekolko bradavic, nie su velke, ale su na roznych miestach. Test na HPV mam negativny, teraz sa snazim objednat ku koznej. Ale chcem sa spytat, ako to zvladate psychicky - ak sa to aj prelieci, bude sa to stale vracat a naviac to budem musiet oznamit svojim predchadzajucim partnerom, ktorych som mohla nakazit, hoci som este netusila, ze take nieco mam a tiez kazdemu svojmu buducemu partnerovi, co povazujem za velmi narocny rozhovor. Som pozitivna aj na genitalny herpes, takze o to viac sa bojim, ako by to mohol vnimat buduci partner. Trapi ma to teda najma po psychickej stranke a uz nejaky cas kvoli tomu ani nespavam. Ako ste sa s tym vyrovnali? Mate pre mna nejake rady, ako sa take nieco oznamuje predchadzajucim partnerom, ktori su potencialne ohrozeni? Ako to povedat buducemu partnerovi?

minimee
1. mar 2020

@minimee Budem vdacna ak sa podelite o skusenosti @kvetinka_andrejka @sarahhhh @majuska_b_o @kataka10

kataka10
1. mar 2020

@minimee ja som to oznamila predoslemu partnerovi cez telefon. Ci uz si to vzal k srdcu alebo nie, netusim. Nebol to vazny vztah a to zrejme bol aj dovod preco som sa nakazila. Kazdopadne potom som dlllho cakala na toho praveho a ked sme spolu zacali chodit v intimnej chvili som mu to povedala co bolo strasne neprijemne a dlho som hladala slova ako mu to vysvetlit. No teraz je to moj manzel a narodilo sa nam babatko, takze vsetko dobre dopadlo 🙂

minimee
1. mar 2020

@kataka10 Dakujem Ti velmi pekne za takuto pozitivnu skusenost, velmi si vazim, ze si mi odpovedala tak rychlo 🙂 Mna osobne to velmi zmenilo a urcite mi bude dlho trvat, kym sa dam psychicky do poriadku, ale aspon mam nadej, ze existuju partneri, ktori su ochotni tuto informaciu prijat a dokonca u vas to skoncilo krasne - manzelstvom a babatkom! Gratulujem z celeho <3

sarahhhh
autor
1. mar 2020

Ja som bola z toho taká že sa za to veľmi hanbím. A pri niečom intímnom som sa snažila aby to nevidel alebo aby nič nezistil. Nešla som ku doktorke ani nikam. Kupala som sa v repiku, dával si ho na vložky, natierala to masťou na mikozu a po týždni to tak nebolo. Veľmi som sa čudovala ale pomohlo to a už ich tam nemám ani sa žiadna neobjavila. Radšej choďte ku doktorke ako to liečiť doma ale pomohlo to. A nebojte sa to povedať! Nieje to nič zlé a je to normálna vec a ak to ten druhý vezme zle tak je niečo zlé s ním. Predsa len naše telo je komplikované a nikdy človek nevie čo sa s ním stane. ❤️

minimee
1. mar 2020

@sarahhhh Ďakujem, chcem sa k tomu postaviť zodpovedne, preto sa bojím toho vysvetľovania, ale musím to urobiť, nech sa to takto nešíri kade tade. Potom sa tu trápime. Musíme si vážiť vlastné, ale aj cudzie zdravie. Chcem len vedieť, čo mi povie tá kožná, nech aj rozumiem, ako mám informovať ostatných.

kvetinka_andrejka
1. mar 2020

U mňa sa objavili dve malé bradavičky v rovnakom čase ako u vtedajšieho partnera. Poletela som hneď k lekárovi samozrejme každý sa cítil ukrivdený, že "to isto nie ja". U neho sa to opakovalo asi 3x a mne po wartecu hneď zmizli doslova o tri dni ich nebolo ani žiadna známka po nich. Jemu tiež nakoniec zmizli po mojom kréme lebo dostal niečo iné. Dlho sme potom spolu nič nemali. To mohlo byť v roku 2014. Samozrejme gynekológ hneď zavolal pri vyšetrení dermatológa viete taká hanba. Pozerali na mňa jak na debila,doslova akoby som bola pobehlica. U neho sa to opakovalo, lebo on nič nerobil iba fajčil a pil pepsi v tom čase. Ja som sa hneď začala dávať do poriadku. Po niekoľkých mesiacoch sme sa rozišli a spávali sme iba s prezervatívom po tom čo mne to prešlo hoci neviem či to malo ešte nejaký zmysel. Predošlým partnerom by som to oznámila jedine, že by to bol nejaký nedávny. Ale pomyslela som si, že dosť veľká zhoda náhod, že sa nám to objavilo hneď v tom istom čase, teda aj keď to neviem myslím si, že spúšťačom bol on a jeho dodrbaná na vlastnú žiadosť imunita. Svojmu partnerovi som to povedala po tom čo ma navštívil a mala som na stole nejaké tabletky. Povedala som mu o tom že som druhý mesiac chorá moja imunita je slabá a isto budem mať kvasinky po liekoch. Na to som mu spomenula o tých bradavickách, dodala som, že som bola u lekára a mám dobré výsledky ale že ešte raz pôjdem keď prejde chrípka. Dievčatá div sa svetu je to môj prvý partner pri ktorom už toľké roky nemám nič ani len kvasinky. Pri predchádzajúcich som nonstop sedela u lekára kazdy tyzden skoro. Prešlo 6 rokov, každý rok prehliadka všetko čisté, 2017 som rodila takže tam som mala kompletku vyšetrenia a všetko je ok. Jediné čo si nepamätám je či mi robili test na hpv lebo viem, že sa nerobí jedine že sa opakuje. Asi toľko, nepomôžem teda s informovaním predchádzajúcich lebo ja som dodnes presvedčená, že to je vina vtedy aktuálneho partnera. Nezdá sa mi žeby tak náhle obom vyšlo.

minimee
2. mar 2020

@kvetinka_andrejka Ďakujem Ti za odpoveď.l, držím palce, nech zdravie poslúcha. Verím, že aj ja to všetko zvládnem 🙏

kvetinka_andrejka
2. mar 2020

@minimee nepanikuj už len si to zhoršuješ naozaj imunita a stres to tiež nie je dobrá kombinácia. Pozri aj tak nič nezmôžeš jediná dobrá vec ktorú môžeš urobiť je chodiť pravidelne na prehliadku lebo vedomie o tom kolko a akých druhov hpv ti nic nepomôže len pridá na depke. zacni zdravo žiť, športuj žiadne návyky veľa zeleniny a výjdu ti z toho samé plusy. Ak máš nadvahu schudni. Všetko to som urobila hoci neskoro ale vidim efekty.

minimee
5. mar 2020

Čaute baby, len vám chcem povedať, že to oznamovanie nebolo také hrozné. Zobrali to v pohode, dokonca sa mi poďakovali, že som im to dala vedieť. Som velmi vďačná Bohu, že to šlo dobre a že to mám za sebou.