Čo vám pomáha, keď stojíte pred dôležitým rozhodnutím?

6. máj 2022

Ahojte, čo vám pomáha, keď stojíte pred dôležitým rozhodnutím? A akokoľvek sa rozhodnete, vždy vám bude niečo chýbať. Rozhodujete sa skôr podľa logiky, či podľa srdca a čo z toho považujete za lepšie? Hodnotíte spätne svoje rozhodnutia pre vás v dôležitých situáciách ako za správne? Prípadne, pristihli ste sa, že opakovane ľutujete ako ste sa v nejakej situácii rozhodli? Momentálne pred takým rozhodnutím stojím a bije sa vo mne logika a "srdce", hoci v oboch možnostiach sa dá nájsť tá logika aj srdce. Celkom ma to rozhodovanie ničí, som v konštantnom strese, v noci sa často kvôli tomu budím, že netuším čo je lepšie. Napísať si na papier "za a proti" mi nepomohlo ani hodiť si mincou, nie som o nič múdrejšia. Čo pomáha pri rozhodnutiach vám? A čo vám pomáha upokojiť sa v takých situáciách?

anna_2
6. máj 2022

hadzem si mincou. 🙂 a neskoncim kym nespadne na spravnu stranu

stanulienkat
6. máj 2022

Treba sa rozhodovat rozumom a nie emociami. Aspon ja to tak robim a nestazujem sa.

michaela_koc
6. máj 2022

A nenapises o co presnejsie ide? Mozno potrebujes nestranny nazor...

luccija
6. máj 2022

Podľa toho o čo ide...iné je plánovať dieťa, rozvod, či zmeniť prácu.Rozhodujem sa väčšinou rozumom, ale často srdce hovorilo niečo iné a veru niektoré rozhodnutia ľutujem, ale vtedy to bolo najlepšie rozhodnutie.Teraz o pár rokov neskôr by som to spravila inak

tatianna56
6. máj 2022

fuha, asi zalezi, i ked mam taku povahu, ze pokial ide o nespravodlivost co sa tyka mojej osoby viem konat velmi za horuca a robit radikalne rozhodnutia a to mi akoze uprimne jedno co ako dopadne..takze zalezi do situacie 🙂

kassandra25
6. máj 2022

Niekedy veci plynú samé. Nesie ťa prúd.

dazdovka
6. máj 2022

Zameraj sa na to, co ziskas, ktore rozhodnutie ti otvori ake moznosti a nelutuj, ze si sa nevybrala inym smerom... Ja by som isla tou cestou, ktora mi otvara viacej moznosti, nie chodit dokola ako kon v zaprahu.

uskrnica
6. máj 2022

Tazko je takto povedat, co bude lepsie ak nevieme o co sa jedna. Mozno by si to mohla aspon trocha viac rozvinut a uvidis, ci to niektora z nas vidi tak ako ty

ckocka
6. máj 2022

Rozhodovanie podla logiky nie je ani zďaleka tak logické ako sa domnievame, tak sa tým nestresuj. Moja skúsenosť je že sa mi vždy ulaví keď už sa rozhodnem - akokolvek.

autor
6. máj 2022

Ďakujem za odpovede.
@uskrnica pokojne môžem napísať, ale cítim sa celkovo zmätená a asi to bude komplexnejšie, takže radšej by som písala do správy než na net. Či už tebe, prípadne komukoľvek, komu nevadí poskytnúť svoj pohľad.

grace55
6. máj 2022

Stará jezuitska mudrost: keď sa nevieš rozhodnut, predstav si seba na smrteľnej posteli a rozhodni sa z tejto perspektívy.

luccija
6. máj 2022

Ak sa dá napíš sem...viac hláv, viac rozumu.
@ckocka áno, lebo rozhodnutie prináša stres

anna_2
6. máj 2022

@luccija viac hláv, viac kapusty 😅

rikarika
6. máj 2022

Vzdy sa rozhodujem sama, nedavam na rady inych, lebo nikto iny nedokaze realne posudit stav niekoho ineho.

mamamasama
6. máj 2022

Vždy sa riadim intuíciou.Zatiaľ nikdy nesklamala. Buď z niečoho mám dobrý pocit, alebo nie.

simsalabim
6. máj 2022

Cim dolezitejsia situacia, tym tazsie rozhodovanie. idealne by sa mal clovek rozhodovat aj rozumom aj srdcom. No su situacie, ked prevladne srdce a racionalne uvazovanie ide bokom a ked prevladne rozum. Niekedy aj po rokoch sa k situacii vratim a poviem, si, co ak? Vysledok rozhodnutia tak nejak znasam lahsie, ked ide iba o mna, ked ide o deti, tam to zvazujem a premielam do nekonecna a najviac sa k tomu aj vraciam. A ano, su situacie, ked si priznam, ze dnes by som to uz urobila inak. Aj o tom, je zivot, robit aj nespravne rozhodnutia - no je dolezite sa z nich nieco naucit a nerobit rovnake chyby.

elizabet173
6. máj 2022

Ked su dve priblizne rovnake moznosti a kazda ma pre aj proti, tak sa rozhodujem podla srdca.

michaela_koc
6. máj 2022

kludne mi napis

tosomja
6. máj 2022

Keď máš písať každému zvlášť do správy , to rovno napíš tu.
Tiež sa rozhodujem podľa toho, o akú vážnu vec ide.

zuzzinka
6. máj 2022

Skus meditovat..ukludnis mysel a budes vidiet veci jasnejsie. Mne to pomaha. A nikdy svoje rozhodnutia nelutujem. Kazde rozhodnutie ta posunie vpred a da ti novu skusenost, ktoru si pravdepodobne potrebovala. Odporucam na Youtube kanal Michala Drienika. Vela stastia.

h2
6. máj 2022

Ja som niekde čítala, že pomáha hodiť si mincou. Nie kvôli tomu, čo ti padne. Ale že v tej chvíli, kým padá, si podvedome želáš, aby padlo to jedno správne, prípade, ak padne nesprávna možnosť, si sklamaná, ak správna, si rada. Čiže slúži to, ako taký katalyzátor tvojho vlastného rozhodnutia.

silviaeli
6. máj 2022

Aj mna by to zaujimalo🤔

mabenn
6. máj 2022

logika...resp rozum, ak myslis to...nieco mi hovori, ze to rozhodnutie za srdce bude nejaky ulet...ale mozno sa mylim

victoriab
6. máj 2022

Viem presne, o čom hovoríš... Dnes od pol piatej rána hore, až ma brucho bolí. Nedokážem sa rozhodnúť, neviem počúvať vnútorný hlas.

marlent
6. máj 2022

Ja mam cely proces rozhodovania 😂🤣 najskor poviem muzovi potom naj kamoske a potom mame...vypocujem si ich pre a proti mozno povedis nieco co mna nenapadne...a potom si dam na papier +/- tohp niecoho v com sa rozhodujem a co prevazi to beriem...spatne sa nevraciam uz je som spravila rozhodnutie podnikla kroky takze co budem lamentovat ze boze keby som sa byvala rozhodla inak...

mandala77
6. máj 2022

si neskutočne zacyklená v myslení. Mne pomáha prestať rozmýšľať a analyzovať danú situáciu. Riešenie sa vynorí samé.

78787878
7. máj 2022

Vela konzultujem s okolim, hladam napady a myslienky, aj ked rozhodnutie urobim sama podla seba. Pokial sa mi podari zacyklit a nevidim spravne riesenie, tak si dam od problemu pauzu par dni. Vzdy sa mi udeje, ze sa jedneho dna zobudim a viem co mam robit.

ysseba
7. máj 2022

Rozmýšľam a rozmýšľam, snažím sa neurobiť unáhlané rozhodnutie, proste rozmýšľam, koľkokrát sa v noci budím a uvažujem o tom. A potom väčšinou zrazu viem odpoveď, ako blesk z jasného neba, ale proste zrazu viem ako sa mám rozhodnúť. A zrazu nechápem ako ako som mohla uvažovať o tej druhej možnosti 🙂