Čo vám a vaším deťom chýba v okolí?

kikailavska1
13. nov 2023

Ahojte maminy,

Mala by som skôr na vás anketovu otázku.

V podstate...matersku dovolenku a rodicak som si užívala maximálne, rozbehla som si aj svoj vysnívaný eshopik s detskými aktivitami..avšak tržby stále nie sú také, aby som sa tým dokázala na full tíme uživiť.

Preto ma napadlo, ze by bolo fajn svoje portfólio rozšíriť.
Otázka na vás maminky...
Čo vám ako mamám a vaším detickam (do 10r) chyba vo vašom okolí?
Rozmýšľala som nad :
1) kreatívnymi dielničkami každý mesiac na nejakú tému..
2) rozšíriť eshop na edukacné hraciek (žiadne komerčné a plastové hracky,žiadny dovoz z ciny)

Nechcela by som ísť formou súkromnej škôlky ani opatrovania, ani detskej kaviarne, nakoľko bud nemám vzdelanie alebo je to dosť nákladná investícia..

Co by ste ocenili vo svojom okolí a nemáte to tam? 🙂 hľadám možno nejaký tip, ktorý mi cvrnkne do nosa. 🙂 ďakujem 🙂

freepalestine
13. nov 2023

@kikailavska1 daj link na svoj obchodik, prosim. Zaujalo ma “nie dovoz z ciny”, tak sa chcem pozriet ake alternativy mas. Vdaka

deti95060810
13. nov 2023

nám chýba pediater...

kikailavska1
autor
13. nov 2023

@deti95060810 oh, to je večný problém aj u nás.
Žiaľ s týmto nepomôžem.

deedol
13. nov 2023

@kikailavska1 edukacnych hraciek je vela aj v inych eshopoch. Kreativne dielne zneju fajn, ale musi to clovek vediet robit. Bola som so synom na takych, ktore boli nudne, vobec ho nebavili, a na jednej pod vedenim ozajstneho umelca, kde sa robilo so sadrou, praskovou farbou a pod. a ta bola genialna. vysledny produkt vyzeral fakt super a 5r dieta to zvladlo v podstate uplne samo

milanemila
13. nov 2023

Podla mna je takych detskych eshopov s hrackami ako opisujes strasne vela, takto z fleku ma napadnu tieto kde nakupujem littlekingdom, babyknihy, playroom, happybunny, littlebird a mnoho inych a vsade maju priblizne rovnake znacky ako little dutch, liewood, maileg, kongeslojd, mushie, haba atd. Ak naozaj neprides s nejakou super znackou, kt ine eshopy neponukaju uz je fakt v tomto velka konkurencia a musela by si natlacit vela penazi do marketingu.
Skor by som sa teda z toho co pises orientovala na tie detske dielnicky a mozno organizaciu nejakych burz/swapov.

majlo1234
13. nov 2023

Mne najviac chyba komunita, take zenske kruhy viacgeneracne, mam pocit, ze sa coraz viac uzatvarame vsetci do seba, a na materskej to brutal citim

freepalestine
13. nov 2023

@milanemila suhlasim, ze je vela e-shopov na podobnu temu. Ale nepoznam slovensky e-shop s lokalne vyrobenymi hrackami (EU). Ci by o taky bol zaujem je dalsia otazka..
Inak, vsetky uvedene znacky vyrabaju aj tak v cine (aj ked nordic design, atd), popr. v Indii. Iba drevene hracky Hava su vyrobene v Nemecku, ine tiez v Cine.. 🤷🏼‍♀️

milanemila
13. nov 2023

@freepalestine zo slovenskych ma napada iba lebo medved alebo potom na sashe.

ovaaa
14. nov 2023

Veľa mamin je samých s deťmi, nemajú kamošky atď
Možno organizovať nejaké spoločné výlety, pobyty, jednodňovky s programom či už s deťmi alebo bez nich, niečo kde si pokecajú, dajú wellnes ,zamaškrtia, naberú sily, možno pridať psychológa, pedagóga ohľadom výchovy, prvej pomoci ...niečo užitočné , vzdelávacie a pritom relaxačné, zábavné...

emm_i
14. nov 2023

@ovaaa súhlasím, niečo pre mamy. Podľa mňa deti v dnešnej dobe majú veľmi veľa aktivít, krúžkov, podnetov, vidím to na žiakoch. Aj na tých malých, že 5x do týždňa krúžok (rôzny, nie 1). Ale myslím, že pre mamy by niečo také padlo vhod 🙂

cubo2
14. nov 2023

@majlo1234 to ti naozaj chýba počúvať partičku starých "svokier", čo ti budú vykladať, ako všetko robíš zle a za ich čias bolo všetko lepšie? 😄

hortenziaj
14. nov 2023

Mne chyba niečo pre deti do troch rokov. Dielni ký, šport a ine

majlo1234
14. nov 2023

@cubo2 nie😀ja mam asi ruzove okuliare a nemam v okoli taketo jezibabky😄 chyba mi spolocnost, roznoroda, aj pre deti ne to podla mna velmi prinosne, ak vyrastaju v sirskej “rodine” a vidia rozne pristupy, a nakoniec pomoc-pokocikovat, postrazit… my co byvame daleko od rodin, to podla mna pocituje o to viac