Čo sú toto za potvorky?

mirkarose
21. máj 2021

Dobry den. Tieto mini chrobaciky nam zacali vyliezat v novostavbe. Prosim neviete co to je?

oliviakatka
21. máj 2021

Zrniar 🙂

panelacikova
21. máj 2021

@oliviakatka a čo to stvára? mám pocit, že raz-dva razy za rok to mám a byte aj ja... odkiaľ sa to berie?

mirkarose
autor
21. máj 2021

@panelacikova prave, ze ja rozmyslam odkial to vychadza a neviem na to prist. Nachadzam to v sade. Nerobi to nic, len si to spaciruje po zemi a dost mi to ide na nervy🤔

oliviakatka
21. máj 2021

My sme to domov dovliekli v krmive pre škrečka 🤯

panelacikova
21. máj 2021

@oliviakatka čítam, že ten zrniar sa živí alebo napáda pšenicu a jačmeň. nemáte ako píše aj
@oliviakatka zvieratko? že v tom sa to nejak množí? lebo nič iné mi nenapadá :( ja som mala po prerábke bytu prvý rok stovky, takých malých vošiek, odfotila som kolegovi biológovi, ten to hneď pomenoval a povedal, že majú rady lepidlo. a tým, že som mala prerobený byt až do panela, tam sa drbalo lepidla pod nové omietky na kvantá. a denne mi behalo po stenách aj 100-200 vošiek. vysávala som ich spočiatku, neskôr som ich pučila, ony ostali na papieri totiž. faktom je, že ich lákalo to lepidlo a tá nová omietka. vychádzali mi predovšetkým z elektrických zásuviek - zrejme zacítili novostavbu - byt, tak pribehli z celého paneláku (178 bytov) 😀 😀 ale tento zrniar??? veď ten ide na obilniny, som prekvapená 🙂

panelacikova
21. máj 2021

@oliviakatka a čo potom, vyhodili ste krmivo a aj zrniar sa pominul?

lorin29
21. máj 2021

@mirkarose veľmi často sa to nachádza v múke... Treba pozrieť potraviny aby sa vám nedostali aj inde
Ja som takto múku musela niekoľkokrát povyhadzovat

lucianne
21. máj 2021

Ja som ich nasla v krmive pre vtáčiky tak som ho supla von a kľud ale môžu aj z múky

lintu
22. máj 2021

Doplním vám informáciu - tento chrobáčik sa dá kľudne aj vo vločkách doniesť. Potenciálne teda vo všetkom, čo je z toho zrna.

andreatytler
22. máj 2021

@mirkarose Celu kuchynu treba prezriet aj spajzu a ak mate krmivo pre zvierata aj to.
Donesie sa to domov v potravinach z obchodu.