Čo sú to vlastne sny?

24. feb 2024

Celý život mam veľmi ale ze veľmi živé sny... Nie každu noc, mozno každu piatu. Keď z toho sna ráno vstanem, úplne cítim tie vône, chute, pocity tak reálne, ze mi chvíľu trvá precitnut do našej reality, a opustí ma to niekedy až poobede.. Úplne žijem tým snom, úplne som vnorena Don, do deja, cítim tých ľudí, tie rozhovory, oblečenie ktoré tam mam na sebe cítim aj reálne na sebe. Nemám čas plávať v tom sne zbytok dna, lebo veď treba žiť a fungovať, ale keď sa na minútku zastavím, normálne mam niekedy pocit, ze sa tam chcem vrátiť.. Ešte ak sa mi v tom sne vynorí nejaká melódia alebo pieseň, to je strop. Som veľmi emotívny človek, a dnes ráno sa mi napríklad stalo, ze po takomto mimoriadne živom a príjemnom sne, som v kuchyni ku raňajkam zapla radio ako stále, a akurat v ten moment tam hrala úžasná pieseň, ktorú som si hneď spojila ku tomu snu... Co je to sen? Žiadne filmy nepozerám, nebola to súčasť žiadnej mojej spomienky, neviem co si mozog ukladal keď mi dával v noci také obrazy, ale ten sen bol taky silný, ze mam pocit ze nejaká iná verzia mňa, to určite prežila. Sú sny nahladom do alternatívnej reality?

nikuska155
24. feb 2024

Wow😍

yelena159
24. feb 2024

Existujú o tom teórie. Mnohí ľudia v to veria. Hovoria, že to nie sú obyčajné sny. Sú výnimočné. Cítia v nich všetko, ako si písala. Majú dokonca pocit, akoby boli v alternatívnom vesmíre. Neviem, čo si o tom mám myslieť, ale je to veľmi zaujímavá teória. Nebola by som veľmi prekvapená, keby to bola pravda.

ishoney
25. feb 2024

možno to ma súvis z vašim minulým životom 🙂

13uzivatelka11
25. feb 2024

Ja skôr verím, že to môžu byť spomienky na minule životy, ako alternatívne vesmíry.

drago12587
2. mar 2024

Sen je vlastne príprava alebo sebaobrana mozgu na " možné" situácie .. plánuješ zmeniť prácu, pravdepodobne sa ti sníva tažký pohovor, všetky tie otázky na ktoré nepoznáš odpoveď, mozog ta psychycky pripravuje na najhoršie aby si sa nezrútila ked to nastane. Si vo vztahu ? Sniva sa ti ako ta podvázda partner ? . Máš tažkú prácu ? Atd atd . Ak si psychycky bez stresu, snivaju sa ti nahodné veci zo života, prehrávajú spomienky alebo mozog vytvára fiktívne situácie, tak ti vlastne zahltí mozog aby si sa nezobudila.. mozog ale sny väčšinou neukladá, aby sa nemiešala realita ( blokujú sa nejaké časti mozgu na dlhodobú pamäť) preto ludia zabúdajú na sen zvyčajne pár sekúnd po prebudení.. sem tam sa stane, že silou mocou si chceš sen pamätať a začneš o nom myslieť dosť intenzívne na to, aby sa z časti uložil aj do dlhodobej pamäti..