Čo so susedom?

gupka27
8. júl 2014

Čo by ste robili na mojom mieste? Mám suseda ktorý sa rozviedol, lebo žena mala dieťa s iným. Spolu však mali ešte ďalšie dve deti ktoré majú po rozvode v striedavej starostlivosti. Odvtedy na seba nemajú pekného slova len sa urážajú a bijú aj pred deťmi keď si ich vymieňajú. Viac času však trávia tu u otca nakoľko tu chodia do školy. Lenže problém je že on dosť pije a tie deti / 6a7 ročné/ sú po večeroch s ním dokonca ho vláčia do bytu keď už nevládže sám. Aj včera sme mali takú scénu večer o jedenástej keď bol napitý a nadával im lebo oni chceli ísť spať k babke a on chcel ísť domov len zase nevládal a deti už z neho mali strach. Zatiaľ sme to vždy riešili že sme volali jeho mame tá býva neďaleko tak vždy príde so synom robiť poriadky a niekedy si aj deti berie k sebe alebo zostane s nimi, ale myslím si že to nieje riešenie, inak si na syna nedá dopustiť, no a mama malých to je ťava lebo dobre vie aký je jej bývalý manžel s aj tak tie deti pri ňom nechá. Myslíte že ak by som sa urobila udavačkou susedou a nabudúce v takejto situácii volala políciu pomohlo by to? Je mi tých detí strašne ľúto,poznám ich a viem že sú z toho všetkého už psychicky na dne.

annazozelenehodomu1
8. júl 2014

Ja by som policajtov zavolala. Veď nie je normálne aby toto prežívali 6 a 7 ročné deti.

heni79
8. júl 2014

@gupka27
Neviem aké máte vzťahy so susedom vy. Ale ak aspoň trochu normálne, skúsila by som jemu slušne povedať, upozorniť ho, či si uvedomuje, čomu deti vystavuje. Samozrejme, keď bude triezvy. Ak by to ale mal brať zle, tak by som sa vykašľala na rozhovor s ním a rovno kontaktovala UPSVaR. Prípadne volala aj tú políciu, keby robil výtržnosti.
Tu nemôžeš brať vec tak, že budeš udavačská suseda. Radšej sa budeš pozerať na to, ako tie deti trpia?
A čo tá matka? Poznáš ju dôverne? Čo ak dáva deti mužovi len preto, lebo tak určil súd a možno nevie, ako sa tomu postaviť. Že toto deti znášať nemusia.
Neviem nakoľko poznáš tie vzťahy, no každopádne, ak sa to opakuje, nezostaň pasívna.

konecnefree
9. júl 2014

Polícia rieši len výtržnosť. Určite by som išla na sociálku. Možno by bolo deťom lepšie u babky. Otec to evidentne nezvláda.

bahira1962012
9. júl 2014

presne upozorniť sociálku,oni si ho predvolajú alebo s políciou tam zájdu a bude prešetrenie veci a upozornia aj matku ako to mieni riešiť,treba deti chrániť

gupka27
autor
9. júl 2014

@heni79 Máme so susedmi asi také normálne vzťahy, pozdravíme sa, občas si pokecáme ale nič viac. Ale viem že za chrbtom tu každý rieši každého, takže preto zase nechcem byť TÁ, čo na ňu budú všetci ukazovať že sa do toho starám, ale zase na druhej strane mi je tých drobcov ľúto.
Čo sa týka matky, je to trúba, aj keď ešte bývala tu, tak radšej si našla robotu a po celých dňoch bývala tam akoby mala byť s deťmi doma. Myslím si že jej momentálne úplne vyhovuje, že nemá deti celý čas pri sebe, aj keď je pravda, že inak je to celkom milá osoba a o deti sa pekne stará pokiaľ viem.
Myslíte si, že by stačilo, keby UPSVAR upozorním nejakým anonymným listom? Že by sa o otca začali aspoň trocha zaujímať? A už som rozhodnutá, nabudúce volám políciu.

janinah
9. júl 2014

okamžite by som to nahásila na sociálke..keď ide o deti,tak nepozerám,čo si o mne budú myslieť susedia či hocikto....