icon

Čo so starým perím?

anjetta
16. aug 2023

Pekny den,
Chceme vymenit stare paperove/ perove periny za nove - umele.
Viete mi potadit, co s tymi starymi? Vdaka

viestta
16. aug 2023

Odnes do čistiarne peria, možno ho vezmú, možno výkupia. Ináč je to kompostovatelny odpad.

miamia04
16. aug 2023

@anjetta daruj niekomu, alebo na charitu.

zuzinka888
17. aug 2023

U nas to chodia vykupovat( este). A ja naopak som dlho hladala perie a davala si sit paplony- v zime upna topka- nic mepsie niko este nevymyslel.- urcite prelistuj aj noviny- tie s inzeratmi co davaju spolu s letakmi - casto tam vykupuju.

miamia04
17. aug 2023

@viestta @zuzinka888 to vykupujú aj staré periny? Podľa váhy a kvality peria? Neviete za akú cenu? Ďakujem

zuzinka888
17. aug 2023

@miamia04 no zbohatnut sa asi na tom neda - no ja som daka za nove este neoparane perie dost uz neviem presnu sumu ale parali sme to s tetkami( naozaj 3 dnovy zazitok) + ta latka= vysli to viac ako umele- ale stali to za to, nemam probkem s krcnou chrbticou.....A ano vykupuju sa aj " stare" perie- zevraj je to ako kozusina- nesmrtelne.

simca06022011
17. aug 2023

U nás tiež chodi také autíčko a vykrikuje ze výkupné raz za čas, tak pogoogli výkup peria a uvidíš ci nenájdeš nieco

zuzinka888
17. aug 2023

Ujo google vravi ze 5€ za kilo pouzivanych- perina ma asi 3 kg paplon asi 1,5 kg- to tak asi len na kavu a kolacik ale recyklujes ......🙂

bubuzu
17. aug 2023

Určite skús tie čistiarne, možno ti dajú férovú cenu. Tie autá, "Vážení občania, ohláste sa, vykupujeme...Staré periny, batérie, obrazy, nábytok,....Staré batétrie vykupujeme. Ohláááste sa." Sú to väčšinou šmejdi. My sme im tak mladí neskúsení dali dve duchny obrovské aj vankúše. A típek, že to podľa váhy, tak sme mu ich podávali a on ich rovno do auta nahádzal. Zavrel, dal mi 2 eurá, keđ som začala, že to nejak málo, z auta vystúpil druhý s hrubým krkom a malým mozgom, nebolo mi všetko jedno. Škoda perín.

miamia04
17. aug 2023

@bubuzu ajaj🙁 takto radšej nie.

alickapusinka
29. jan 2024

sú firmy čo to výkupuju

piskotik
20. mar 2024

To by aj mňa zaujímalo, kde to seriózne vykupujú?

elief
20. mar 2024

@piskotik my sme hľadali výkup na Bazoši asi, môj to hľadal, bol problém s tými ľuďmi sa dohodnúť na tom, kedy pre to prídu... Prišli, pozreli a za tri paplony nechali 3€...
Nechcela som to hodiť len tak do kontajnera, keby ich niekto roztrhá a lieta perie po sídlisku, tak by ma trafil šľak