Čo so starším oblečením?

5. sep 2022

Čo robiť s oblečením ktoré už nechcem nosiť? Mám kopec vecí a neviem čo s nimi. Niekedy boli nádoby na zber oblečenia, ale už som ich u nás dlho nevidela. Viem že to bolo vkuse porozhadzované von. Do komunálneho odpadu je asi blbosť to vyhadzovať… alebo to odviezť na smetisko?
Predávať to veľmi nechcem, chcela som to darovať pre Ukrajincov ale mali toho veľa… charity o ktorých som počula nechcú… 🤷🏽‍♀️
Máte nejaký tip čo s tým? Najlepšie stredné Slovensko BB kraj. Oblečenie nie je škaredé ani zničené no ja to už nosiť nebudem, nakoľko som aj pribrala takže je niečo malé alebo sa mi to už proste nepáči 🙈 zaberá mi to zbytočne miesto

petricka22
5. sep 2022

U nas je fb skupina nevyhadzujte-darujte. Mozno by si tam vedela podarovat, ak mate tiez nieco podobne v okoli bb…

jabadabadu
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
autor
5. sep 2022

@jabadabadu niesom z BB. Keď už som nemala možnosť vyhodiť to u nás, tak som sa prišla opýtať kde to mozem darovať alebo sa toho inak zbaviť v BB kraji 😊 z osobnej skúsenosti.

autor
5. sep 2022

@petricka22 ďakujem skúsim si pozisťovať ešte toto 😊 fb nemám

pinkgirl
5. sep 2022

Ahoj, oblečenie môžeš odovzdať v predajniach H&M - berú čokoľvek od ponožiek, cez spodnú bielizeň až po kabát. Neberú kabelky a obuv. Stačí tašky odovzdať pri pokladni. Oni oblečenie pošlú do svojho triediaceho miesta a ďalej použijú zrecykluju a podobne. Za každú tašku dostaneš poukaz na zľavu 1e pri nákupe nad 20e.

mikadooo
5. sep 2022

H&M zbiera oblečenie v predajniach a nejak to recykluje, myslím, že čosi ide ďalej a veci, čo sa už nedajú použiť ako oblečenie, nejak recyklujú na vlákna alebo tak. Skús pobrowsovať po ich stránke.

autor
5. sep 2022

@pinkgirl
@mikadooo
Tak na toto som ani nepomyslela, ďakujem za tip idem to pozrieť 👍🏼☺️

pinkgirl
5. sep 2022

Nosím tam už par rokov veci. Aj mamka a jej kamošky už tam nosia - do čoho už nevojdú😉.

slovenka753
5. sep 2022

Ja dávam na bazos ze darujem ako balík. Vždy si po to niekto prišiel.

dagmarovita
5. sep 2022

To by som nikdy nedala do hm, co to nedas do charity, aj mestá majú svoje výdajne siat, co to bohatym davať tym je cela priroda ukradnuta

nwnw
6. sep 2022

Zona bez penazi, swap, napis na FB skupiny vasho mesta alebo obce. Mne sa takto ozvala pani co robi burzu a vytazok ide miestnej ZŠ.

lasona
6. sep 2022

Oblečenia je kvantum, už to nik nechce. Aj v charite keď chces zaniesť, tak pýtajú bloček z čistiarne, že to inak nemôžu vziať 🤦kontajneri sú všade plne, teraz handry kúpiš veľmi lacno...

stanulienkat
6. sep 2022

Daj ku kontajneru. Spoluobcania si zoberu.

nucky
6. sep 2022

Ja som darovala za postovne tu na MK a hneď sa po tom zaprasilo....