Čo so šperkom, ktorý nechcem?

14. okt 2022

Ahojte žienky,
dávnejšie som dostala niečo, čo by som už rada z osobných dôvodov nemala. Kam s tým ísť? Do záložne ísť nechcem, nikdy som tam nebola a keď vidím, ako tam (v našom meste) často zablúdia spoluobčania, tak ani nechcem 🙈 dajú sa takéto veci zaniesť do zlatníctva? Vykupujú zlato/diamanty?
Ďakujem za radu.

patka06
14. okt 2022

Ak je to zlato, predáš v zlatníctve

doriiis
14. okt 2022

Ano...vacsina zlatnictiev vykupuje zlato a striebro...bud ti daju peniaze,alebo si u nich mozes nieco vybrat.Moja mama takto odovzdala svoje stare zlato a s doplatkom 30 eur si kupila 200 eurovy prsten

joesvk
14. okt 2022

Záložňa je v pohode. Nemaj predsudky.

83lenka83
14. okt 2022

Ja chodím bežne do založne kupovat starožitnosti a obrazy😀

syslik81
14. okt 2022

mozes predat v zlatnictve ale vela nedostanes... alebo ho dat stopit a urobit z neho iny prsten alebo privesok etc .

rebeka7501
14. okt 2022

V záložni ti dajú oveľa menšiu sumu ako v zlatnictve. Skôr upraviť /prerobiť.

autor
14. okt 2022

@patka06
@doriiis
@syslik81 je tam vsadený diamant. Tak asi budem musiet skúsiť predsa len záložňu, však?

syslik81
14. okt 2022

diamant sa da vybrat a vsadit do ineho -ak ti nevadi...alebo zlato prerobit a diamant predat .. hlavne aby si mala certifikat v zalozni lubia oklamat alebo kamene menit -aspon kedysi tak bolo ak ma vyssiu hodnotu chod radsej priamo do zlatnictva sa poradit

viestta
14. okt 2022

S diamantom chod do dobrého zlatníctva. Ocenia aj ten, nepredás to ako zlomkov zlato

marcellka32
14. okt 2022

Tiež mám asi 5 párov zlatých náušníc, ktoré už nebudem nosiť...ak viete o dobrom zlatníctve v ba, kde by som vedela dobre predať tak napíšte ďakujem