Čo si myslíte o tejto zbierke?

14. aug 2024

Nechcem nikoho pohoršit len som sa tak zamyslela…
To už na čo vsetko sú ľudia schopní zbierať peniaze?
Je mi úprimne ľúto čo sa stalo mladému chalanovi… ale predsa jeho žena ešte pracuje, neskôr rodicak, pisu že jej pomáha rodina.. pisu tam o dome ,. Tak keď na to už nemám tak predám dom a idem s dieťatkom do bytu … akože som mierne v šoku na čo vsetko sa už zbierajú peniaze na dokončenie domu??? Splatenie hypotéky??

Čo si o tom myslite?

bublinka0
14. aug 2024

Mne to úprimne príde normalne keďže tam vyrastá jeho dcéra ktorú nepoznal a bol to ich spoločný sen mať dom. Možno trochu pritiahnuté za vlasy ale podla mňa je to ok.

miskakyska
14. aug 2024

Furt lepšie, ako tie zbierky,kde sa skladá koordinátorom na živobytie

tykat
14. aug 2024

@miskakyska tak veru, Pre dobro ci ako sa ti zmrdi volaju? Ja ked vidim IBAN ucet s koncovkou 7822 tak sa mi chce 🤮

anjelicek26
14. aug 2024

Ten mladý muž zomrel len pred pár dňami, určite im bezi hypotéka a potrebuje pomoc teraz a nie, ze banka ich hodí na zoznam.dlznikov a a a .. to, že dom bude musieť predať,je pravdepodobné.. ale nie pod tlakom banky za mizernu sumu.. zbierka jej pomôže preklenúť to obdobie.. a byt sama na všetko s novorodencom bude ťažké aj tak.

veklipo
14. aug 2024

Na dobrovoľnej zbierke je krásne to, ze je dobrovoľná, tak je na každom z nás, ci, koľko a kam prispeje.
Vsetci si navzájom zelajme, ze ju nikdy nebudeme musieť využiť!

autor
14. aug 2024

Asi som z inej doby naozaj.. ale nikdy by mi nenapadlo takouto formou pýtať peniaze .. na hypotéku.. na dom.. na dieťa
Ešte obzvlášť keď mám rodinu, ktorá mi pomáha. Niesom bez prace, bez príjmu. Na druhej strane určite mali nejaké úspory keď bol chalan taký makač..
asi ma ukameňujete no príde mi to absolútne zvláštne 😅

miskakyska
14. aug 2024

Autorka to si ešte zrejme nevidela na FB skupinu ,kde dávajú podobných podvodníkov,to by si nerozdychala,toto je nič,fakt.. skús sa vžiť do situácie,ktorou musí dotyčná prechádzať, nie je to ľahké,pohreb tiež niečo stojí..a to nemalé peniaze

bublinka0
14. aug 2024

Nehnevajte sa ale napísať ironicky ze "keď bol chalan taky makac" museli mat úspory mi príde totálne od vás netaktne, zomrel mladý chlap ..nemuseli mať úspory až také aby z toho zaplatili splátky co je na tom divne?

liv1
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
hranolka22
14. aug 2024

Tu je vidno ako mnohí ľudia nemajú poistené takéto udalosti... Či dostatočne poistený dom a keď napríklad vyhoria tak hneď zbierka.Alebo zomrie živiteľ..Tu mladý muž vedel, že čakajú bábo tak o to skôr mal mať krytie, aby zabezpečil rodinu. Je to veľká tragédia, to áno. Ale môže to byť aj menento pre ľudí, že treba myslieť aj na takéto veci žiaľ a byť na ne pripravený. Lepšie ako byť odkázaný na milosť cudzích ľudí.
A čo sa týka zbierky, je dobrovoľná, takže nemusí nikoho pohoršovať.Kto chce prispeje, kto nie, ide ďalej

autor
14. aug 2024

Áno presne som čakala takéto reakcie…chcela som len počuť váš názor či to aj vám príde normálne lebo mne teda nie… ja náhodou často prispievam.. na choré detičky, aj tomu chalanovi čo ma rakovinu a chce žiť chce sa liečiť v Nemecku aby mohol žiť so svojim synom.. ja niesom žiadna chudera ktorá nedopraje práve naopak… často prispievam ale toto mi teda príde cez… sorry ak som niekoho pohoršila

miskakyska
14. aug 2024

..si si istá, že prispievaš na choré detičky?

autor
14. aug 2024

@hranolka22 presne tak.. môj názor.

autor
14. aug 2024

@miskakyska plamienok nezisková organizácia.. tam som napríklad prispievala.. a keď vidím na Fb zbierku, že dieťa je choré potrebuje takú a takú liečbu rodičom už došli financie tak som viackrát poslala…
Jedno dievčatko postihnuté jej rodičia vyrábajú také ozdoby na Vianoce a z peňazí hradia liečbu tak som kúpila na Vianoce celej rodine

la_dolce_vita
14. aug 2024

Absolutny suhlas s tym poistenim, to mi hned pri citani napadlo. Zivitel rodiny a hypo k tomu je nutnost mat poistenie pre taketo pripady.

liv1
14. aug 2024

Ze bude mat rodicak.. a teraz ma vyplatu. Ty si vazne myslis ze po tomto bude tehotna zena chodit do prace? Predat dom a kupit byt. Ty vies kde ten dom je a ci jeho hodnota je viac ako bytu? To su uplne perly z tvojich ust, ze ta hanba nefacka. To babatko sa este ani len nenarodilo a uz nema ocka. Zena sama pred porodom, dietatko da 3 roky kam aby isla pracovat na tu hypoteku? To jej tak zavidis? Zavidis jej smrt jej milovaneho muza? Pochybujem ze zbierku si sama organizuje, ta teraz ani nevie ako sa vola. A aj tak sa najde hyena ktora nielenze neprispeje, este bude zakladat temu ako si to tato uboha vdova nezasluzi. Tak vies co? Vlastne si jej aj pomohla, lebo minimalne ja jej urcite prispejem.

Dufaj, ze sa v zivote nedostanes do takej tazkej situacie. Mladi ludia, mozno neskuseni. Skuseni by boli poisteni na smrt, uraz, mozno stratu prace. A mozno sa z ich nestastia poucia ini. Ale nezavid jej, pre pana nezavid zene ktorej umrel muz a dietatku ktore svojho ocka nikdy neuvidi. Ludom ktori prispeju nikto nedrzi zbran pri hlave. Robia to absolutne dobrovolne.

cacianka
14. aug 2024

@liv1 ty čo tu štekas, iba sa slušne spýtala, a ty už urážaš. Alebo podľa seba súdis ju ?

sissy27
14. aug 2024

jaj tak mladej rodine, kde muž zomrel a ostala len mladá budúca mamička, to ti je divné prispieť... ale prispieť rodine, kde baba má vyše stotisíc followerow na instagrame (a z toho dobre platené spolupráce), celý rok postuje fotečky z dovoleniek, handry a kabelky v hodnote desiatok tisíc € (stačí rozpredať a má slušnú sumu do rozpočtu) má kadernícky salón, kde teda zaplatíš extra prachy za jej služby, to ti nepríde divné 😀
Dobre.
Každopádne tie zbierky sú dobrovoľné, takže každý prispeje podľa svojej vôle.

jankalukasova
14. aug 2024

Toto nie je podvod. Ten chalan sa zabil pri našej dedine. Ráno som šla na poštu a miesto áut som na ceste stretla vrtuľník... Vôbec sa rodine nečudujem, že sa uchýlila k takémuto riešeniu. Ten dom už stojí, treba ho dokončiť a časom predať...(Určite ho predá lepšie dokončený....a veru sa jej bude hodiť každé euro) Lenže.. aj keby preniesla hypotéku na byt, tak to nebude sranda. Okrem toho v dedine, kde dom stojí byt kúpi len ťažko, musela by ísť sama s dieťaťom do mesta... Takto bude mať aspoň v začiatkoch oporu rodiny a komunity.
Autorka... Nikto Ťa nenúti prispievať ale ak nevieš čo je to čakať "pohrobka", tak sa v tom nepýtaj. Posledné čo potrebujú, je aby ich niekto "roznosil na kopytách modrého koňa".

hiro
14. aug 2024

@anjelicek26 No, na toto moze vyuzit jeho 2. a 3. pilier - tipujem ze urcite bude zapisana ako opravnena osoba, tie peniaze jej vyplatia hned bez zbytocneho cakania na dedicske konanie.

nika3136
14. aug 2024

Ze na taketo situacie sluzi poistka a v zivote nepochopim, ako mozu ludia fungovat bez toho

autor
14. aug 2024

@liv1 je to pekne že prispeješ určite to tej mladej žene pomôže… ano zbierka je dobrovoľná každý môže prispieť tak kľudne prispej .. na neprispejem radšej dám chorým deťom a niekomu kto potrebuje na liečbu rakoviny napr… čisto môj názor, každý máme nejaký 🤷🏻‍♀️ a závidieť? Neviem teraz či sa mám smiať alebo plakať, že si toto napísala….
Chcela som len názor ľudí na túto zbierku či im to príde ok alebo už trochu cez… a ako hovorím smrť mladého človeka mi je veľmi ľúto.. to s tým nemá nič spoločne
V rodine sme zažili niečo podobne a poistka bola samozrejmosť takže to veľa veci vyriešilo + pomohla rodina

lonely66
14. aug 2024

drvivá väčšina ste sa do autorky pustili plnou parou. ja jej, na rozdiel od vás, dávam za pravdu. pri iných témach, kde žena má doma debila a nevie kudy kam, lebo peniaze, tak jej radíte, nech sa predá dom, nech toto, nech hento, nech odíde od debila, nebude s debilom.... napriek tomu, že tá žena fakt nemá kam ísť, nemá rodinu (alebo nepomôžu), nemá súrodencov, je v prdeli, i tak máte 1000 rád, ako by ste si na jej mieste asi poradili ľavou zadnou.
táto žena, podľa tohto pridaného linku, má rodinu, priateľov a známych. predpokladám, že rodina jej pomôže preklenúť najťažšie obdobie, aby mohla predať dom minimálne za takú sumu, akú doňho vrazili. taktiež teda nevidím dôvod, prečo na takéto záležitosti prispievať.
je mi ľúto mladého života, ale áno, mali mať životnú poistku na takéto prípady. to však, ako vieme, stojí nejaké peniaze. no i tak, hypotéky sa poisťujú automaticky, neverím, že je pani na tom finančne naozaj až tak zle.
a áno, autorka, dnes sa pýtajú na nete peniaze na každé hovno s prepáčením. a súhlasím, radšej prispejem osobne rodine, o ktorej reálne viem, že má problém, či ťažko postihnutého člena rodiny alebo ostala žena naozaj sama s viacerými deťmi a má problém uhradiť nájom, ktorý nie je ani jej... než by som prispela na rôzne takéto internetové výzvy.
ale pravdu majú všetci v tom, že je to dobrovoľné. kto chce, nech prispeje. ja by som neprispela. mne tiež nikto neprispeje, keď som dlhodobo PN (čo mávam často pre chronické ochorenia) a prichádzam vtedy o 1/4 platu... tiež mi to chýba v rozpočte. no musím riešiť, špekulovať a tiež, v dobrom období šetriť, aby som mala na pokrytie zlých období. a takto by mal uvažovať každý. nikdy nevieš, čo ťa čaká a je fajn mať rezervu.

lonely66
14. aug 2024

@sissy27 ako vieš, že autorka prispieva nejakej babe na instagrame?

autor
14. aug 2024

@sissy27 absolútne neviem o čom hovoríš

juliacenc
14. aug 2024

Clovek ma aj k tej nehnutwlnosti vybufovany vztah, je za tym vrla prace. Ma zazemie, tazko sa toho vzdava. Nevidim na tom nic zle. Kazdy ma pravo poziadat o pomoc

gabu_lienka
14. aug 2024

Kazdy moze prispiet na to, co uzna za vhodne.

liv1
14. aug 2024

A ty bez hanby anonymne ides verejne prepierat konkretnych ludi? Ked zverejnujes link, preco nezverejnis svoj nick? Lebo nechces aby ta tu niekto prepieral? Inak je to buduca matka a pokojne na MK moze byt. Teraz, aj neskor. Z ucty k nej ak este spicku nejakej slusnosti mas tak poziadaj o vymazanie tvojej diskusie.

ariannazara
14. aug 2024

Bud rada ze nemusíš také veci riešiť a žiješ šťastný, pokojný život..toto zažiť neprajem ani najhoršiemu nepriateľovi.