Čo si myslíte o stave duševného zdravia na Slovensku?

7. jún 2024

priamo o tejto oblasti zdravia

unicornlady
7. jún 2024

viac odpovedí dostaneš na facebooku v skupine "Psychoterapia a psychoporadenstvo"

Ale za mňa odpoviem, že nemám dobré skúsenosti s klinickou psychologičkou.
Po dlhej dobe, keď sa človek aj odhodlal. A aj to som sa cítila byť nepochopená, súdená a nevnímaná. Akoby si išla len svoje a vôbec som jej tým pádom nedôverovala atd..
cítila som sa potom ešte horšie, ešte viac frustrovaná a udupaná

h2
7. jún 2024

Už len z diskusií tu na MK sa čudujem, koľko ľudí má psychické problémy, užíva antidepresíva, alebo aspoň pravidelne chodí k psychológovi.

felycity
7. jún 2024

Ze sa prudko zhorsuje a prehliada sa tato situacia , cca 60-70% vyjazdov zachrannej sluzby su psychiatricke problemy ,+ mnoho neriesenych = alarmujuce cislo.

caroline_
7. jún 2024

Myslím si, ze je to veľmi zle, a to je len moj laicky pohľad

autor
7. jún 2024

@unicornlady to je velmi smutne, uprimne

autor
7. jún 2024

@h2 mna napadlo nieco opacne, ja mam pocit AJ z diskusii tuna, ze ludia co maju dusevne problemy tie lieky neberu nevyhladaju pomoc a vypustaju to online, bez urazky...

autor
7. jún 2024

@caroline_ vidis to okolo?

aeruginosa
7. jún 2024

Uprimne, je to viac ako zle a to nie je len nazor, ale aj fakt.
Po covide sa to vsetko este viac zhorsilo a o oblasti detskeho dusevneho zdravia uz ani nejdem pisat, tam je to viac ako fatalne. Ak sa nemylim, mali by sme mat na Slovensku aspon 80 pedopsychiatrov (a to je fakt, ze minimum), mame ich okolo 40 a vela z nich je uz v (pred)dochodkovom veku…Akutne stavy musia cakat na hospitalizaciu na detskej psychiatrii aj niekolko tyzdnov… a bude to len horsie, lebo sa tym nikto kompetentny poriadne nezaobera.

autor
7. jún 2024

@aeruginosa musia tlacit ludia, rodicia....nikto iny ☹

luccija
7. jún 2024

Ako majú rodičia tlačiť, aby bolo viac pedopsychistrov?Daj návod🙂
Spolužiačka mojej dcéry mala veľké psychické problémy po covide čakala 2 m na hospitalizáciu na Kramaroch mama musela dať výpoveď, lebo sa ju bála mať samu doma.Ja si myslím, že psychické zdravie je vo veľmi zlom stave.Vela ľudí užíva lieky na spanie, úzkosti, alkohol, veľmi veľa ľudí nediagnostikovanych.Detto alkoholické liečebne či pre drogovo závislých neskutočne čakacie doby
Ľudia žijú ako škrečkovia v kolotoči my nie sme zvyknutí ten tlak dostať von športovať, meditovať, mať hobby.A celkovo atmosféra v spoločnosti je zla COVID, vojna, zdražovanie, hypotéky, veľa ľudí prišlo o blízkych ľudí, deti sa šikanujú, rodičia majú málo času, veľa samozivitelov.

autor
7. jún 2024

@luccija navod na toto nemam jedine co mozem povedat, ze ked som mala akykolvek problem v rodine ktory mal suvis s chovanim tohto statu (vacsinou zdravotnictvo, alebo nejake d.bnu.e zakony) nemala som problem pisat na ministerstva, pisat ombudsmanom, raz som pisala na EU, pisala som do televizii, novin, lebo sa ma to tykalo, vo vacsom percente som problem vyriesila, ver tomu, ludia ktorych trapi nieco ine sa nebudu trapit o pedopsychiatrov, to je holy fakt cize z mojej pozicie tam musia zatlacit len ludia, ktorych sa to bytostne dotyka. Je to zakladna logika ako funguje socialne spolocenstvo starocia...Nie sme v rozpravke bratov Grimmovcov, netreba cakat na spravodlivost, nepride....

autor
7. jún 2024

@luccija a zvysok si vystihla bravurne tak vidim nasu spolocnost aj ja