Co si myslite o potetovanych ľuďoch? Keď sa pozriete všade okolo, tak ženy si dávajú rôzne tetovanie na rôznych miestach ale aj chlapi. Kam to spejeme? Ved to je zásah do tela a škodí to a este to vyzera strasne a vyzyvavo. A nedá sa to ani dat dole. Nepáči sa mi takáto doba. To naozaj ľudia toto potrebujú pre šťastie?
Veď je to ich telo.. Čo to teba trápi ,či je niekto ako chodiaca tapeta?
To fakt si týmto lames hlavu ? Veď dnes mám pocit že je už na svete menej nepotetovanych ľudí ako potetovanych … ja to absolútne nevnímam ani sa tým nezaoberám maximálne mi nejak upúta pozornosť keď je niekto trebárs s tetovaním na tvári to sa nedá nevšimnúť , inak naozaj ani neviem … nech si každý robí čo chce so svojim telom a čo sa mu páči 🙂)
Asi takto:
"Nesúhlasím s ľuďmi, ktorí hovoria, že tetovanie je zlé, nemorálne, že je to záležitosť módy, alebo, že ho majú len ,,šľapky"a väzni.
Niektorí ľudia si píšu denníky, iní fotia a tak zaznamenávajú svoj život. No denníky, či fotky môžu vyblednúť, alebo sa stratiť, a tak títo ľudia prídu o časť spomienok.
Tí, ktorí sa dávajú tetovať majú mnohokrát vytetované vety venované svojej prvej láske, dôležité dátumy, či slová, ktoré ich navždy poznačili. Nie je to len tetovanie. Sú to ich spomienky na dobré veci, na lásku, miesto, človeka, či upozornenia na ich chyby.
Je to a bude to ich večnou súčasťou. Ich pripomienkou zapísanou do ich pokožky do konca života.
Nesúďte ich. Neviete čím si prešli, alebo čím si prechádzajú." Shadow FB
Asi máš veľmi prázdny a nenaplnený život, keď riešiš vizuál druhých. Každého vec, pozri do zrkadla a hľadaj chyby na sebe.
Mne je jedno kto ma co a kde vytetovane. Niekedy ma však zarazí, ako tetovanie dokáže "pokaziť" celkový dojem niektorých dám v šatách. Ale je mi to jedno.
Našťastie tetovanie iných ludi nemá na môj život žiadny vplyv, takže mi je to úplne jedno.
Minule som čítala diskusiu o brúsení tetovania, náklady finančné, bolesť a množstvo investovaného času. Zdalo sa mi, že cítim tú bolest pri čítaní príspevku. Pri mori je najviac vidno, aké sprostosti si dávajú tetovať. Fuj, hnus.
Veru,ani mne sa nepaci táto doba. Čo ťa je po tom, prečo máme potetovane telo🤦♀️ Ak to škodí tvojim očiam to je už tvoj problém a nie nás ostatných. A ako to vyzerá je snáď naš problém. Tvoj názor je pre nás bezpredmetny
Kam to spejeme??? To vazne? Co to tetovanie na konkretnom človeku nejak ublizuje druhym alebo co?
Co nemame vlastné životy ? Ma nas trapit co si robia ludia so svojim telom? Potetovaní ludia su zlí? Nejak nechapem, preco za tym vidis tragediu 🙈 ja nemam ani jedno tetovanie a nikdy by som sa nad tym ani nepozastovala, ze niekto ma a ked aj cele telo 🤦♀️
vídam ich aj ja dosť, ale to ich život
akurát v poslednej dobe ma zarazil jeden muž, mal opísmenkovanú a očíselkovanú celú tvár, to už je na zamyslenie
Ja sa vyjadrím za klan potetovaných. Mám okolo 10 tetovani, niektoré sú veľké niektoré menšie no ako celok môžem povedať že už som potetovaná dosť a je to vidno veľmi. Pre mňa je to časť mojej osobnosti, moje vyjadrenie seba samej. Každé tetovanie pre mňa niečo znamená, spomienku, životne obdobie, či len pripomienku niečoho pre mňa dôležitého. Taktiez mi tetovanie príde veľmi príťažlivé a každým ďalším tetovaním sa viac páčim sama sebe, cítim sa sexy a dobre vo svojej koži. Skratka pre mňa je to niečo, čo ma robí šťastnou, dodáva mi sebavedomie a vyjadruje moju osobnosť. 🙂
"Škaredému" to nepomôže a pekný to nepotrebuje. Asi toľko. Ale pokiaľ si niekto má potrebu ničiť telo, jeho vec, mňa do toho nič. 😊
Naozaj nechápem toto neustále staranie sa do druhých 🙈
Zasah do tela co preboli, skodi to menej nez cigarety kedze casom sa zlozenie inkustu vytrati, a vyzera strasne len vtedy ked sa da clovek bud s hovadiniu potetovat alebo rovno od supaka, ktory nevie ani tvar spravit nieto este tienovat....a to ze tebe sa to nepaci tak co stym? Na teba keby niekto cudzi kukol a povedal ti ze sa mu nepacis, ze si otrasna ci spata...ver ze to by ta realne viac zabolelo nez tvoj podradny nazor na cmaranice po tele 🤦....a ked uz ti to tak strasne vadiiii mala by si sa odstahovat do Korei 😁😂 tam by 90% polupacie s tvojim nazorom sympatizovala lebo tam su doslova z toho ludia pohorseny a tetovanie je tam ilegalne a ti co to tam robia sa musia schovavat ....tam by ti bolo skvele 👍😂🤦
Mne sa osobne tetovacky nepáčia a ked vidim mlade kočky a cele ruky potetované...hmmm ..no nic pekne. No je to ich rozhodnutie. No ako to bude vyzerá ked budu mat 50,60,70 rokov, tak nad tym asi nepremyslaju🤔. Keby sa nahodou moja dcérka, ked bude velka, rozhodla dat tetovať, budem sa ju snazit odhovoriť...no pevne dufam, ze v tomto tiež bude po mne 🍀
Kazdy nech sa stara sam o seba . Tolko k tejto teme
mne osobne sa tetovania nepacia, ale nestaram sa do toho ci niekto ma alebo tetovanie. Je to ich telo a hlavne ich rozhodnutie.
mne osobne tetovanie nevadí pokiaľ ho nie je moc (celé telá to už ako nedávam, sme ľudia a nie chodiace omalovánky). ale je to každého osobná vec, len ja by som si asi s takouto chodiacou omalovánkou veru nič nezačala. jedno-dve tetovania pokiaľ majú nejaký zmysel a význam mi nevadia. aj ked ja nemám žiadne...
Ako táto doba? :D nie som zastanc tetovania.. Ale mauri sa testovali už stovky rokov dozadu. Dokonca na tvári.
ako sa to hovorí ???? "Ešte raz sa ma spýta niekto či neľutujem svoje tetovania, tak sa ja spýtam či neľutuje svojho muža/ženu" 😂 každého osobná vec.
Nic je to ich vec, mne sa to neľúbi,, ani ja ani manžel tetovanie nemame ani neplánujeme,, chceme byť iný, tetovanie ma uz skoro kazdy
za mna je horsia povahova crta cloveka ktory posudzuje a odsudzuje inych na zaklade jeho vzhladu alebo toho co sa mu paci, ako to ked je niekto potetovany od hlavy po paty.
ja sa zas pytam kam to spejeme ked stále zijeme predsudkami voci inym nech uz sa jedna o cokolvek. vyspely jedinec nebude ineho posudzovat ani odsudzovat. a tetovanie inych teba snad neohrozuje. niekoho moze iritovat ze si farbis vlasy alebo nosis nausnice. alebo nemas dokonale zuby.
Ja som hrdá na svoje tetovanie je to súčasťou mňa každého vec ja som prišla domov 14tke s tetovaním a tiež mama mala názor nato ako vy a teraz už keď prídem s novou kerkou tak my ju chváli mam ich zopár ale je to moje vystihuje ma to a bez toho by som to nebola ja a nezaujímajú žiadne názory keďže ja neriešim čo má človek ako vyzerá ako sa oblieka a čo má napísané na tele alebo vytetovane dnes sa už dávajú tetovat aj ženy staršie ako 40 rokov a pristane im to 100 ľudí 100chuti
Nemyslim si nic,nijako mi to nevadi. Nemam pocit,ze by to bolo vyzyvave.
Mne sa tetovanie páči, hoci sama žiadne nemám.. aká doba inak? Veď tetovanie je vlastne najstarší možný spôsob ozdobovania tela.. mne sa zase strašné nepáči toto ochkanie nad čímkoľvek čo sa ťa nijako nedotýka.. môžeš si zakryť oči keď pôjde niekto potetovaný okolo..
Ospravedlňujem sa za svoj podráždený ton, ale niekedy žasnem čo ľudia riešia...
@lenkakravcova tipujem, že myslíš skôr Maorov. Či aj u arabov je niečo také zvykom?
To je snáď každého vec nie? Či má alebo nemá tetovanie. Ja poznám XY ľudí s tetovaním a sú to mega dobrí ľudia. Aj ja mám 1 a rozhodne neplánujem ostať iba pri jednom ;)
Veru, máš pravdu. Aká to je doba, kde to spejeme, že každý sa stará do druhého a prd ho do toho. Niekto ti káže dať sa tetovať? Nie. Tak.....
Tebe to môže byť úplne jedno, čo si kto dá, nie? Je to ich vec. Tetovanie nemá vplyv na ich charakter a poznám mnohých, ktorý teda nejakú tú kérku majú a sú to skvelí ľudia. Takže odsudzovať ich len na základe toho mi nepríde správne
Na základe tetovania si memyslím nič. Len, že sa im to páči.
Všimla som si, že mamičky si teraz davajú vytetovať nádobu s dieťaťom, vlastné bábo, niekto pre radosť, iní si dajú kerky, ktorá zosobňuje nejakú etapu života, príbeh.
No nerobím si mienku o človeku či spoločnosti na základe tetovačky. 😉
Ja nerozmýšľam, nechať sa potetovať. 😁
asi ano. kazdy sme nejaky.