Čo si myslíte o "koľko lásky sa zmestí do krabice od topánok"?

17. nov 2024

Aky mate nazor/skusenost s darcekmi pre neznamych dochodcoch? - Kolko lasky sa zmesti do krabice od topanok

majlo1234
17. nov 2024

Super, kazdy rok spravime par krabic. Je kopec osanelych seniorov, ktorych to potesi

kiki68
17. nov 2024

Robim to uz par rokov aj s rodinou, za mna krasny projekt. Vies kolko ludi nikoho nema, nikoho. Alebo stratili kontakty. Ja som velky nadsenec tohto, hlavne ked viem ako predavacka, ze kolko ludi k nam chodi pokecat do butiku, nemaju nikoho, maju cez 60/70 rokov a su sami.

nynia
17. nov 2024

Nemám žiaden názor, nezapájam sa do toho ale určite to môže urobiť dôchodcom radosť ale tí, ktorí sú na tom psychicky lepšie určite viac by sa potešili keby si na nich spomenula vlastná rodina a tí, čo sú na tom horšie po chvíľke aj zabudnú, že niečo dostali tak či to má nejaký význam na pár minútovú radosť, to musí každý sám zhodnotiť.

zobaka
17. nov 2024

vela ludi sa zapaja a zial nekonci to tam kde to ma koncit, aj ked je to dobry umysel, tych skatul je tak neskutocne vela, ze s tym uz nemaju co robit a davaju to potom hocikomu, mi aj bolo luto tych ludi, ktori chceli pomoct a zaradom sa to rozdavalo, lebo sa nevedelo co s tym

majlo1234
17. nov 2024

@zobaka to fakt? Tak to ma mrzi, ak je to pravda

zobaka
17. nov 2024

@majlo1234 nam to prislo do prace cca 300 skatul a mali sme rozkaz to rozdat ludom len tak, kto prisiel, samozrejme urcite to to ide aj do domovov dochodcov, tam to patri podla mna

blaazi
17. nov 2024

Mne sa to zda neadresne. Kopec roboty s tym, radsej pomoct konkretnej osobe, ktoru mame v okoli a vieme,ci to oceni a potrebuje.

saxana000
17. nov 2024

U nas robili krabicky deti zo skolky prispeli sme lebo poznam pani ktora to organizovala a ze naozaj pracuje v zariadeni pre seniorov neskor aj posielala fotky z odvzdavania takze sme vedeli ze to naozaj prislo kde malo..

martul
17. nov 2024

Nezapajam sa do toho. U nás v dedine je domov seniorov, robí mi tam kamoška a vselikto iný. Všetci sa zhodli na tom, že je to pekná myšlienka, ale tie darčeky zväčša nevyužijú. Krížovka pre babičku čo ledva vidí, sprcháče nepoužijú, väčšina z nich majú kožné problémy. Ja sa vždy spýtam, nech mi poradia niekoho konkrétneho a napíšu mi čo by potreboval a to kúpim a pošlem.

lonely66
17. nov 2024

@zobaka presne z tohto dôvodu sme to s dcérou prestali robiť. po 2 roky sme nakúpili všeličo, aj vyrobila darček... potom sme sa dozvedeli podobné správy a stačilo.
súhlasím s tým, že je to hlavne neadresné, cudzie, síce úmysel dobrý, ale žeby sa dalo hovoriť o láske? to ťažko. skôr dobrý skutok. vystihla to celkom dobre aj
@nynia alebo
@blaazi

januska12323
17. nov 2024

Myslím, že tých ľudí by viac potešila návšteva a nie krabička s vecami. Ak to spraví radosť darcovi tak aspoň na niečo je to dobré.

autor
17. nov 2024

@zobaka a v akej oblasti pracujes, Ked vamteda prisli krabice na rozdavsnie?

liusa82
17. nov 2024

nech ma tu zahlušia aj blbými komentármi,ale ja radšej pomôžem nemej tvári ako ludom.Im málokto dáva.Kdešto zbierok pre ludí je hafo a po tomto kde to kade tade končí a ktovie u koho už vôbec by som sa nezapojila do takého projektu

mondolina
17. nov 2024

nezúčstňujem sa toho, neoslovilo ma to.
som myslela, že aspoň na strednej škole s tým prestanú, ale už prišlo v Edupage🙈

marsmykkok
17. nov 2024

@martul to si zase nemyslím, že by väčšina dôchodcov používala špeciálne sprcháče, mne kamoška skôr príde vyhorená a prekáža jej, že majú s tým prácu navyše...
Je to krásna myšlienka a práve tým, že sú tie veci bežné a viac, určite poteší aspoň časť balíčka a čo nepoteší, môžu si posunúť medzi sebou, napríklad ak senior pije len bylinkové čaje a dostane ovocný. A zase aj deti majú pod stromčekom koľko darčekov a niektoré ich nezaujmú a preto je darovanie zbytočné a netreba dávať nič? Je to normálne, že ak ide o prekvapenie, nie všetko sadne, ale krásny je na tom pocit pre darcu niekoho obdarovať a pre obdarovaného že ho niekto prekvapí a myslel na neho. A o to ide hlavne. O tie pocity a prekvapenie, nie obsah balíčka.

lonely66
17. nov 2024

@mondolina aj u nás to už chodilo. dala som to do vybavených 😀

betulinka1
17. nov 2024

U nas doma zabalíme jednu krabičku. Akurat som dobalila. Idu do DD v celom okrese a aj starším ludom domov. Za mna je to velmi pekna myšlienka. My balíme vzdy nieco sladke, lebo to vieme, ze ide v DD na dračku , pribalíme aj nieco slane, nejake vlhčené utierky, jeden sprchovy gel a nejaku knizku. Samozrejme sladke a slane take mäkké. Sestra bola raz pri tejto akcii, preto vieme, ze sladke a slane islo na dračku. Mnoho z nich nema moznost ist do obchodu a ani moc návštev nema. Oni si nemaju kde tych anjelikov, sviečky a neviem ake sošky ulozit.

zobaka
17. nov 2024

v štatnej

13uzivatelka11
17. nov 2024

Mne sa viac páčil ten projekt, nespomeniem si už ako sa volal, ale na stránke boli konkrétni ľudia z domova a co by si želali.. A každý si mohol vybrať komu čo kúpi

autor
17. nov 2024

@zobaka Myslis nejaky urad?

katka8382
17. nov 2024

Lepšie a adresnejsie je podľa mňa Vianočný zázrak. To je už ozaj o radosti a osobnom darčeku.

henka123123
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
autor
17. nov 2024

@henka123123 Sviecky su zakazane.

lenka.25
17. nov 2024

No inak presne som sa minule nad tým zamyslela , že koľko tých krabíc sa urobí a reálne koľko je seniorov , ktorým tie krabice idu . Podľa mna to je veľký nepomer a veľa tých krabíc konci urocite inde ako pre tých , komu boli určené

cimage
17. nov 2024

Ja som minuly rok natrafila na nieco podobne, ale boli tam konkretny ludia a ich priania, kde si prispel financne. O kazdom bolo par riadkov, co ich bavi a co by si priali, napr Jozef 70r tabak, Julia 65r casopisy o mode. Pride mi to lepsie ako naslepo triafat co sa asi komu hodi.

lenka.25
17. nov 2024

@henka123123 sviečky v krabiciach byt nemôžu

beloved
17. nov 2024

Aj ja som minuly rok zachytila info, ze tie veci neskoncia tak, ako sa to prezentuje. Smutne ☹

sarandon
17. nov 2024

@katka8382 pred 2 rokmi som vybrala 2 priania. Potom som prisla na to,ze tie priania z isteho DD boli skoro identicke pre vsetkych. Same dezerty, konkretna znackova kozmetika...nevadi. Kupila som,zabalila, poplakala si pri tom. Ked som sa s p.riaditelkou DD dohadovala na odovzdani,skoncilo to tak, ze odovzdajte vratnikovi a neotravujte. Strasne ma to sklamalo. Syn teraz v skole maju, posielam 1 susienky. Trieda sklada 1 krabicu. Za mna vybavebe. Myslienka pekba, realizacia hrozna.

mandzula
17. nov 2024

Este na zakladke sme to s dcerou robili a aj sme slzu vyronili, ked sme potom na nete videli tu nasu krabicku, ako si ju pani (evidentne nebola v DSS, ale v nejakej biednej chatrci pri piecke), rozbaluje a tesi sa.🙂

zuzana253
17. nov 2024

My sme už po dva roky dostali z o. z. na obec 10 krabičiek a osobne sme ich zaniesli našim občanom, myslím, že radosť spravili. Aj škola zbierala a tiež poroznášali dôchodcom v našej i iných obciach. Tí dobrovoľníci spravia každý rok kus práce, v rámci svojho voľného času, podľa mňa krásny projekt.