Baby co si myslite o dnesnych dievcatach? Nedavno som sedela v autobuse a zamnou sedeli asi tri dievcata. Celu cestu sa rehotali na cely autobus vrieskali preberali temy ktore absolutne na verejnost podla mna nepatria a este ten slovnik?! Normalne ich tam jedna pani okrikla nech sa znormalizuju a ucinok zacali sa este vyse rehotat
Taktiez dievca predomnou celu cestu mobil pred sebou taky pohlad hentaky naspulene pery potom taka poza jak vyslovene do bordelu. To dievca poznam ma 12 rokov. Normalne stracam rec. Aky mate na to nazor vy?
@lillystranska zla vychova...ja keby som ich okrikla a smiali sa...povedala by som im smejete sa len na tom ake ste sproste ze potrebuju este veeeela dospiet aby pochopili aj vyznam znormalizovat sa.. blby lidi taky lidi....
A ty si sa nikdy neskor 'ked si mala rozum' nehanbila za nieco, co si urobila predtym?
A ty co, ked ta ich spravanie pohoršovalo, preco si nepodporila pani a nezhukla si po pubertiackach, aby sa znormalizovali?
Lebo toto je take zvláštne, tu sa pohoršujes, ale nevyvinula si ziadne úsilie o zmenu
Taka doba :/ rodicia mozu vychovavat ako dobre vedia ale na deti maju vacsi vplyv rovesnici internet a pod ...
Tiež si nemyslím, že to bude len zlou výchovou, aj tím najlepším rodičom sa stane, že ich dieťa je delikvent. Povahové črty dieťaťa, hormonálne zmeny a vplyv rovesníkov v čase ich puberty sú väčším podielom zodpovedné za takéto správanie. Ale, zase ak povieš puberťákovi nech sa normalizuje, tak sa bude rehotať. Lebo podľa nich sme mi dospelý tí čo potrebujú zmeniť názory na život. Na puberťáka viac zaberá osobný prístup..teda tkzv. reasoning. Takže ak by som povedala, že hluk a reči čo tvoria je pre zvyšok nepríjemný, tak sa budú možno snažiť byť tichšie...Predmet ich konverzácie, len ťažko ako cudzí človek ovplyvníte. Doma, v škole sa musia držať čo najviac pod kontrolou a kde inde než vonku mimo tohoto prostredia sa môžu uvoľniť. Stále sú to len deti, ktoré sa snažia vyrovnať s novými vecami a pocitmi. Hormóny sú zodpovedné za to, že polovicu času ani sami nevedia čo sa s nimi deje a prečo robia čo robia. My dospelí by sme to mali chápať a pomôcť im čo najlepšie prekonať toto ich najhoršie obdobie vývinu.
ono to bolo aj bude - že sa dospelým nepáči správanie mladých...Nič nové pod slnkom...
Asi 10 rokov dozadu mi kolegyňa - vyštudovaná VŠ, rozprávala ako keď išla autobusom si jedna pani pri prudšom zabrzdení udrela hlavu....a moja kolegyňa mi rozprávala ako sa skoro počúrala od smiechu aj s kámoškami....Nemala som slov na ženu s titulom...😲
Tak čo potom čakáš od 12 ročných žabiek....
na tvojom mieste by som slečny požiadala aby boli potichšie....
@lillystranska moja mamka vzdy hovorila,ze treba sa snazit vychovavat ako clovek naj vie,no a ostatne je u Pana Boha....a aj ked mam deti este relativne male,uz zacinam chapat,co tym myslela...a veru,aj sa uz modlim
@lillystranska no ja neviem, ale takéto pripečené dievčatá ktoré sa rehotali na kravinách a riešili nevhodné témy v autobuse boli vždy. Ja som skončila strednú školu v roku 1992 a niektoré spolužiačky boli presné také ako opisuješ, vtedy sa huby nešpúlili, ale praštené boli niektoré statočne a presne. Takže puberta je puberta a treba to ako pubertu brať, netrvá predsa večne...
@bundle no neviem aj ja som prešla pubertou, ale nikdy si nepamätám, že by som sa správala nejako vulgárne, že by boli so mnou nejaké problémy, či neučila sa.Dnes sa všetko zvaluje na pubertu, deti si "hľadajú"svoje miesto, hormóny blabla ešte my starší sa máme správať zhovievavo nesranduj
A to som veľmi empatický a citlivý človek, ale....
Nie chýba im zodpovednosť, povinnosti doma
A to, že 10,12 r dievčatá sa fotia ako modelky, pusa naspulena mi nevadí veď aj ja som sa doma maľovala pred zrkadlom v tom veku, skúšala mamine ihličky a pod.. vadí mi, keď si také deti slečny dávajú takto nastylovane fotky na FB , alebo výstrih na tričku prsia u starsich dievčat schválne vycapene asi som už stará🙂)
@eliska13 Čo sa týka nevhodného obliekania a maľovania sa vo veku 10,12 a viac v tomto s tebou plne súhlasím, ale to je už chyba rodičov..Kto tým dievčatám kupuje to nevhodné oblečenie ? Kto im dovolí byť namaľovanými. Moja dcéra sa smela prvý krát namaľovať v 17 rokoch na letnej dovolenke, vyzývavé oblečenie som jej nikdy nekúpila a keď si aj niečo kúpila čo sa nám zdalo nevhodné, tak sme jej to jednoducho zobrali.
Čo sa týka puberty ,tak tam s tebou stále nesúhlasím. Aj ja som bola jedna z tých čo mali ľahký priebeh puberty bez potreby byť vulgárna a či zanedbávania školy. Ale nie každé dieťa má rovnaký priebeh puberty. Mám dve deti v tomto veku a ver mi, majú rovnakú výchovu a napriek tomu majú iný priebeh puberty. Čo sa týka povinností a zodpovednosti ani v tom nemáš pravdu. Jedna dcérina spolužiačka je napríklad reprezentantka Slovenska v gymnastike v jednom kuse tréningy a má presne naplánovaný každý jeden deň na hodiny. A predstav si, že toto dievča sa vždy keď môže opije, núka chlapcom a oblieka sa ako malá prostitútka.
Tvrdíš, že si empatická , ale vôbec sa tak nevyjadruješ. Vravíš, že nemáme byť trpezlivý a citlivý k našim deťom v puberte ? Tvrdíš, že hormóny neovplyvňujú správanie detí ? Možno by si sa mala o tom porozprávať s nejakým odborníkom, lebo máš mýlne informácie. Netvrdím, že my dospelí sa máme správať zhovievavo, k veľkým prehreškom detí v puberte, ale použiť spôsob komunikácie, ktorý je im blízky. Mládež je hlučná a vždy bola hlučná, ale kvôli tomu ich nezatracujem. Je to len prechodné obdobie v ich vývoji a tiež potrebujú, aby ich niekto akceptoval a miloval ako každý človek na tejto planéte.
@lillystranska my sme boli presne také isté...rehotali sme sa vždy a všade,riešili chalanov,aj si ponadávali...a doma ako ovečky poslušné...
len si to už nepamätáš čo? 😀
@lillystranska tak zasa nemôžeme všetky hádzať do jedného mecha...a ja som sa rehotala a nie len v autobuse a robili sme všelijaké hlúposti, ale zasa, keď nás niekto okríkol, skľudnili sme sa, ale zasa záležalo, koľkí sme boli a akú sme teda mali odvahu, myslím, že keby dievča bolo samo, toto by nerobilo, nuž puberta....
@dominika6 ja som v prvom rade bola vychovávaná k úcte k starším a nikdy som nechodila v autobuse zo spolužiačkami.
Ja som tiež viac krát takto dievčatá okrikla lenže mám nevýhodu že sama vyzerám tak na 18 a mylia si ma zo študentkou takže si to moc neberú a pár krát som sa takto aj pochitila s dievčatami.
Ja osobne neznášam hluk a ešte zvlášť keď v celom autobuse počuť len tie tri. A viac krát ich okrikla už aj autobusar
Bola som svedkom, keď sediaci pubertiak v čakárni u lekára vystrel nohu a oprel sa podrážkou botasky o bielu širokú drevenú zárubňu vo výške cca 50 cm. Pani sediaca vedľa mu povedala, že to nie je podlaha, nech ju dá dole. On, že je to len zárubňa, nie stena. Potom, že mama by mu to iste doma nedovolila. A zrazu pri ňom sediaca mladá dáma povedala, že ona je jeho mama a utrúsila hanlivú poznámku.
@lillystranska aka vychova taky zjav