Čo si mám obliecť na operu Rusalka?

lubka19
27. feb 2015

ahojte, chystáme sa na Rusalku ale trochu mám problém, čo si obliecť? Do opery by sa malo ísť slušne tak neviem či to je až na šaty a oblek alebo ako? ďakujem za odpovede 🙂

bubelko
27. feb 2015

@lubka19 hej, ma sa ist slusne, ale zas na vecernu robu to nie je.
pre teba stacia nejake slusne nohavice/sukna, k tomu nejaka bluzka, tunika alebo pulover. nejake doplnky. mozes aj nejake saty a doplnky. plus odporucam ti zobrat si na prezutie lodicky/poltopanky, aby si sa zbytocne nepotila v cizmach 😉
muzi nosia podla veku - starsi obleky, mladsi slusne nohavice, kosele a k tomu nejaky pulover. 😉

lucianakoniku
27. feb 2015

Kedze ide o klasicku vecernu spolocensku udalost, muz by mal mat obleceny tmavy oblek, t.j. cierny alebo tmavomodry, jednofarebnu koselu, idealne bielu+viazanku a kozene topanky, v zime kabat, v ziadnom pripade nie bundu. Zena si typ odevu zladuje k partnerovi, k tmavemu obleku su to kratke saty (dlzka cca od kolien do polovice lytok, mozu siahat aj kusok nad kolena) a topanky bez otvorenej spice, napr. lodicky. Mozes si ale obliect aj kostym, ci uz suknovy alebo nohavicovy.
Dlhe saty netreba, to uz je oblecenie vhodne napr. na ples.
Neformalne oblecenie (svetre, rifle a pod.) sa do opery nehodi, aj ked ta odtial za to nikto nevyhodi.

bonaqa2013
28. feb 2015

pulóvre, ani rifle nie. Bunda by aj mohla byť, však ju vyzlečieš v šatni - to pre prípad ak nemáš kabát. Čižmy by tiež mohli byť - však aj tie bývajú pekné.

liebling98
28. feb 2015

Žena - kostým alebo jednoduché šaty, ale trochu slavnostnejšie ako bežne do práce napr, nohavice by som si nedávala; muž - oblek, košeľa, kravata.
Určite nie rifle, pulóvre, tenisky, bagandžové zimné topánky a pod. Moja už nebohá babička by povedala treba "kostolné" šaty.
A veľa urobí pekný účes, make up, šperk. Lebo keď by si si aj dala plesové šaty, nenamaľovaná a so zopnutymi mastnými vlasmi by si vyzerala, akoby si len odbehla zo skúšky u krajčírky.

sednaja
28. feb 2015

Súhlasím s bubelko. Slušne, hlavne nie rifle ani športové oblečenie. Nemusíš mať šaty, stačí slušné nohavice, blúzka, príp. ak máš, jednoduché šaty (nie plesové, ale ani plážové) a chlap tak isto nemusí mať oblek, stačia slušné nohavice - nie rifle, šušťáky a pod., košeľa, pulover.....ale keď mu nevadí oblek, môže si ho dať. nie je to veda

ivka225
28. feb 2015

Na Rusalku? Pokojne aj to iste, co nosis aj na ine opery.