Čo si kupujete v bezobalovom obchode?

28. jan 2023

Neďaleko našej kancelárie otvorili bezobalový obchod. Kolegyňa ma volá aby sme šli v pondelok pozrieť.

Čo si kupujete v bezobalovom obchode? Čo, aké nádoby si brať so sebou?

btus
28. jan 2023

zober si buď poháre alebo papierové sáčky. Ja kupujem strukoviny, kukuričnú múku, natural ryžupohánku, semiačka, mak, V podstate tam kúpiš všeličo. Kúp si to, čo Ťa osloí.

taminka1986
28. jan 2023

Nekupujem. V zivote som v takom obchode nebola ani nepojdem. U nas v meste ho aj rychlo zrusili,az taky mal uspech😂Aby som chodila po meste s prazdnymi dozami,taskami ked si mozem pohodlne nakupit v tescu zabalene vsetko spolu v ramci nakupu🤗

bilberryday
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
paradajkova
28. jan 2023

Ja zvyknem kupovat oriesky a susene ovocie. Kesu som si miesala slane a normalne, v nasom maju taku fajnu vahu, ze si odvazim jedny, vytlacim listok, vynulujem vahu a navazim k tomu dalsie. Alebo aj ine mixy sa daju porobit. Aj ako darcek pecka, do pekneho zavaraninoveho poharu navazit nejaku fajnotku. Foto ilustracne.

namornicka
28. jan 2023

Pozri si najskor ceny ci sa to oplati. Ja som obcas kupila skoricu, strukoviny, caje. Ale uz nechodim, neoplati sa to financne. Priniest dozu mi problem nerobi.

belllinka
28. jan 2023

@bilberryday nic nezostane v sklade 🤦‍♀️ capuju to z velkych nadob. Ja kupujem cistiace prostriedky, tekute mydlo a je to podstatne lacnejsie.
@taminka1986 ved si nakup v Tescu. Taketo bezobalove obchody su pre tych, co si uvedomuju tu kopu plastov, ktore zbytocne vyhadzujeme

bilberryday
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
caroline_
28. jan 2023

Co sa tyka potravin tak nic,nakolko to kupujem cez net a vo vacsom, zato pravudelne si tam chodim kupovat lufu,pripadne nejake tuhe mydla,deodoranty,prirodnu kozmetiku,a davnejsie som si tam chodila capovat gel na pranie,avivaz,gel na riad,a rozne cistiace prostriedky nakolko aj tak pouzivam take iste ako tam maju oni,no aspon nepouzivam tolko plastu. A co sa tyka tych doz,mozes si brat nemusis,skoro vo vsetkych kde som bola maju plno doz co si mozes zobrat,pripadne ti to daju do papieroveho sacku.

caroline_
28. jan 2023

@bilberryday lenze tie obaly su obrovske,a posielaju ich naspat dodavatelovi a on ich znova naplni a tak dalej

bilberryday
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
belllinka
28. jan 2023

@bilberryday precitala som si a neviem co to ma spolocne s tym, ze mam flasky, ktore pouzivam uz dlho a nechavam si ich naplnit mydlom a cistiacim prostriedkom z velkej nadoby, co tam maju. Co je na tom “zavadzajuce” alebo preco by som mala mat pocit, ze je to to iste, ako keby som si to iste mnozstvo kupila v dalsich 10-tich flaskach v obchode? Vysvetli mi to. Logicky mi vychadza, ze ano, produkujem menej plastu, aj ked je to iba kvapka v mori.

bilberryday
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
zuzinabila
28. jan 2023

@belllinka plast sa da zrecyklovat predsa

viestta
28. jan 2023

Ak sa vracaju obaly od potravin na opatovne plnenie, tak sa musia vycistit a vysterilizovat, co je tiez zataz pre zivotne prostredie. Niektore sa ani opakovane pouzit nemozu.
Na druhej strane kupit do vlastneho obalu dve kila sosovice, ktory do obchodu doviezli v
25 kilovom papierovom mechu je OK.

mane01
28. jan 2023

Takmer vsetko, cestoviny, kavu, ryzu, sol, cukor, vlocky, caj, koreniny, olej, strukoviny, pudingovy prasok, prasok do peciva, kozmetiku, prostriedky na pranie. V obchode, kde chodim, dbaju na kvalitu a udrzatelnost. Mnohe produkty su fair trade alebo v bio kvalite. Financne je to porovnatelne s beznym obchodom, keby som tam kupovala kvalitnejsie produkty. Napr. kvalitne cestoviny. Zas oproti tym najlacnejsim cestovinam z obchodu je to tam drahsie. Cize zavisi, co clovek od potravin ocakava. Ja ale napriklad nakupujem bezobalovo aj v beznom obchode, napr.maso a sunku, syr … si proste necham navazit do svojich doz.

namornicka
28. jan 2023

@belllinka fakt ta vyjdu pracie prostriedky a mydla menej ako napr. Balea z DM? Lebo mne sa to zda drahsie, ale mozno chodim do nespravneho obchodu. Plus tie v bezobalovom boli o dost redsie. Ale obcas si chodim nacapovat praci gel lebo su tam pekne vone, ale Denk mit z DM je lacnejsi a dobry co sa kvality tyka.

btus
28. jan 2023

@mane01 mne v naších potravinách odmietli dať mäso, šunku a vážené potraviny do vlastných dz. Vraj z hygienických dôvodov nemôžu,čo je podľa mňa blbosť, ale nič s tým nespravím- ale drogériu kupujem, výjde lacnejšie v bezobalovom. A navyše kupujem eko, lebo máme čističku a tam by bežné nemali ísť.

btus
28. jan 2023

@namornicka mňa výjdu pracie gély, aviváže lacnejšie ako aj tie z DM.

meringe70
28. jan 2023

Nakupujem tam himalajsku soľ, ryžu natural a jasminovu, červenú šošovicu, pohánku, občas nejaké iné strukoviny, niekedy mandle či iné druhy orechov, trstinový cukor. Čapujem si tam aj tierra verde gél na pranie, občas aj na riad.

mane01
28. jan 2023

@btus aj mne to povedali v Kauflande, ked som chcela vediet, co to znamena konkretne, tak ze by mi mohli kontaminovat moje nadoby … co znie ako dobra blbost, takze tam uz nenakupujem. V Terne mi zasa bez problemov navazia a su velmi milí… je to podla mna o ochote…

matana2
28. jan 2023

V nasom kupujem kocky do mycky, mydlo a saponat na riad (pridem tam so starou 'jarovou' plastovou flasou a tam mi nacapuju novy. Ten nas obchod je zamerany na drogeriu.

autor
29. jan 2023

Ďakujem, ten obchod je zameraný na potraviny. Už som si našla ich ponuku cez FB. V ponuke majú kadečo od strukovín po sirupy. Veľkú časť s toho buď vypestujem, pripravím doma ale vôbec nepoužívam v kuchyni.