Idem sa podeliť o svoju skúsenosť. Posielala som dva dni po sebe zásielku cez Poštu,všetko som zabalila, odvážila, vypočítala poštovné podľa cenníka Pošty ako zvyknem, a tam ma zrušili,že mi zásielky nepošlú ako obyčajný list,ale len doporučene alebo ako balík. Že ako list môžu poslať len zásielky tenšie ako 3 cm. Chápem,tak to majú písané aj na stránke,len hrúbku doteraz neriešili a obyčajne mi poslali kabát a podobne…v prvom prípade som teraz posielala dve obliečky,ok,mohlo to mať asi 10 cm na hrúbku,ale teraz som posielala na inej pošte babe JEDNO! detské bodicko a legíny a tvrdila,že jej to vrátia a teda ak to chcem poslať,musím si vypísať podací lístok. Miesto poštovného 2 eurá som platila 3,50! Posielali ste prosím niekto niečo po Novom roku? Aké máte skúsenosti?
@moizetta take iste ako ty, ale neprekvapilo ma to, pretože to bolo už avizované dávnejšie.
Menili sa podmienky, to sa bezne stava. Treba to akceptovat, zbytocne sa rozculovat.
Nic sa "neporobilo". Zmenili predpisy pretoze dorucovanie velkych "listov" robilo dorucovatelom problemy. Predstav si, ze si dorucovatelka a mas rajon, kde mas dorucit denne 20 takych "listov", ktore do schranky nestrcis a ak prijemca nie je doma, tak musis vypisat zlty listok, a este ich vlecies spat na postu a musis to tam zuradovat.
A.ako doporuceny list uz to nemusi mat 3cm?tam uz sa ten list moze nafuknut?sak to je uplna vtakovina.
no lebo to nevedia hodiť do schránky…
@viestta nikdy mi poštárka nepriniesla, ani jej nedali do prepravky taky list, rovno prišla bud sms, alebo lístok.
Mne OLZ ani doporučene už davno nenosili domov, vždy nechali lístok, že je to zásielka väčších rozmerov (hoci to bol aj len pár ponožiek). Ale nevadilo mi to, lebo som si po balíky potom vybehla na postu. Takze nevidím rozdiel v tom, že museli upraviť podmienky, lebo by sa to nezmestilo do schránky. Veď stačilo nechať na pošte. A to že slo poštovné hore, áno, všetko ide hore, to akceptujem.
V novom roku som posielala dve veci. Jednu 2.5cm – isla ako OLZ, druha mala presne 3cm, musela ist doporučene. SP sa aktuálne oplatí poslať cez eph (nie vypisovať klasicky papierový), do 500g je cez eph poštovné 3€, nad 500g sa oplatí všetko poslať ako balík na poštu (cez eph 3.1€)
A najviac využívam packetu, je ma každom rohu, zásielky do 5kg stoja 3.4€ (aj packeta išla máličko hore)
Posielajte to cez eharok. Aj tak je to drahé - hlavne keď sa to používa na posielanie bazarových vecí za 2-3€.... ale aspoň to nebude 3,50€, ale 3€.
Pošta skuvíňa že im klesajú tržby a namiesto toho, aby sa trocha blysli a nalákali zákazníkov, tak to urobili ešte drahšie.
Prišlo to kvôli tomu že poslednú dobu bolo veľa sťažnosti,že takéto akoze listy ktoré mohli mať dve kg a aj 60 CM sa nedorucovali a poštárka si nerobila svoju robotu a sú lenivé . Takže už iba doporučene,len doporučene nad pol kg je drahšie ako balík na poštu,takže keďže ženy budú chcieť ušetriť pošlú to ako balík na poštu,budú mať od toho papier a priateľovi príde sms že si po to môže skočiť na poštu. A dorucovatelky konečne nebudú ovesane
Vsak nemusite vyuzovat sluzby posty ak vam to nevyhovuje. Nastastie uz maju aj konkurenciu, lacejsiu, dostupnejsiu s ustretovejsimi "predpismi". Napriklad Packeta a balik mozes do boxu strcit aj o polnoci a aj si ho vybrat hoc aj o piatej rano cestou do roboty.
Slovenska posta sa tymto krokom definitivne pochovala
@biba_18 ja som vždy vedela, kedy má naša doručovateľka voľno, nie je v práci. Lebo ak ju zastupovali, balíčky priniesli, dokonca aj väčšie. Ale teda ak by som to zhrnula na našu postu, tak tie mi nechávali vždy lístok. Mne osobne to však vôbec nevadilo. A myslím si, že pokojne to mohli skôr nastaviť tak – že by sa poštovné odvíjalo od toho, či si ho chceš nechať doručiť alebo ho môžu nechať na pošte a dajú len lístok do schránky/ pripadne sms
Rozumiem,že si zmenili podmienky, a dáva to všetko logiku,len naozaj sa jednalo o jedno body a detské legíny, ak by aj príjemca nebol doma,tak toto konkrétne by postarka do schránky zaručene hodila. No nič, poučenie aj do budúcna,že zasielať všetko okrem listov ako balik alebo doporučene.
Hej, uz sa o tom hovori min.dva mesiace
@slaviivals vráti sa to ľuďom - služby nebudú tak dostupné…
pošta týmto skončila, ďalí krok bude redukcia poštových áut, šoférov, kamenných pobočiek na dedinách a redukovanie tých v mestách alebo skracovanie otváracích hodín a následné hromadné prepúšťanie ľudí
@biba_18 sluzby posty? Uz teraz su uuplne nahradene
@lucka_ke áno. toto sa dialo už aj minulý rok. mnoho zrušených pobočiek spomínali.. a budú šetriť, samozrejme, na tomto aj naďalej, ako si správne poznamenala. tento trend nie je udržateľný z hľadiska nákladov a z dôvodu vysokej konkurencie. aby mala SP na každom rohu pobočku a platila toľkých zamestnancov a priestory.... ale týmto krokom si opäť len zabodli dýku do chrbta sami sebe, lebo ten "list" do 2 kg bol určite cenovo lacnejší ako bude balík. takže ešte vždy bolo množstvo ľudí, ktorí posielali listy.... aj keď šlo o malé balíky...
@viestta aj u nás pani poštárka dala len žltý lístok, ak šlo o niečo objemnejšie alebo ťažšie. pár balíčkov rozniesla, šlo o také zásielky, ktoré dokázala ráno napchať do tej tašky na kolieskach k listom a ďalším veciam.... takže možno 10? denne ich rozniesla v taške na kolieskach. všetko ostatné sme chodili normálne popoludní na poštu - výber listu...
inak aj ked to bude doporučene a bude to viac 3 cm hrubka zasielka automaticky ostava uložená na pošte pre rozmer
@lonely66 presne, keď už mám platiť 3,10 za balík pre ktorý si niekto ešte musí ísť na poštu, to už radšej dám 3,40 a bude to mať na výdajnom mieste (ktoré je často otvorené do večerných hodín alebo cez víkend) alebo v Z-boxe
pre dotyčného to bude flexibilnejšie a Pošta týmto úplne stratila zákazníka
@slaviivals Služby pošty ani náhodou nespočivajú len v odosielani obyčajných zásielok od žien z Modrého koníka, tak neviem,o akom definitívnom pochovaní to píšeš.
nájdeš už tu viac príspevkov s touto témou...
pošta zmenila podmienky a hlavne cenník od 1.1.