Veľmi nepríjemná skúsenosť dnes. S mužom sme boli na prechádzke v parku, oproti nám skupina 5-6 ľudí, ktorí išli vedľa seba. Vôbec neuhli, tak ani ja. Narazili sme do seba. Začali agresívne nadávať, kričať. Jeden z nich už išiel do bitky.
Čo sa to deje s ľuďmi? Ja to už nechápem.
Asi ich to nikto nenaucil ako deti, ze sa nechodi roztahany cez cely chodnik 🙈 ja zas neznasam, ze ludia nevedia, ze sa najprv vychadza (z obchodu, autobusu, z dveri atd) a este, ze ked kaslu a kychaju, tak si treba aspon paprcu dat pred usta. Je milion veci, kt ta mozu vytocit, ale niekedy je lepsie kaslat nato, lebo iba ty si nervozna a naozaj podaktori ludia su take tupelka, ze im ani nedocvakava, ako su mimo 🤷🏼♀️
Ano,je to coraz horsie. Deti sa nevychovávajú od malička, teraz sa razi taká teória, že každé dieťa je individuálne, netreba ho napomínať, okrikovať, udávať mu smer. Dieťa je poloboh, na ktorého sa nesmie ani zvýšiť hlas a s tými ľuďmi sa to odmalička ťahá a v dospelosti sú z nich burani, čo nemajú štipku slušného vychovania. Týchto ľudí je stále viac. Mne sa bežne stáva, ze dve mamičky s kočíkmi zatarasia a chodník, lebo sa potrebujú rozprávať a keď ich slušne požiadam, že by som rada prešla tak pozerajú na mňa ako na ufóna, či nemôžem ísť po blate po trávniku. Ľudia bežne nepoužívajú pravidlo pravej ruky, či už na priechode pre chodcov, alebo na chodníku.
@elizabet173 to možno áno ale teraz je toho naozaj veľa. Všetko čo nás učili tak ako píše aj
@natalala vychádzanie, vchádzanie, pozdravenie,
Ľudia stoja vo dverách a rozprávajú sa, ešte sa čudujú, po uliciach idú ako ovce, o prakovani a blokovaní iných áut. A správaní celkovo na cestách nehovoriac. Akoby počas korony a zákazov vychádzania ľudia stratili zábrany. Všade počujem ja ja ja jenom já.
Deti behajú, kričia v obchodoch, reštauráciách všade. Rodičia sa tvária že všetko je v poriadku, veď sú to deti 🤦🏻♀️
ano, je toho viac. ludia su agresivnejsi, frustrovani a davaju to von, obraz je v politikoch, ked si bezne tam hore nadavaju, nadavaju na zeny, vysmievaju sa. tak co by sa takto nespravali aj ti "dole", ked mozu ti "hore". bude huur. neviem, o s tym.
a ano, deti maju priklad v rodicoch.
Ty si prečo neustúpila na bok? Možno stačilo tak malo a nemusela si mat nepríjemný zážitok
@dagmarovita Prosím ťa, akú vinu majú na tom médiá, že je niekto nevychovaný??🤔🙄 Za to môže daný človek a jeho rodičia. Ani Šoroš, ani prozápadné veľmoci.🙄
Nie spoločnosť nie je zla, je úplne rovnaká aká v minulosti, ale problém nás ľudí odpradavna je to, ze sme dosť sebestredni. Tu sa to presne ukázalo, sama si sa chovala zle, ale čakáš, ze iní sa budú chovať dobre. Ako sa vravi co dávaš to sa ti aj vracia.
Ako? Tak keď sa neuhnu oni tak ani ty? Tak potom čo sa čudujes? Ja keď vidim už z diaľky ze je niekto nevychovane tela, tak radšej aj na druhu stranu prejdem. Nebudem čakať kým do seba naburame
Ľudia sú všelijakí bohužiaľ...ale stačilo že by ste uhlí vy, a nemuselo sa nič stať...netreba za každú cenu vyvolávať konflikt...keď vidíš že niekto neuhne, uhnem ja...nič tragické
Ale ty si tiež neuhla. Náročky? Prečo? To je tiež zle.
Zbytočný konflikt. Múdrejší ustúpi. Keď oni nevedia čo sa patrí, mala si sa vyhnúť im ty.
@martul Dokedy budem ustupovať?
nechapem - to nestacilo raznejsim sposobom povedat s dovolenim? nech sa uvedomia? 🤷♀️ aby dospela zena na truc vrazila do oproti-iduceho (hoc aj debila), to uz je len tiez vizitka
A manžel čo urobil, či ten sa len prizeral? Lebo ja som dosť výbušný a vraj agresívny,ja by som to tak nenechal , už len pre to aby nabudúce neskúšali ešte viac. V akom veku boli útočníci? Ja viem takto aj upozorniť na verejnosti,ale samozrejme pri všetkej slušnosti,nie ako rypák. Ale je aj pravda že sa nejako nebojím,ako mladý som trénoval aj zápasenie,aj K1 a aj vďaka tomu som schytal už dva krát podmienku za ublíženie na zdraví.
Ako dokedy? Toto je ta istá skupina ľudí, čo sa ti nikdy už celé roky neuhne? Alebo je to vždy niekto iný? Ved oni ta nepoznajú. To ako keby som ja v práci pozdravila prvého zákazníka a ostatných už nie, veď som sa ráno zdravila.
@nepic Nie, manžel sa už chystal na dotyčného, ale postavila som sa medzi nich. Dôrazne som útočníka upozornila, že zavolám políciu a nech si ide aj s bandou po svojom.
@domak2 To je hlúpe prirovnanie.
Viem, že v tejto dobe sa to nehodí.. a asi sa to už neučí ani deti. Ale múdrejší ustúpi… veľká pravda.
@nepic ja som zasa neschytala nic okrem dobrej vychovy (nastastie) a ked mi niekto neuhne, napr. ked idem s kocikom, lebo je nedopinavy alebo ignorant nejdem na neho pastami pre boha ale poviem aj 2x s dovolenim, 2. krat zvucnejsie - ci treba nase deti ucit, ze sa vsetko riesi pastami a krikom? a potom sa cudujme, ci zdravej asertivite sa dnes uz nikto doma neuci?
a prosim ta aki utocnici? ved si predstav tu situaciu, ide partia mladych ludi vedla seba na chodniku a oproti-iduca dama sa rozhodne do nich vrazit, lebo jej neuhli, no jasne, ze uz potom reagovali agresivne, ved to brali ako provokaciu, tak z nich hned nerobme agresorov, ktori napadli bezprannu zenu, hlupakov, ktori nevedia, ze tak chodit nemaju alebo ze sa maju uhnut pokojne ale agresori 🤷♀️
Tak aspoň že máte rešpekt. Ja som totiž ako pes,pamätám si celý život a nezabúdam a keď raz vyštartujem tak už ma nezastaví nič,manželka určite nie. 😀.
A v akom veku boli útočníci?
Cize ked je debil Fero s Rastom, budem debil aj ja? Vcelku zaujimave zmyslanie 🤔
Zachovala si sa rovnako ako oni. Cize 🤷♀️
No tak narazila. Ja ostanem stáť a tie teliatka narazia do mňa. Ešte s nejakým priblblym komentárom, miesto pardon. Kto je vinný? To im máme uskakovat z cesty lebo oni idú?
@petamich Ty aj vieš tou hlavou niečo chápať? Ja som išla po svojej strane, oni po celej ceste a áno, začali útočiť.
Tiež neznášam keď idú takto roztahany po celom chodniku