Čo sa stane s petíciou za odvolanie ministerky kultúry?

evivb
19. jan 2024

Vidim, ze uz ju podpisala vyse 100000 ludi, co je 3x tolko, kolko ju volilo.

viestta
19. jan 2024

Ak peticia splna zakonne poziadavky, moze byt dorucena do parlamentu a ten by sa nou mal zaoberat. V kazdom pripade aj ked sa nou zaoberat bude, tato peticia nema inu pravnu moc a parlament nemusi ministerku odvolat, pretoze ustava mu to neuklada.

evivb
autor
19. jan 2024

@viestta Rozumiem! Dakujem! 🌷

lienka.7
19. jan 2024

@evivb v podstate nič.

viestta
19. jan 2024

Elektronicka peticia nema v nasom state ziadnu pravnu oporu. Ak ma byt peticia platna, musi byt na papieri (okrem inych zakonnych poziadaviek)

lavender94
19. jan 2024

Ministerka berie petíciu na vedomie 😂 inak povedané, všimla si, že je nahovno ministerka, ale kto by chcel prísť o taky flek, kde kkt robí a este aj slušne zarobí

viestta
19. jan 2024

@lavender94 ie, ona si vobec nevsimla, ze je nahovno ministerka. Toto je prilis zlozite pre jej hlavu. Ona si vsimla, ze zas sa o nej hovori a citila sa polichotena. Na ine nema cas, lebo robi kulturnu reorganizaciu a rekorytarizaciu

bublinka1426
19. jan 2024

@viestta 👍

msnesquik
19. jan 2024

Podla mna je ta peticia uplne zbytocna..bohuzial..oni sa odtial tak lahko vysacat nenechaju, neodidu sami, preto aj tie protesty su sice uzasne, ze sa tolko ludi zucastnuje, ale oni pred tym zatvaraju oci, rozvratia krajinu, nakradnu si a po skonceni ich vladnutia odletia niekam prec
Je to strasne, kam sme sa dostali a ze su Slovaci taki kratkozraki, ze pred piatimi rokmi strngali na namestiach proti tejto zberbe a teraz si ju znovu suvernne zvolili, ja tomu proste nerozumiem a je mi z toho celeho fakt smutno. Korunu tomu nasadi volba prezidenta, aj ked mam stale malicku nadej

marca12
19. jan 2024

@msnesquik Nemyslim si,ze je to zbytocne. Musime sa ozyvat. Mozno v tomto pripade sa nic nezmeni,ale verim,ze sa aspon trosku pohnu lady. Nech vedia,ze sme hrdy narod a uz nebudeme ticho.

modrava
19. jan 2024

akurat som niekde zachytila, ze za tri dni sa proti nej zozbieralo 110 tisic..na referendum o predcasnych volbach treba 350.
minimalne si uvedomia to cislo a moznu lavinu..

beataxxx
19. jan 2024

Obavám sa, že sa nestane nič,Simkovicova je nekompetentna a totálne nekultúrna, ale aj keby ju vymenili, ministerstvo kultúry ma SNS a oni majú plno podrobných indivíduí…….kvalitu tam nenájdeme…..petícia určite zbytočná nie je, aspoň vidia, že sa nevzdávame, len momentálne viacerí prežívame fázu znechutenia a beznádeje z toho, čo sa deje.A ešte hanbu obrovskú a blamáž všade vo svete, v Davose a aj v europarlamente len tento týždeň

viestta
19. jan 2024

@beataxxx v tomto mas pravdu, SNS je neobmedzenym zdrojom jej podobnych exemplarov (vsak staci pozriet na ostatnych ministrov nominovanych SNS), takze ak by ju aj vymenili, tak tam daju len ineho zufalca.

evivb
autor
20. jan 2024

@viestta
@beataxxx
@modrava ach, ja som si myslela, ze to k niecomu pozitivnemu aj dopomoze. Tato zakerna zena absolutne nepatri na takyto vysoky post.

angelinja
21. jan 2024

MAT VASE PROBLEMY!!!!vidiet ze nemate vlasnte ked vas toto trapi

msnesquik
21. jan 2024

@angelinja omg 🙈🤣

lujza123
21. jan 2024

Vymenia ju za poľovníka Huliaka co ma medveďov za biologickú zbraň 😂😂😂 a bude to z blata do kaluže

Osobne si myslím ze odvolávať ju nebudu, ale pani sa bude musieť krotiť vo vyjadreniach, aspoň teda z pozície ministerky.

Každopádne táto osoba je skratka stelesnením časti národa ktorý ich volil, nafučaná, hlúpa, nekompetentná trúba so sklonmi k radikálnemu nacionalizmu.

evivb
autor
21. jan 2024

@lujza123 Akurat mi to vybehlo. Ona naozaj nema stipku sebareflexie. Hlavne, ze zije v Rakusku a zije si benefity zapadneho sveta. Stale prerazime niecim nove dno.

stastnamanzelka
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
evivb
autor
21. jan 2024

@stastnamanzelka staci, aby sa o nej nepoculo v takom kontexte, ako vyssie.

stanulienkat
21. jan 2024

@angelinja to sú naše vlastné problémy, riadi určitý úsek tejto krajiny, zasahuje do našich životov, do diania v našej republike. Netreba písať veľkými písmenami a veľa výkričníkov, stačí trošku pohnúť mozgovými závitmi. Tak ale nie každý je na stavaný....

kp7333
21. jan 2024

je naivne ocakavat politicku kulturu od niekoho, kto nema ani zakladnu kulturu prejavu. a je len ironiou osudu, ze je tato osoba zrovna ministerkou kultury.

pkgirl30
21. jan 2024

Ja len nechápem tie čísla, lebo v piatok okolo tretej poobede som pozerala na stránke petície že je tam okolo 22 tisíc podpisov a hneď na to pozerám video s Arpadom Šoltesom že on to podpisoval ráno a už tam bolo 75 tisíc podpisov , ešte v ten deň okolo pól noci som to pozrela opäť a už tam bolo 118 tisíc podpisov. Tak teraz nechápem že ako je to možné

stastnamanzelka
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
stastnamanzelka
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
modrava
21. jan 2024

@stastnamanzelka mozeme 🙂

stastnamanzelka
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
viestta
21. jan 2024

@angelinja ano, problemy kultury su aj moje problemy. Problemy kultury na Papui-NOvej Guinei sa ma netykaju, ale prolemy kultury statu, v ktorom ziejm naroda, ktoreho sucastou som aj ja sa ma tykaju. Mozno teba sa kultura nedotyka nijak, ale u mna je sucastou mojho zivota. Bola by som rada aby bola kultura nezavisla a tvoriva, co pri tejto pani nehrozi. U nej sa kultura vrati pred rok 1989, do cias, kedy zasadali ideologicke komisie a ony rozhodovali co je a co nie je "ideologicky prijatelne".

cafelatte
21. jan 2024

"Namiesto potrebných reforiem vytvárate manipulatívne a vyprázdnené kultúrne vojny, a to najmä prostredníctvom podnecovania homofóbie, transfóbie a stigmatizácie LGBTIQ+ osôb a iniciatív. Tým prekrývate vlastný nezáujem i neschopnosť riešiť systémové problémy rezortu, ktorý nie ste kompetentná spravovať."

Dajme si otázku o co tu v skutočnosti ide, nič nove..

viestta
21. jan 2024

aktualny stav a na porovnanie peticia za udrzanie nasej "kompetentnej" kvaziministerky kultury vo funkcii