Čo sa stane s človekom, keď si vezme život?

3. aug 2024

Asi nie veľmi vhodná otázka ale čo si myslíte, čo sa stane s človekom ktorý spácha samovraždu? Myslíte,že nič,že po smrti nič nie je alebo ak existuje posmrtný život môže mu byť ešte horšie a nikdy nenájde pokoj? Priznám sa, nemám chuť žiť. Častokrát myslím na smrť ako na východisko. Vždycky som si myslela,že tým ľuďom je potom ešte horšie a vlastne nikdy nenájdu pokoj. Toho sa veľmi obávam. Verím aj v Boha a večný život, ale ak by som to urobila tak by som určite len zhnila v pekle.

markusrasford
3. aug 2024

Treba sa začať liečiť. Nie na smrť treba myslieť ale na život. Na pekne veci a radosť zo života.

lindous
3. aug 2024

Ja veriaca nie som, tak asi si vieš domyslieť moju odpoveď, ale to naozaj nie je to na čo by si teraz mala myslieť a teda mi to nepríde vhodné ani rozoberať... prosím, vyhľadaj pomoc odborníkov... na začiatok možno kňaza, ak ti to je bližšie...

hederamonstera
3. aug 2024

To nikto nevie, kazdy veri v ine teorie

ahhola
3. aug 2024

Chod si posediet na Klenovu, do NOU a pozeraj na ludi, ktori odtial vychadzaju naliati chemiou v zilach a tak velmi chcu zit.... 🌞🌞🌞

janulik2008
3. aug 2024

Nam sa pred cca dvoma tyzdnami zastrelil sused zatial co jeho zena bola v obchode. Prisla domov a tak ho nasla. Mal po 70tke co sa s nim stalo a ci vobec nejaky zivot po smrti je to nevieme ale zasa sa nemyslim ze Boh je taky ze zatrati niekoho kto sa zabil pretoze my nevieme preco to spravil, nikto nevie preco to spravil. Bol uz v rokoch a ktovie ci za tym nebolo nieco co sa dialo v jeho hlave a zrazu prisiel skrat a BUM.
Ono mne aj mama vravela ze niekedy ludi kt si vzali zivot aj odmietali pochovat kvoli tomu ze sa zabil. 🙄

Ako pisal prispevok predomnou to nevieme nikto co bude dalej kazdy veri v nieco ine

0silvia0
3. aug 2024

Neviem kde som to uz citala, ale stretla som sa s tym, ze sa samovrah reinkarnuje do duse zvierata, aby sa naucil vazit si naspat svoj zivot. Ale nepamatam si zdroj, ani blizsie info.

3009
3. aug 2024

Ty v prvom rade vyhľadaj psychiatra!!!!!

reanda
3. aug 2024

ak chces najst pokoj, nemusis sa zbavovat tela.. pokoj sa da najst aj v tomto zivote.. coho sa potrebujes zbavit, je strach..

januska12323
3. aug 2024

Nikto nevie čo je po smrti. Ty v prvom rade potrebuješ pomoc tu a teraz.

sisaka
3. aug 2024

Ja verim v karmu a reinkarnáciu, myslím si, že na Zemi sme preto, aby sme sa niečo naučili. Samovraždou nič neporiešiš, rovnaké lekcie ťa budú čakať v ďalšom živote, až kým sa ich nenaučíš zvládať. Neverim, že nejaké “peklo” existuje, takže po smrti očakávam skôr vyrovnávanie sa s tým, čo som v tomto živote zbabrala a príprava na ten ďalši.

rozkvet1
3. aug 2024

@ahhola nemám rada toto porovnanie. To že niekto chce žiť no bohužiaľ je chorý neznamená že druhý človek tiež chce žiť. Každý ma svoje problémy a starosti a niekto ich má také veľké že už nechce pokračovať ďalej. Aj ja tu môžem písať že koľko ľudí sa zabilo lebo boli zneuzivani alebo po krk v dlhoch a neviem čo. Takže neporovnavala by som lebo každý z nas sa môže do tejto situácie dostať

kollarovci
3. aug 2024

Kopu ludi chce zit bojuju do konca veria ze sa vyliecia zial vela krat sa to nepodari.Najdi si zmysel zivota urcite je niekto pre koho sa oplati zit kazdy mame take chvilky ale vzdy sa najde dovod ist dalej.Ak niesi schopna sa vysporiadat z negativnymi myslienkami vyhladaj odbornu pomoc vyhladaj psychiatra.Mozem ti napisat ze urcite ti tam pomozu a najdes zmysel zivota dnes to uz nieje hamba chodi tam velmi vela ludi prajem ti aby si nasla dovod tesit sa zo zivota😉

bublinka1426
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
iwesska
3. aug 2024

@ahhola Preco si myslis,ze rakovina tela je horsia ako "rakovina duse"? Ano presne tak by sa mohli nazvat vsetky dusevne problemy. Kto to nezazil,nebojuje s istou formou ochorenia mesiace,roky bezvysledne,tak tomu sa lahko prirovnava.

lonely66
3. aug 2024

pochovajú ho

ahhola
3. aug 2024

@iwesska vcera davali videjko z 1.svetovej🔥...pochod beznohych, dlhy zastup chlapov na barliach s jednou nohou,to mas aj rakovinu tela, aj duse... Nie su tie nase problemy len take moderne vymyslance?

nevenka
3. aug 2024

@ahhola no toto absolutne nesuhlasim.
Vacsinou je pricinou samovrazednych myslienok depresia a to je ochorenie psychiky, duse. Je to choroba, taka ista, ako choroba tela. Len niekto to nechce pochopit. Kto zazije, co to depresia je, tak si uz nikdy nebude mysliet, ze je to "vymyslanec"...

ukgirls
3. aug 2024

zomrie -to jedine je iste ze sa stane ... ak existuje nebo- tak mu predsa boh odpusti - no nie? alebo bude padlym anjelom ,lebo alebo alebo ...a co ak po smrti niec nieje a knazy a mnisky premrhali svoj zivot? co ak po smrti nieje nic .. a mozno sa narodi len ako dazdovka a mozme len hadat.. mnoho ludi,co spachaju samovrazdu je chorych , neliecenych ,zufalych ..v podstate to ani nieje ich chyba ale choroba a kto z anu moze? nie ten co ho stvoril? takze je to najvyssieho chyba? alebo chyba spolocnosti? kto nesie zodpovednost?

vyrovnanaosoba
3. aug 2024

Ak máš také myšlienky, nájdi odborníka. Hľadaj pomoc, nie je to hanba.
Si predstav tu bolesť rodiny, keď prídu o niekoho, na kom im záleží. Dokázala by si žiť, keby ti dieťa skočilo pod vlak? Pozeraj sa na to aj tak. Sebe uľavíš, ostatným spôsobíš bolesť.
Ja mám doteraz môjho brata pred očami. Ktorý si vzal život, už je to 30 rokov.

petronelag
3. aug 2024

@sisaka Aj ja verím v karmu a kto miesto riešenia svojích problémov zvolí samovraždu, si znovu prejde v budúcom živote tieto problémy a keďže život si nikto nemá brať sám, tak si ešte niečo pridá, zato že to urobil.
Je to porušenie V. božieho prikázania Nezabiješ.

walentina7
3. aug 2024

Ides do neprejaveneho sveta a dostaneš dalsiu inkarnaciu. Podla toho s akou karmou si odišla naposledy si to prezijes v dalsom zivote. Sposobila si bolest rodine svojou smrťou,dostanes zivot kde tvoje dieťa toto isté urobí tebe.

stanulienkat
3. aug 2024

Zhnije.

alickapusinka
3. aug 2024

@ahhola presne tak ako píšeš niekto by chcel žiť a nemôže.Uplne s tebou súhlasim do bodky.Máš čistu pravdu.je to strašne a hlavne veľa mladých.

bloger
3. aug 2024

Netuším ale viem, že by to bola veľká strata a bolesť. Pre tých čo ťa majú radi.

lalu_sk111
3. aug 2024

z krestanskeho pohladu to nie je moc dobry krok ale myslim, ze jediny Boh vie, kam skutocne potom pojdeme. On vidi to, co my nevidime. Je mi luto, ze sa nachadzas v takom zivotnom rozpolozeni, ze nad tym uvazujes.. Bola som tam aj ked samovrazdu (sice tuzba tu nebyt bola silna) som presne z toho krestanskeho dovodu a z dopadu, aky by to malo na druhych proste nechcela urobit. Da sa cez to dostat. Niekedy rychlo, niekedy to trva mesiace, roky..ale ak sa budes liecit, nebude to tak dlho trvat.

lalu_sk111
3. aug 2024

@walentina7 nie je to pravda

dzulli1980
3. aug 2024

Kedysi dávno, len tak zo záujmu, som čítala anjelskú literatúru ... hodne kníh som mala ... a bolo tam, že človek, ktorý spácha samovraždu, sa vráti ten zvyšok života dožiť ... že keď má človek vymeraných na tomto svete napr. 80 rokov, spácha samovraždu v 60-tke, vráti sa späť dožiť tých 20 rokov - umrie ako 20-ročný ... a prečo nejdeš k odborníkovi, keď sa Ti zdá život natoľko ťažký, že uvažuješ nad samovraždou?

autor
3. aug 2024

@dzulli1980 pravdepodobne som bola príliš pohltená myšlienkami a zaseknutá v ten moment vo svojej hlave,že som si naozaj myslela,že ak by som to urobila tak by som sa vyslobodila. Chcela by som žiť, ale nie takto😔

dzulli1980
3. aug 2024

A aký máš problém? Čo vlastne spôsobilo, že nechceš žiť?

autor
3. aug 2024

@dzulli1980 už dlhú dobu mám isté myšlienky,že sa cítim zaseknutá v hlave, možno sa mi aj už pridruzila depresia ktovie.