Ahojte kupovali sme dcére zlate náušnice asi pred 8 mesiacmi. Boli cely čas v krabičke a dnes som jej ich chcela ísť dať vymeniť za tie dočasne ktoré ma v ušku ale prídu mi že zmenili farbu. Boli pekne zlate a teraz mi prídu ako medené s nejakým povlakom. Myslím že sa mi to nezdá, myslite že sa niečo take mohlo stať? Poprípade čo s tým teraz?
Su naozaj cele zo zlata? Nie nejaky mix? Toto mi nikdy ziadne zlato nespravilo.
V doklade o kúpe je napísané, že sú fakt zlaté? A koľkokarátové zlato? Lebo čisté zlato neoxiduje.
Ciste zlato, toto nespravi, urcite boli kupovane ako zlate a v zlatnictve? Mne pridu ako daky lacny smejd, ja mam vela veci zo zlata aj pouzivane aj take co roky v skrini stoja a su take iste stale
Ja by som isla reklamavot a nic nedrhla. Vsetky sperky mam zlate, pouzivam denne a aj tie co mam odlozene v krabickach vyzeraju stale tak isto
Áno boli kupované v zlatníctve, v strede je ružový kamienok… pozriem bloček čo je tam napísané
@zuzubb007 stáli cez 140€… v normálnom zlatníctve …
Aha tak za tu cenu musia byt zlate, sla by som sa spytat do zlatnictva co s tym
Sčernali, zoxidovali. Nie je to výrobná vada. Občas sa to stáva pri detských náušniciach kvôli obsahu kovov, ktoré sú k zlatu pridané.
Mohli byť 14 karatove, ale ešte sa mi toto so zlatom nestalo iba so striebrom.Zober ich tam a daj vyčistiť
Reklamovať
Išla by som reklamovať,toto zlato nespraví nikdy
Reklamovat.
Veruze tam pôjdem dnes. Ďakujem za rady, Hned sa mi nezdalo že je to v poriadku
Treba ich ist reklamovat.
No z toho bločku vidíš, že je to len 14karátové zlato.
Autorka - "Šperky si zaslúžia jemné zaobchádzanie, avšak aj ich uchovávaniu by ste mali venovať patričnú pozornosť. Klenoty odporúčame uchovávať v šperkovnici vystlanej jemnou látkou. Pokiaľ ich nenosíte denne, odporúčame ich uzavrieť do malého vrecka, prípadne k nim ešte pridať vrecúško silikagelu. Tým zamedzíte prístupu vlhkosti, kyslíka a ďalších nežiaducich látok. Prípadne môžete svoje šperky zavákuovať.
Možno vám posledný bod pripadá prehnaný, ale nezriedka sa stáva, že krabička, v ktorej je šperk predávaný a následne uchovávaný, obsahuje lepidlo, vystielací materiál alebo aj samotný kartón, ktorý spôsobuje zmenu farby povrchu kovov. Organické látky obsiahnuté v krabičke alebo jej komponentoch môžu obsahovať síru, chloridy, fluoridy a iné látky. V krabičke potom dochádza k zvýšenej koncentrácii týchto látok a šperk ich pôsobením stráca na kráse. Bolo dokázané, že k tejto nežiaducej premene stačí aj jedna malá samolepka vo vnútri krabičky."
Mne sa to stalo tiež, že zlaté nadobudli medenu farbu, ale v mieste, kde boli v usnej dierke. 100% boli zlaté.
@vulka to nema robit ani 14k zlato.
@stanulienkat tiež si myslím..
Nam sa stalo, ze len nosenim, tam, kde je nausnica v usku, takto scernali, na kusocku, nicomu to nevadi. Nausnice maju 8 rokov a nosi ich uz druhe dievcatko. Chod sa do zlatnictva spytat, uff. Nebolo to ruzove zlato, kde je viac medi?
@h2 585 je oznacebie pre 14k zlato
8K, 333/1000 alebo 33.3% zlato (zvyčajne Európske, najnižší štandart pre výrobu zlatých šperkov.)
9K, 375/1000 alebo 37.5% zlato (je tipické pre krajíny Commonwealthu a Európu, nenájdete v USA.)
12K, 500/1000 alebo 50% zlato (zvyčajne staré hodinky, zriedka videné)
14K, 14ct or 585/1000 alebo 58.5% zlato (zlatý štandard na predaj v Európe, v Rusku označované ako 583/1000)
15K, 625/1000 alebo 62.5% zlato (Britská označenie ktoré sa nepoužíva od roku 1935. Dobrý indikátor, že šperk je starý)
18K, 750/1000 alebo 75% zlato. (bežné v USA)
22K, 916/1000 alebo 91.6% zlato (hlavne Ázia, Stredný Východ, veľmi mäkké, veľmi žlté)
24K, 999/1000 alebo čisté zlato (investičná funkcia, príliš mäkké pre výrobu vačšiny šperkov)
@domka222 ake "len" 14 k zlato? Ved to je nejbeznejsi typ zlata, co sa pouziva, mame obrucky z 14 k zlata a ani jedna nie je cierna, pre pana 🤪.
Ved ciste zlato to nikdy nemoze byt, to je makke a bolo by to nenositelne v prvom rade. Preto sa robia zliatiny. Ale ani jedna by toto robit nemala.
kazdopadne, my davame cistit zlato raz za rok v zlatnictve profesionalne, ale ked to uz za 8 mesiacov scernelo je to divne, dala by som reklamaciu
Skúsila by som ich vydrhnut kefkou so zubnou pastou.