Čo sa stalo s ľuďmi? Žiadna úcta, empatia

5. sep 2024

No babulky aj pani ktorí ste tu . Taka téma na teraz ma napadá keďže som v šoku z Toho kam sme sa to ako ľudstvo dostali . Ja viem ze nie všade je to tak, že stále tu máme veľa dobrých ľudí okolo seba a tak ale proste ajtak je to iné všetko voľáko. Prídete nastupite do zamestnania kde sa kladie veľký dôraz na to aby si bol empaticky aj smerom ku klientom a aj kolegom navzájom a nakoniec vedenie nieje empaticke vôbec. Od vás to čakajú ale smerom k vám to oni nedávajú. Čiže cele zle falošné doslova . Na vonok všetko krásne super ale v reále to tak vôbec nieje . Každý sa hľadí len na seba alebo na ti aby to zvonka ľudia videli ružovo pričom ako komplex to tak vôbec nieje . Ide hlavne o tie vzťahy a uctu, pochopenie jeden k druhému.
Stáva sa to aj vám ze na niečo sa napr veľmi tešíte a nakoniec ostanete sklamaný skrz ľudí a ich správania? Ja sa snažím vyt vždy fér ale neviem normálne ci robím dobre lebo robím tým zle len sebe niekedy .
To taky výlev odomna dnes. 🙂 pekný dnik

mk1111111111
5. sep 2024

Tiez to v poslednej dobe tak vnimam. Ja, ja, jaa, jenom ja.... Ty mi pomoz, asale, odo mna nic necakaj. Samozrejme, cest vynimkam, teda rodina a najblizsi priatelia.
Ja si vzdy poviem, keby si to tak kazdy otocil na seba, ako by to jemu bolo, keby sa k nemu spavali tak, ako sa on k inym sprava. A riadil sa tym. To by bol svet krasny.

anjelicek26
5. sep 2024

Ak myslis v praci, tak podla mna si nejake veci asi nepochopila alebo mala vysoke ocakavania. V praci nemam pochopenie pre vela veci, ani empatiu, veci sice chapem - chore deti, choreho unaveneho zamestnanca, zamestnanca, co po praci preraba dom, stara sa doma o rodica, zenu samozivitelku, aj takeho, ktoreho podvadza zena, takeho, ktory ma psychicke problemy - bohuzial to nic nemeni na veci, ze potrebujem a ocakavam a proste musi podavat vykon, za aky ho platim. Docasne uberiem ulohy, ale nie dlhodobo. Proste sa to neda a je to nefer ku kolegom, ktori to tahaju za neho. Co sa tyka spravania ku klientom je to uplne iny level, to s tym nemozes porovnavat, to je napln prace takto komunikovat.

ivka225
5. sep 2024

Tak to bolo vždy.

autor
5. sep 2024

@mk1111111111 aj ja si to stále vravím 😊 presne toto iste

autor
5. sep 2024

@anjelicek26 nemôžem tu napísať konkrétne ze prečo mám taký pocit ale celkovo sa mi tak zdá ze sa ľudia veľmi zmenili , nemyslím tým ze už dobrí ľudia niesu ale proste to správanie sa veľmi zmenilo v priebehu pár rokov sa mi naozaj zdá ze každý od každého niečo očakáva ale nepozriem sa nik na seba ako sa správa on voči iným

veverickav
5. sep 2024

Myslite si co chcete, no predo mnou sa naplnaju biblicke proroctva... 2 Timotejova 3 kapitola :

Ľudia v posledných dňoch
1 Uvedom si však, že v posledných dňoch nastanú ťažké časy. 2 Ľudia budú sebeckí, budú milovať peniaze, budú chvastaví, namyslení, rúhači, neposlušní voči rodičom, nevďační, bezbožní, 3 neláskaví, neľútostní, ohovárači, nezdržanliví, bezohľadní, bez lásky k dobru, 4 zradcovia, nerozvážni, namyslení, viac milujúci rozkoše ako Boha. 5 Budú mať výzor nábožnosti, ale jej moc budú popierať. Aj od týchto sa odvracaj. 6 Niektorí spomedzi nich totiž vnikajú do domov a podmaňujú si ľahké ženy, obťažené hriechmi a vedené rozličnými žiadosťami, 7 ktoré sa stále učia, a nikdy nemôžu spoznať pravdu. 8 Ako sa Jannés a Jambrés postavili proti Mojžišovi, tak sa aj títo ľudia protivia pravde. Sú to ľudia so skazenou mysľou a neosvedčení vo viere. 9 Ale s ich úspechmi je už koniec, lebo ich nerozumnosť sa stane zjavnou všetkým, ako sa stala aj nerozumnosť tamtých dvoch.

martinmmartin
5. sep 2024

prd makovy , vzdy to tak bolo
tu mas video zo sociku ako boli ludia slusny

https://www.youtube.com/watch?v=KnEmebrtcNM
viestta
5. sep 2024

@veverickav takze nas caka koniec sveta? Kedy, nech sa viem zariadit

autor
5. sep 2024

@martinmmartin pozriem si 👌 . Ja neviem.moznoze to je aj zhoda tých náhod a situácii a miest kde sa nachádzam tak preto mi to také príde ale je mi z Toho smutno popravde no nerobím nič samozrejme

autor
5. sep 2024

Neurobím nic

skusihu
5. sep 2024

Ja som nikdy nechápala, prečo v tom vojnovom období ľudia začali hneď nenávidieť Židov, udávali susedov, kamarátov, brali ich veci a všetky tie hrôzy. Osvietilo ma cez kovid. Asi veľmi podobné. Ľudia sa rozdelili na očkovaných a neočkovaných. Jedni neznášali druhých. Každý mal svoju pravdu. Teraz je to tak po voľbách. Celé rodiny sa dokážu rozhádať kvôli inému názoru. Tiež vnímam, že každý myslí len na seba. Už z detí sú arogantní sobci. A závisť vládne svetom, mám pocit, že niekedy sa závidí aj ťažká životná situácia, choré deti, príspevky od štátu... a cítiť to aj tu v niektorých diskusiách.

zuzidr
5. sep 2024

@skusihu presne od kovidu sledujem, očko - neočko, rusko-ukrajina, smer-ps, čierna - biela....proste nič medzi, všetko vyhrotené názory, extrémne situácie....rozdelený národ....

martinmmartin
5. sep 2024

@zuzidr je to o tom ze ti niekto sikovny ponuka priamo pod nos moznost zbavit sa skaredych myslienok ze ty robis zle rozhidnutia v zivote ( si neschopny blbec) a dava ti moznost stat sa obetou nejakeho medzigalaktickeho sprisahania.

Ja niesom neschopny blbecek ktoreho zivot vyzera ako stara backora - to oni mi aktivne brania byt bohaty a zdravy . A hned mas pocit poprve vynimocnosti ( ze aka dolezita sila sa o teba zaujima -Izrael a pod) a zaroven nemusis rozmyslat co ty robis zle - robis vsetko dobre ale ti niekto aktivne ublizuje.
Pre jednoducheho cloveka je tato logika nepreniknutelna

la_dolce_vita
5. sep 2024

V ludoch je zlo a vela ludi sa ako tak drzia na uzde len vdaka zakonom. Akonahle by mohli vsetko, ukazalo by sa to naplno.

danica2711
5. sep 2024

anonymná babulka, stalo sa s nimi to, čo sa s nimi stáva už tisícročia. Sú to ľudia, nedokonalí, nájdu sa medzi nimi zlí aj dobrí, ty sa bohužiaľ zameriavaš len na tých horších. Prestaň byť ublížená a sklamaná a všímaj si na ľuďoch aj to dobré. Želám ti pekný deň (pekný dník sa želá leda tak škôlkárovi)

autor
5. sep 2024

@danica2711 vidím ze aj tu sa nájdu takí ktorí si neodpustia blbé komentáre :D skade si na to prišla ze pekný dnik sa želá len skolkarovi to teda neviem

danica2711
5. sep 2024

pretože nezmyselné zdrobneliny sa používajú (ak už vôbec) pre malé deti, nie v komunikácii s dospelými, zvlášť pri takej rádoby významnej a hlbokomyseľnej téme, o akú sa tu pokúšaš. Ale tá posledná veta bola to najmenej dôležité z toho, čo som ti chcela k téme povedať - je príznačné, že si si všimla len tú

cafelatte
5. sep 2024

@viestta ako sa dá zariadit na koniec? Ved koniec je koniec.

viestta
5. sep 2024

@cafelatte vsak uzijem si kym sa da

cafelatte
5. sep 2024

@viestta 🙂tak užívaj každý deň naplno

petronela1985
5. sep 2024

@anjelicek26 to je férový prístup manažéra, ale určite si v súkromnej sfére. Bohužiaľ, veľakrát to neplatí - my, ktorí sme v štátnej sfére, by sme vedeli rozprávať. Šikovní ťahajú, lebo dostanú ťažšie a zodpovednejšie úlohy. A menej šikovní (neviem/nespravím to kvalitne, dodrbem, čo sa dá...) sa vezú na úkor tých dríčov. A kým dríč vyhorí a odíde, ten druhý je v pohode a sedí tam do dôchodku.