Čo sa stalo?

barnica
13. jan 2014

Vážne mamičky čo sa stalo? Keď som sa sem prihlasovala myslela som si že toto je stránka o pomoci si navzájom ale ako si tak čítam niektoré diskusie a otázky je mi zle. Maminka požiadala o pomoc staré veci pre dieta a samozrejme ďalšie maminka sa hned pustili do nej kde je otec. Prečo chceš to a prečo hento. A podobne. Keď neviete alebo nechcete pomôcť načo to komentujete??? Každá maminka chce pre svoje dieťa to najlepšie samozrejme v rámci možností ale nie každá si môže dovoliť super kvalitné a drahé veci no prečo ju zato bombardovať negatívnymi komentmi. Ja mám z toho už pocit že je tu nejaká VIP skupina ktorá sa tu prezentuje skvelými názormi ala príručková super maminka a samozrejme fotočky super kvalitných drahých vecičiek a potom majú názory že zíram. Nechcem tu nikoho urážať ale čítať také veci ak niekto žiada o nesebeckú pomoc je dosť trápne. Vďakabohu že mám skvelého manžela ktorý sa stará o to aby nám s malinkým nič nechýbalo ale vždy keď sa dá pomôžem , pretože myslím na to že možno niekedy časom aj ja budem v situácii keď budem žiadať o pomoc a verím že sa nájde aspoň jedna žienka ktorá nebude mať v hlave len svoj vlastný prospech a glamour... Len toľko. 😒

billam
13. jan 2014

@barnica necitala som spomínanú diskusiu...len ti odpoviem toľko, že vo vela prípadoch islo o podvod a preto sa necuduj, že občas niekto takto reaguje...možno aj preto, že bol na zaciatku ako ty, podaroval s dobrým úmyslom a vo finale bol oklamany...žiaľ...stáva sa to

barnica
autor
13. jan 2014

Chápem že aj toto sa stáva ale je spôsob ako tomu zabrániť... Klamárov je veľa samozrejme chápem len ma irituje to že každú tu odpálkujú a ja si myslím že každá nemôže klamať

seemani
13. jan 2014

@barnica daj link na tu diskusiu ak sa da..inak ako pisala billam bolo tu uz aj take ze mamicka darovane veci ponukla na predaj..

barnica
autor
13. jan 2014

musím sa tým prehrabať a nájsť ju

sissy27
13. jan 2014

@barnica neviem, či píšeš o niečom konkrétnom, alebo všeobecne, ale tak ti poviem, že nie každý, kto požiada o pomoc, ju aj reálne potrebuje... a ak už niekto poprosí o pomoc, bolo by od neho (nej) vhodné, aby čo najviac opísal situáciu, v ktorej sa nachádza, ako sa do nej dostal a čo sám robí pre to, aby sa mal lepšie... lebo samozrejme stať sa môže všeličo, ale natiahnuť ruku a povedať "dajte mi" by mala byť tá posledná možnosť... a myslím si, že je tu dosť mamičiek, ktoré rady nezištne pomôžu, o niektorých sa vie, o iných ani nie, ale je veľmi veľa takých, ktoré ako sa hovorí "za dobrotu na žobrotu" ... zažila som, že "mamička v núdzi" pohrdla peknými, funkčnými, nezničenými - ale neznačkovými vecami a podobne... nečuduj sa teda, že tá nedôvera rastie...

barnica
autor
13. jan 2014

Ja chápem že človek nemôže veriť všetkému čo tu kdekto napíše ten príklad bol konkrétne jedna téma tu na koníku a ostatné môj osobný postreh z čítania viacerých tém. Samozrejme že takej mamine by som nepomohla určite by som žiadal po adminovi nech ju zablokuje alebo podobne niečo jednoducho zakročí ale... Štve ma celkovo ako sa niektoré maminy tu vyjadrujú všeobecne. Myslela som to aj všeobecne a aj konkrétne na ten jeden príklad

lilitela
13. jan 2014

@barnica Ja ti iba napisem, ze suhlasim, sama ked som parkrat zalozila diskusiu, ci otazku, tak sa vzdy nasli take, ktore ma nejako zvozili a podobne, hoci ja som potrebovala povzbudit, podporit a pod. Radsej temy uz nepridavam a ked citam ine temy, je mi podobne, ako tebe, su to casto rovnake zeny, ktore tu hned odsudzuju a nejedenkrat maju aj dost vela lajkov, a pod. a uz aj nejedenkrat vyslo najavo, ze sa mylili, hlavne v citlivych temach, a nevedia sa mnohe ani autorke temy ospravedlnit, namiesto toho jej napisu, ze "to si mala hned v uvode napisat, ako to je", inymi slovami, tvoja chyba, ze sme ta odsudili...

barnica
autor
13. jan 2014

Veď práve toto ma štve najviac že táto stránka je na pomoc mamičkám navzájom a nie nato aby si tu nejaké maminky riešili nevraživosť,odsudzovali a hrali sa na supermanov. Každý máme svoje problémy a svoje chyby ale nikto nemá právo tu nikoho zhadzovať , odsudzovať a podobne. Ak nemám chuť pomôcť nepíšem alebo ak nemám ako alebo neviem poradiť. Už len zo slušnosti by sa mali aspoň ospraveldniť,keď tu napíše niekto že je na tom zle netreba mu ešte pridávať že môžeš si zato sám a tak ti treba vyžer si to. Veď sme ľudia a máme vo vienku čosi ako empatiu i keď čoraz častejšie tu čítam diskusie a píspevky a zisťujem že niektoré ani nevedia že empatia je v slovníku a v každom človeku.

lilitela
13. jan 2014

@barnica To sposobuje ta anonymita - dava cloveku kridla, pocit sily, moznosti dovolovat si za hranice toho, co by v beznom zivote nikdy nespravili. A sice niektore mamky tu nie su anonymne, ale aj tak, deli nas stale vzdialenost, 100, 200, 1000 km, tak co? Ved je to slobodne forum, nie? Mozem si vyjadrit svoj nazor. A este ked k tomu dotycna dostane 20, 30 lajkov, tak este aj uveri tomu, ze ma pravdu. Pritom aj Hitler bol oblubeny, svojho casu.

barnica
autor
13. jan 2014

Veď toto ja nechcem odsudzovať ľudí a ani ich nechcem ale mali by si vstúpiť do svedomia pretože nikto nieje dokonalý

barnica
autor
13. jan 2014
barnica
autor
13. jan 2014
barnica
autor
13. jan 2014

a to je len výber

jabadaba
13. jan 2014

no a toto by som ja prave potrebovala vediet rozlisit, kto tu pomoc naozaj potrebuje a kto je len podvodnik, ktory z mojej pomoci spravi biznis. 😒

jabadaba
13. jan 2014

@barnica no, aj takto sa tu spravaju podaktore vrajmaminky. Ze vyobcuju niekoho z fora ako vyvrhela. A este sa tvaria ako neposkvrnene svatice. Vies? Ak mas co povedat k tejto teme, tak pis tam. 😉

doty1
13. jan 2014

No ja si v prvom rade myslím, že ak tu niekto vyvesí pomaly ceý svoj život, tak sa zas nemôže čudovať, že sa nájdu dobré duše, pre ktoré je to voda na mlyn 😒 Toto je virtuálny svet, je z veľkej časti anonymný a anonymita človeka posmelí. Nie je možné očakávať, že na všetky príspevky budú len a len pozitívne ohlasy a každá sa bude tváriť ako matka Tereza. Tak to nie je ani v reálnom živote.

macamac
13. jan 2014

@barnica mňa konkrétne zaujíma, ako si to myslela s touto témou 😉
https://www.modrykonik.sk/forum/volne-diskusie/dlhodoba-ignoracia-ziadosti-o-moznost-blokovat-uzivatela/

čo si o tom myslíš
ako sa chovajú prispievateľky?
alebo ako sa chovajú užívateľky, o ktorých v téme je reč? teda myslím situáciu, keď niektorá zakričí, obviní niekoho...a toho bez možnosti nejakého vyjadrenia bloknú?

dík za vysvetlenie 😉 teda, ak si nájdeš čas 😉 🙂 🙂

jabadaba
13. jan 2014

@macamac to by aj mna zaujimalo. 🙂

cottoncandy
13. jan 2014

Ja mám konkrétnu negatívnu skúsenosť. Pravidelne som darovávala obnosené šatstvo jednej slobodnej mamičke, vraj pre dcéru, aj som sa s ňou osobne stretla a pripadala mi veľmi milá, čestná, vypisovala mi ďakovné správy, no a po čase som zistila, že moje veci predáva tu na MK v bazáre veselo ďalej...a nielen moje...reaguje na rôznych portáloch na inzeráty, v ktorých niekto daruje šatstvo a to potom predá...predáva ho vo veľkom, stále tu má množstvo inzerátov, množstvo kladných hodnotení, pretože maminy ani len netušia, odkiaľ pochádza oblečko, čo si od nej kúpili, navyše ho predáva veľmi lacno...však prečo nie, keď ona s ním nemá žiadne náklady...riešila som to aj s adminom, bohužiaľ neúspešne...takže sa nečudujem, že všetky žiadosti/prosby o pomoc sú vnímané podozrivo...ja po tejto skúsenosti už tiež neposúvam oblečenie anonymne ďalej

jabadaba
13. jan 2014

@doty1 ja len lutujem, ze som si neskopirovala tak verejny list plny obvineni, adresovany sirokej "verejnosti" tohto fora ako aj odpoved nan z radov redakcneho timu k predmetu pretriasanej komunikacie medzi dvoma nemenovanymi clenkami fora. Skutocne lutujem, pretoze tam padli iste zavazne veci, ktore by asi mnohym zraky vyjasnili. Len to by niekto nemohol tendencne mazat, vsak... Ak niekto nevidel, necital, zrazu len po funuse objavi temu, kde sa o tom diskutuje, tak asi by nemal zakladat temu, kde sa bude pohorsovat. Ak nevie nad cim sa pohorsuje je to take divne sa vyjadrovat.....nic v zlom.

doty1
13. jan 2014

@jabadaba ja sa nad ničím nepohoršujem, a môj príspevok nepatril ani konkrétnym odkazom.

jabadaba
13. jan 2014

@doty1 nie teba som myslela. I ked som to tak adresovala, chcela som len nadviazat. Tak promin. 🙂

lilitela
14. jan 2014

@jabadaba A o com sa tam vlastne ta Anjelicek a Iris hadali? Lebo je tu link na nejaku temu ale vobec to nie je jasne.
@barnica

seraa
14. jan 2014

@barnica
dobry postreh
hm zaujmave je ze zvdy kde su hadky sa objavuju tie iste mena ....

jabadaba
14. jan 2014

@lilitela z tej temy Ti to jasne uz ani nebude. Jasno do kauzy vniesli z redakcie, ich prispevok bol vsak Anjelickom zmazany. Pointa je ta, ze tu niekto narobil hysteriu, stado sa pridalo a vysledkom je vyhadzov. Asi tak.
@seraa aj ja mam ten dojem. 😉

barnica
autor
14. jan 2014

@macamac MYSLíM žE AJ UžíVATEľKY SI TU ROBIA čO CHCú. Ja som to myslela skôr všeobecne lebo väčšinou som sa stretla s útokmi na maminy ktoré založili tému a nie s maminami co to komentovali ale mrzí ma ak si niekto vylieva zlosť či už na jšednej alebo druhej strane

barnica
autor
14. jan 2014

@macamac Myslím že každá mamina si tu robí čo chce. Ja som to myslela skôr všeobecne lebo väčšinou som sa stretla s útokmi na maminy ktoré založili tému a nie s maminami co to komentovali ale mrzí ma ak si niekto vylieva zlosť či už na jšednej alebo druhej strane. Ale netýkalo sa to len darovania vecičiek šlo aj o obyčajné otázky zo života.
@cottoncandy to ma mrzí že máš takú skúsenosť,mne sa to ešte nestalo ale verím že ľudia využijú situáciu.

barnica
autor
14. jan 2014

@seraa Veď preto som ich nazvala super mamičky pretože väčšinou sa jednalo o tie isté mená. Ja nikoho touto témou nechcem pranierovať len mi začalo vadiť vizuálne aj osobne že sa to tu zvrháva na diskusie typu pokec,diva a podobne kde si ľudia miesto pomoci uťahujú a robia opičky

barnica
autor
14. jan 2014

@jabadaba Ja s tebou súhlasím ale človek môže reagovať len na to čo nájde a čo samozrejme nieje premazané a podobne ale to už nieje otázka na nás maminy ale na adminov. Ak by som našla celú tú kauzu tak samnozrejme si to prečítam a reagujem tam ale keďže už je zmazaná alebo zavretá nedá sa. Myslím ale že to urobil admin nie priamo tá mamina. Či?

jabadaba
14. jan 2014

@barnica nie, mazala ta mamina. 😉 Bohuzial, vznikla tu nechutna kauza, ktoru znacne prizivili mnohe bez toho, aby vedeli pozadie. Viedlo to k jednostrannym zaverom, ktore sa znacne zvrhli a nemali so spravodlivostpou absolutne nic spolocne.

Na margo nemiestnej poznamky serra o vyskyte tych istych mien pri konfliktoch len tolko, ze toto je presne ten sposob komunikacie, ktory tu zasieva svar. Niekto pride, pusti jednu dobre mierenu poznamocku ale za to pekne zaludnu. Napr. ja nemam kapacitu ani chut ci cas monitorovat frekvenciu vyskytu konkretnych mien v nejakych temach. Ludia sa hadaju, zalezi od temy, od jej obsahu. Nieco vzdy vedie k sporom a vymenam nazorov, nieco nie. Je to prirodzene. Co je ale uz mimo ramec su stiplave poznamky niekoho kto inak nema co k veci povedat. Napr. k nim radim aj poznamku serra. Je to taky styl - pridem, kopnem. Len tak, lebo medved. 😝