Čo sa smie počas tehotenstva?

6. apr 2020

Baby, viem, mozno blbe otazky ale kedze je to moje prve tehotenstvo, chcem vediet co sa smie nesmie. Takze poprosim o normalne odpovede. Zaujima ma, da sa pocas tehotenstva farbit si vlasy, lakovat nechty (obyc lak, nie nejaky gel ani nic podobne), pit kava, kofola? Kedze tieto nazory sa rozchadzaju a k lekarke idem az o tyzden tak sa zatial pytam tu. Nechcem totiz urobit nic co by mohlo ublizit dietatku. Dakujem 🙂

denden77
6. apr 2020

vlasy si farbim, kavu som obmedzila (bez cigariet to nie je ono 😁) a kofola/pepsi/cola su sucast mojho tehotenskeho zivota 😊 vsetko s mierou samozrejme 😊 vynechala som len alko, nikotin a tatarak 😁😁😁

lenka2710
6. apr 2020

Farbiť vlasy som si farbila pri oboch tehu, nechty si nelakujem tak ci tak! Jem všetko čo mi chuti, samozrejme tepelne upravené,pasterizovane myslím mäso a ryby, bryndzu a pod! Kávu pijem jednu denne a colu som pila hlavne na zaciatku tehu, ukludnilo mi to žalúdok ale sem tam si dám aj teraz, som v 29tt! Fajčiť som nefajcila nikdy, takže toto riesit nemusím 😉

lucinka1988
6. apr 2020

Vlasy som si farbila, nechty lakovala tiež, fajčiť som nikdy nefajčila, kávičkárka tiež nie som a koly a kofoly nepijem celkovo, tak som mala o starosť menej. V strave žiadne špeciálne obmedzenia okrem sushi. Tataraky, tlačenky a podobne veci nejedávam ani mimo tehotenstva. Mám zdravého chlapčeka.

c_est_la_vie
6. apr 2020

Oficialne je 1-2 300 ml kofeinovych napojov ( ja som uprednostnila colu pred kavou- ta mi robila zle).
Kedze na vlasy si davam balayage, bez kadernicky by som si na to netrufla ( tak mam po probleme). Inak by som sa dala farbit hned.
Vynechala som sushi, lososa iba udeneho, kludne si dam aj plesnivy syr ale grilovany ( aby sa znicili listerie). Aj hovadzi steak si doprajem ( ale samozrejme, medzi medium az well done).
Alkohol som nahradila dzusmi alebo radlerom ( ale taka dobra palava by mi uz bodla, vinko mi chyba najviac 🙂 ).
Fajcit som nefajcila.
Kup si nejake tehotenske vitaminy. Stravuj sa ako ti tehotensky zaludok dovoli - idealne aspon 2-3 kusy ovocia/ zeleniny denne.
A ja si doprajem i mensie prechadzky s ruskom po vonku, robim z domu a aspon pol hodinku slniecka a pohybu potrebujem 🙂.

autor
6. apr 2020
mamicka59
6. apr 2020

Ahojte zenusky,chcem sa opytat mozem použiť sirup mucosolvan na vykašliavanie som 13 tyzdni ,Dakujem

kiki68
6. apr 2020

Ak vies nemecky tak mozem sem hodit to lajstro co som dostala ako poucenie v Rakusku o vyzive v tehotenstve.
Farbit vlasy sa odporuca as v 2 trimestri. Ja som farbila sanotint, cize prirodnou farbou.

autor
6. apr 2020

@kiki68 neviem, ale tak prekladac by mohol pomoct nie? 🙂

whatever1
7. apr 2020

Nekup sa v horúcej vode. Kava sa môže s mierou, mne pomáhala na nízky tlak a bolesť hlavy. Kofola nie je veľmi zdravá ale určite lepšie ako cola. Vlasy, nechty - nie je dokázane že farbenie škodí ale ani to ze neškodí.

autor
7. apr 2020

@whatever1 preco nie v horucej vode, vadi to aj pri sprchovani? Som v 6tt

potomka
7. apr 2020

Aj ja som si farbila vlasy a taktiez som si lakovala nechty. Kavu som obmedzila na jednu denne a zacala som pit turecku, lebo ta je zevraj zdravsia. Co sa tyka kofoly/coly, to som vobec nepila...

kiki68
7. apr 2020

Je to kvoli tomu, ze to prilis prekrvuje maternicu a mozes zacat krvacat, moze maternica dostat stahy. A tiez mozes odpadnut takto nakolko od toho 12tt budes pumpovat viac krvi v obehu. Ja som so raz v 20tt dala taku dost teplu sprchu a skoro som 5 minut po nej odpadla, este ze bol muz doma..

whatever1
7. apr 2020

To bolo prvé čo mi povedala gynekologicka ked mi potvrdila tehotenstvo.Tak pozor na to. Môže to spôsobiť potrat. Keď sa sprchujes tak jasne môžeš teplou vodou ale nie horúcou.

hennyinnsbruck
7. apr 2020

Zi ako doteraz, si len tehotna. Môžeš Vsetko, to co by si akože nemala jedz s mierou.😉
Môžeš sa aj kúpať v teplej vode, neboj sa neporodis, nepotratis, max ti tlak zblbne. Vriacu vodu si na seba snáď dávať nebudeš
Ja som sa milovala kúpať v teplej vode, otvorila som dvere do kúpelne aby som mala čerstvý vzduch a hotovo. Môžeš aj kávu aj colu.

Krásne tehotenstvo prajem!

autor
7. apr 2020

Dakujem za rady ešte raz 🙂

kiki68
7. apr 2020

Toto je v nemcine, tam je rozpisane co z tej vyzivy.

sonnenshein
7. apr 2020

Ja som jedla aj sushi, a 11 rocna dcera je krasna, mudra, aj zdrava 😉

autor
7. apr 2020

@kiki68 dakujem 🙂

juliet86
7. apr 2020

trochu kavy a koly mozes. tusim do 180 jednotiek kofeinu. mne kava nechutila do 16teho -20teho tyzdna a cola viem ze nie je zdrava ale parkrat ma fakt brutal zachranila pri nevolnostiach. horuce vame si nedava teple sprchy ak ti nerobia zle kludne. ja by som dala pozor na chemiu pri brutalnom cisteni kupelne ci kuchyne. savo a podobne chutovky. to by som nechala na manzela. nejest surove maso a plesnive syry