Zaujimalo by ma, co sa robi alebo nerobi na Velkonocnu nedelu. Neake zvyky, tradicie, zaujimavosti. Nezaujima ma ujo googl 😀 😀 😀 ale co sa realne deje u vas doma...
o 5tej ráno Vzkriesenie v kostole,potom sviatočné raňajky s posväteným jedlom,všetky omrvinky zo stola idú pre zvieratá,nie do koša,potom o 10tej znovu omša,potom obed a návšteva u starých rodičov,jediný deň v roku,kedy nič nerobíme,nevarím,nežehlím,nič
ahoj ide o to z akého pohľadu......z môjho pohľadu "ženy".....je to o prípravách......t.z. na Veľkonočnú nedeľu ráno raňajky.....väčšinou chcú vajíčka-praženicu......no zajtra asi aj párky.......a začnem variť......klasika zemiakový šalát.....rezne.......vývar kurací...s domác. rezancami..som rada že len jeden chod varím lebo na druhý deň ideme k našim 🙂 🙂 🙂 🙂 ....ak sa dá tak rada idem s deťmi do kostola..babky majú v košíku šunku, údené, vajíčka a pod...to im farár vysvieti.......pred obedom vypražím rezne....naobedujeme sa...... potom začnem robiť šunkové chlebíky, očká....nakrájam koláče.....a prezlečiem sa z teplákov 😀 😀 😀 😀 ....príde návšteva....ideme k babke.....a pod..........no a z pohľadu muža je to veget......no môj mi aspoň pomôže v kuchyni......
A čo by sa nemalo robiť ?...........prať, žehliť, a pod. práce.......už dávno sa vytratila energia z Veľkonočnej nedele.....to je krásny sviatok.....mne ako dieťaťu to kazil Veľkonočný pondelok......ja som sa na to netešila .....
ak ešte môžem ja ako dieťa som sa v nedeľu obliekala pekne.....do nového.....nehrozili žiadne tepláky...... 😀 😀 😀 😀 a ni na doma......to sa už dávno vytratilo 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂
nepredbiehaj,dnes je sobota 😀
my sa stretavame u babky cela rodina. budeme debatovat, prejedat sa a hlavne smiat sa. 😀
25daniela, Ty o tom píšeš nejakú diplomovku, alebo čo? A zajtra sa spýtaš zase na pondelok? 🙂 No, tak aby som to zhrnula, u nás takto: na zelený štvrtok sa je špenát, na veľký piatok je prísny pôst, žiadne mäso, žiadne zábavy. Na bielu sobotu prípravy, upratovanie, výzdoba, varenie, pečenie. Dnes ráno sme mali slávnostné raňajky, nesmeli chýbať varené vajíčka (z jedného sme si dali všetci), údené mäso s chrenom atď. Na obed sme išli k našim. Večer som farbila vajíčka, ale v mnohých domácnostiach sa to robí skôr, v sobotu, alebo ešte skôr. No a zajtra raňajky ako dnes a potom šibačka a oblievačka. Syn má 2 a pol roka, tak uvažujem, že zavedieme aj "americký" zvyk, hľadanie vajíčok, schovaných po záhrade. Ale to ešte zvážim, čaká nás veľa behania po návštevách...
Vyjeda sa chladnicka, vegeti sa v kruhu rodiny a ked je dobre pocasie ideme niekde von. Ked boli deti male tak sme malovali vajcia.