Ahojte, ktoré z aktuálnych inscenácií sa vám páčili (činohra)? Z tých, ktoré teraz hrajú sme videli Malé ženy, Salemské bosorky, Macbeth a Kocúrkovo. Uvažujeme, že by sme si ešte pozreli Apartmán v hoteli Bristol, aspoň podla recenzií a deja. Celkom sa mi pozdáva aj Konformista alebo Bál od Timravy, tu sa ale troška bojím toho spracovania 🫤... Celkom ťažko sa mi teraz vyberá, tak budem vďačná za vaše recenzie!
@ivana11155 Dakujem pekne za doporucenie, zial tuto sezonu uz nestihame, ale ak by ju hrali aj tu dalsiu tak aspon budeme vediet 👍. Nakoniec sme sa rozhodli
na april pre predstavenie Príhody tuláka po Slovensku v Astorke. A teda v maji v ramci SND pre Bal a v juni este teda stihame ten Apartman v hoteli Bristol 🤗. Podla recenzii a odporucani by mohli byt vsetky fajn.
Z toho, co som videla tuto sezonu v SND sa mi najviac pacil Macbeth, pacilo sa mi alternativne nestandardne prevedenie a excelentny sprievod bubenika pocas celej hry. Je to, ale naozaj troska narocnejsie prevedenie, ale kto dielo pozna, tak sa urcite nezamota a pochopi velmi jednoducho. Pre cloveka, ktory ale dielo nepozna, to moze byt ale velmi matuce, takze treba zvazit. Za mna, ale najlepsie co som tento rok videla a teda aj najlepsia inscenacia Macbethu, aku som doteraz videla.
Oplati sa urcite pozriet aj Salemske bosorky, to bolo tiez zaujimave. Male zeny...hmmm...z casti sa mi tato inscenacia pacila a z casti ma nudila. Dost ma otravovala hlavna postava, podla mna ju dobre nepodchytili (ak to teda porovnam s knihou) a rovnako sa mi nepacili zbytocne "modernizovane" niektore pasaze. Vzhladom na to, ze bolo cele dielo v klasickom prevedeni a iba niektore pasaze boli ako keby "z inej doby". Za mna bud nech sa drzia klasickeho prevedenia alebo potom nech je dielo cele prepracovane do alternativnej formy...😬🤷.
No a Kocurkovo...to je dielo, ktore nemalo byt vobec hrane v SND pre "velke obecenstvo". Malo sa ponechat v nejakom malom specifickom divadle (alebo aspon v malej sale) pre ludi, ktori pochopia a ocenia tuto inscenaciu. Toto dielo nema sancu pochopit "jednoduchy smrtelnik" 😁. Pre pochopenie diela potrebujes dobre ovladat nie len diela spisovatela, ale aj vediet a poznat jeho osobny zivot a rozumiet pasazam v DE jazyku, no a mat zmysel pre symbolizmus. Ja osbne som z celeho diela pochopila asi 10 min., ostatne som pretrpela 😅. Staci si ale precitat recenzie (odborne aj neodborne) toto dielo rozdelilo ludi na dva tabory (ak nie viacej 😬), mnohi sa pocas predstavenia zdvihli a odisli, niektori dokonca vynadali vedeniu a niektori tvrdia, ze je to uzasne umelecke dielo 😅.
Urcite odporucam Kym pridu Stouni, je to neakutoxne predatavenie, originalne, zabavne, uuuuuzasne, ja som ho videla min vikend a dodnes vstrebavam, neskutocne sme sa nasmiali, Robo Roth pan Herec😊
@lily111 Ejj a toto mi nejako uplne uslo, skoda znie to naozaj zaujimavo, snad budu este hrat v novej sezone 🤞. Dakujem za tip!
Okrem spomínaných ak chceš uletenú komédiu, tak Celé zle alebo aj Ako sa Ivan Ivanovič a Ivan Nikiforovič rozkmotrili, ale obidve sú už beznadejne vypredané
@bmolko dakujem za tip, mozno v dalsej sezone ☺️.
Mne sa velmi pacili Ruske denniky s Jankou Kovalcikovou v hlavnej ulohe, velmi dobre je priblizene to obdobie v Rusku v ktorom sa to odohrava a celkovo velmi dobre herecke obsadenie, napriek tomu ze to nie je komedia, tak aj s prijemnou stipkou humoru. Konformista - tazke, dlhe a nudne.
Autorka - z toho co ste videli, co by si odporucila ty?