Čo sa deje s mojím kvetom?

simona_11
8. feb 2023

Prosím poraďte. Prečo mu začali suchnuť a zltnuť listy? Doteraz sa mu krásne darilo a vlastne aj teraz má kopu nových výhonkov/listov. Dnes som ho čistila a dosť ma zarazilo že má toľko suchých listov na sebe.

athom
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
simona_11
autor
8. feb 2023

@athom polievam ho len raz do týždňa. A stále je na rovnakom mieste a pred tým mu to miesto vyhovovalo. Samozrejme v zime má menej svetla než v lete

martinmmartin
8. feb 2023

Moc mala vlhkost vo vzduchu, co je velmi casty zimny problem. Listy maju obrovsky plochu cez ktoru sa vlhkost rychlo vyparuje a kvet nestiha doplnovat vodu z korenov az do listov tak ich zhodi aby nemal tolko roboty. Musis ho furt vlhcit rozprasocacom na listy, hlavne spodne strany listov.Viac Polievat zeminu nepomoze lebo sa ti udusia korene.

simona_11
autor
8. feb 2023

@martinmmartin ďakujem krásne za radu ❤️

viestta
8. feb 2023

Treba ho ostrihat, mozno aj presadit a najpravdepodobnejsie je, ze ma odhnite korene, pretoze v tom obale na kvetinac nemas prehlad o tom, kolko vody stoji na jeho dne medzi zalievkami.

simona_11
autor
9. feb 2023

@viestta presadzany bol cca pred 3 mesiacmi. V tom obalovom kvetináči sú na spodku kamienky a na nich je položený druhý kvetináč ktorý má na spodu dierky v ktorom je presadený kvet. Dávam si pozor aby som ho nepreliala a polievam ho len raz do týždňa.