Čo s voľným časom, keď som nezamestnaná?

27. nov 2023

Ahojte, neviem ako spravne nazvat temu.
Dala som vypoved k 31.12. Budem teda nezamestnana, chcela by som si dat tak tri mesiace pauzu od roboty. Povenovat sa nemcine, samozrejme vypratat dom a pretriedit veci…
Rada by som tento cas vyuzila na to, sa realizovat a najst nieco nove co ma bude bavit a co potom mozem robit.
Doteraz som robila v kancelari + par dni do mesiaca v restike alebo v bare. Ani jedna z tychto veci ma uz nebavi, nebavi ma robit s papiermi a mat sedave zamestnanie, gastro nemozem uz ani citit.😃 Citim ze som vyhorela.
Za rady dakujem.

zmrzlinka2021
27. nov 2023

A čo ťa baví? Instagram?

marsmykkok
27. nov 2023

Sklamem ťa, ale prácu čo je zároveň koníčkom má minimum ľudí, väčšina chodí do práce kvôli peniazom, hoci ich práca nebaví. Ak sa budeš nudiť, tu máš napríklad test osobnosti na aké profesie si vhodná a podľa toho si potom vyberať. Napríklad ak si vhodná na podnikanie, premýšľať v čom začať, ak pomáhajúce profesie premýšlať nad kurzom opatrovateľky alebo urobenia pedagogickej školy. https://test-osobnosti.riasec.sk/

cervenaruza123
27. nov 2023

Pokial si realne vyhorela, tak si nehladaj cinnost, ale si dopraj nejaky cast praveze necinnosti. Inak sa z vyhorenia nevyhrabes. Najdi si nejake oddychove aktivity, doslova sa donut nerobit nic, aby si sa upokojila, daj si dokopy psychiku a potom budes citit, ze uz si zase lepsie na tom a vtedy sa viac zacni venovat nejakym aktivitam.

zmrzlinka2021
27. nov 2023

@marsmykkok treba si zvoliť prácu, čo ťa aspoň čiastočne bavi

ivik4
27. nov 2023

Vsak su to len mozno 3 mesiace a uz si napisala toho celkom dost, nechaj si zvysok casu naozaj na klud ,pokoj,kamosky, rodinu, atd... inak to nema vyznam

katkaseiner
27. nov 2023

ja by som zacala cvicit. Mna prepustili v maji ku koncu mesiaca, reku kym si robotu najdem tak aspoň zacnem cvičiť...no od 1.6. som nastupila hned do dalsej

autor
27. nov 2023

@cervenaruza123 Ja mam praveze hned uzkost ked nic nerobim…
viem ze mozno je to na psychologa, ale ja neviem oddychovat v klude.

martinkatinka
27. nov 2023

A teda, co mas vystudovane? Urob si nejake kurzy.

salamistka
27. nov 2023

Ja by som si vybavila lekárov, veľa by som chodila von na prechádzky, častejšie navštevovala rodičov, sestru aj dcéru, opýtala by som sa rodiny, príp. susedov, či nepotrebujú s niečím pomôcť ( umyť okná, vyvenčiť psa, vybaviť na úradoch či odviezť k lekárovi, postrážiť či vyzdvihnúť deti zo škôlky)...no a v prípade úzkosti by som robila dychové cvičenia, jogu alebo meditácie. Kurz šikovných rúk alebo tanečný kurz by tiež mohol byť.

amyamyamy
27. nov 2023

Som za pravidelny pohyb (pri vyhoreni dolezite) a pripadne nejaky kurz, aby si si zvysila kvalifikaciu. Mne pri vyhoreni v podnikani pomohlo na urcity cas zmenit povolanie za pomahaciu profesiu.

autor
27. nov 2023

@martinkatinka Obchodna akademia, ano rozmyslam aj nad nejakym kurzom

abdn16
27. nov 2023

Ja som sportovala ako blazon. Do fitka, behat, badminton, lezecka stena... Bolo vsak leto. No zaroven som bola velmi nervozna z hladania novej prace a na nic ine som nemala naladu...
Skus si najst nejake aktivity, alebo nieco, na co inokedy nemas cas. A popri tom mozno skusit nejake kurzy a zistit, co ta zaujima.

emabalaz
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
autor
28. nov 2023

@emabalaz Super tak sa zo mna stane gemblerka. Vyhorena gemblerka. 🙂