Čo s týmito tekvicami?

hruska91
21. okt 2022

Ahojte, naši doma niesu na tekvicu - ani privarok ani Hokaidó polievku. Čo by som s tým mohla urobiť? (Dostali sme od mojej starkej a je mi ľúto len to tu stojí)
Dá sa to zavariť na nejaký spôsob? Alebo konzervovať?
Alebo poraďte- čo z toho varite okrem prívarku?

orlikova
21. okt 2022

Uvariť, rozmixovať na pyré a to pridať do palacinkoveho cesta. Moje deti to ani nepostrehnu.

mima172
21. okt 2022

Placky 🙂 U nás mega obľúbené jedlo, robím placky snáď to všetkého 😃

hruska91
autor
21. okt 2022

@orlikova super napad dalujem

hruska91
autor
21. okt 2022

@mima172 vyborne - napíšeš mi pls recept? Miesas aj so zemiakmi? Alebo čisto tekvicové? A nejaké korenie?

dskjhfdlkdjhl
21. okt 2022

@hruska91 ja tiez najma placky, lebo to zvysku rodiny najviac chuti, uplne ako zo zemiakov a ja tam 1-2 zemiaky aj pridam, zalezi od velkosti tekvice a od poctu ludi. Inak klasika ako keby som robila zo zemiakov.

dskjhfdlkdjhl
21. okt 2022

Ale inak tekvica sa da aj naplnit a zapiect-vydlabes vnutro, das tam masovu plnku (na nete najdes ako zapecenu tekvicu/cuketu) a navrch este syr, zapecies. A niektore sa daju aj vyprazat v trojobale-vydlabes, nakrajas, nechas chvilu posolene, obalis, vyprazis. Neviem aka skusena si kucharka, takze neviem ako podrobne to potrebujes, ked tak sa spytaj.

mima172
21. okt 2022

@hruska91 Ja som veľký lajdák na recepty, robím všetko len tak z hlavy.
Taky základ, klasika na všetky placky je - základná surovina, cesnak, cibuľa, vajíčka, soľ, mčk, kľudne aj zemiaky (zjemnia a rozptýlia silnú chuť tekvice, najmä hokaida), kľudne môžeš aj nejaký syr, napr eidam. Ak by bola zmes riedka tak bud ovsené vločky (no vtedy nerob placky hneď ale nechaj ich aspoň hodinu nažiť) alebo krupicu. Koreniny len tie základné, pripadne niekedy dám majoránku, či štipku rasce 🙂 Placky zvyknem piecť na papieri na pečenie, keď nestíham tak klasika na panvici 🙂

kristella
21. okt 2022

Ja zvyknem hokkaido aj ostatné oranžové tekvice piecť. Nasekám na väčšie kocky, k tomu batáty/zemialy, cibuľu alebo šalotku - všetko na väčšie kusy, pokvapkám olivovým olejom, osolím, prípadne bylinky sušené pridám, premiešam. Pečiem na plechu cca pol hodinu na 200st. Ku koncu niekedy prihodím ešte uvarený cícer alebo z konzervy, aby sa ohrial s tým. Po upečení môžeš na teplú zeleninu rozmrviť nejaký syr - gorgonzolu, balkán, fetu alebo len čistú zeleninu so šalátom, prípadne domáci cesnakový dresing k tomu robievam.

kristella
21. okt 2022

Alebo minule, keď už som tiež nevedela, čo s tekvicou, skúsila som taký zeleninový “guláš”. Na masle opiecť cibuľku, do toho červenú šošovicu, zaliať trochou vody, nechať povariť, keď už je skoro hotová, pridať paradajkové kocky, prípadne aj pyré, posoliť, pridať provensálske bylinky. Medzitým upiecť tekvicu na kocky v rúre a keď je hotová, primiešať do zmesi. Bolo to také redšie, dá sa jesť samotné alebo s ryžou kľudne.

evica17
21. okt 2022

Do koláča vieš dta tekvice. Z hokaida j chessecake

jabadabadu
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
osky
21. okt 2022

Ja som varila s tym svieckovu.z hokaido aj z tej maslovej, co mas celkom dolu.
Trosku ina chut,ale famozna.

Inak varim aj pravy marocky kus-kus a tam ide tiez aj tekvica.

A Este to robim normalne ako vyprazany karfiol,ci cuketu.
nakrajat na 1-1,5 cm platky.
Cesticko,struhanka-ukladam na plech vystlany peciacim papierom,pokvapem olejom a v rure peciem do chrumkava.
Najlepsie ak mas teplovzdusnu ruru,alebo ohrev spodny a vrchny.mnamka

Alebo platky bez obalovania,na to kusky Mozzarella alebo ineho syra a ugrilovat v rure...

Alebo zeleninove fasirky,vyborne.

osky
21. okt 2022

Este ma napada kolac-na nete mas dost receptov

A napr.zivanska v alobale,alebo zivanska na plechu-ugrilovat to s inou zeleninou i cibulou,kuskami mäsa...

grace55
21. okt 2022

@hruska91 Ja som minulý týždeň mala presne tento problém a vyskúšala som tekvicové krekry, boli super, receptov na nete je na ne veľa.

viestta
21. okt 2022

Pečené mesiaciky posypané škoricovým cukrom sa fajnove

mikadooo
21. okt 2022

@hruska91 koláč? Moji zjedia aj tekvicový aj mrkvový, len nesmú o tom vedieť čo je v tom 😂

zltamyska
21. okt 2022

Ja dávam hokaido aj do kari. Normálne na kocky, najskôr kuracie, pridám kari pastu a zeleninu podľa chuti vrátane hokaida, zalejem kokosovým mliekom