Čo s takou kamarátkou?

violetta01
15. apr 2018

Ahojte baby, chcem sa vas spytat, ze ktora z vas by sa kamaratila aj nadalej s takou kamaratkou, ktoru ked roky volate von, alebo na vas program (kino, pizza, prejst sa, plavaren), tak nikdy nejde, nemoze a nema cas, ak aj prislubi, tak kratko pred stretkom zrusi, pritom ja som s nou sla, ked zavolala ona mna, a potom sa dozviem od inej osoby, ze ano, ked zrusila vtedy so mnou plavaren, isla von s kamaratkou, z kostola sa prechadzat po uliciach, no mne povedala, ze ide navstivit svoju rodinu, cize ma dobre oklamala. Pripadne ked mna zavolala do kina, a ja som sla, dozvedela som sa od inych ludi, ze ich tam volala, no nikomu to nevyhovovalo, ani casovo, alebo inak, a mna volala ako poslednu, potom cela zlostna sedela v kine, nechapala som preco, lebo som netusila, ze chcela ist s inymi ludmi, len akurat ja som mala cas a na mna vlastne chut nemala. Odvtedy jej nedviham mobil, co som sa dozvedela tieti veci, lebo nemam o nu vobec ziaden zaujem. Ako by ste sa zachovali vy?

madamcoco
15. apr 2018

@violetta01 tak taku kamaratku fakt nepotrebujes.
A mimochodom, o nejakom kamaratstve z jej strany niet ani reci. To radsej ziadnu ako taku.. 😡

katka708
15. apr 2018

Podľa mňa to nie je kamarátka. Neviem ci mate 17 alebo viac ale Ujasni si ci aj napriek tomuto s nou chceš tráviť v budúcnosti cas. A najbližšie by som jej kľudne zdvihla telefón a vecne oznamila ze som sa dozvedela ze ma vzdy brala len ako poslednú možnosť /záložný plán a o takýto vzťah nemám záujem tak nech si nabudúce ušetrí čas a neobtazuje sa....

basska_b
15. apr 2018

Poznám takéto expertky. Je to výsmech do tvojej tváre a nepriamo ti hovorí, že nemá záujem s tebou tráviť čas. Najmä ak klame o dôvode. Mám aj zaneprázdnene kamarátky, ktoré majú fakt dôvody, že nestíhajú sa s nikým stretnúť, lebo riešia školu alebo rodinné problémy. Ale ak má ona čas a ešte ti klame, kašli na ňu.

Ešte ma hnevala jedna kamoška, ktorá povedala, že má čas, ale len 60 minút :D a o šiestej už nervózne stepovala pred svojim domom. Dôvod ani neuvadzala, pekne si vopred vyhradila, že viac času so mnou zabíjať nebude.

madeline1
15. apr 2018

Podla mna je ona introvert, alebo je z teba len unavena.to,ze ti klamala plynie z toho,ze ty si vyzadujes vysvetlenia a ani ako kamaratka nemusis vediet vsetko. Riesit,ci ona je,ci nie je kamaratka mi pride detinske. Preco by si sa mala urazat,ze niekto ma uz dost? Dospely nefiesia, ci je kamaratka,ci nie je.....ak ju chces zavolat,skus to znova.....alebo navrhni to,co rada robi ona. Respektuj ale,ze ona ma aj sukromny zivot.

basska_b
15. apr 2018

Veď kľudne jej odpisuj, aj SMSkou, že sorry, nemám čas, nemôžem... možno to pochopí. Ale mala som aj takú kamošku, ktorá keď ona chcela spoločnosť, vyvinula strašný nátlak, 10 zmeškanych hovorov, SMS, potom zvonila pri dverách a robila to preto, lebojej mama mi verila a so mnou ju pustila von. A ona so mnou zamierila buď za divnými kamošmi alebo frajerom a ja som musela ísť s ňou a nudiť sa, aby sa ona potom akože "so mnou" vrátila domov. To bolo tak zle... niektorí ľudia sú fakt...

Tiež mi klamala, že napríklad nemôže ísť von, lebo babka má narodeniny (tá mala asi 10 babiek :D ) a potom sa preriekla, že boli na chate, alebo raz zrušila stretko o 13:00, tiež akože nejaký rodinný dôvod a potom mi volala, že nemá kredit a nech napíšem jej frajerovi, že o 13:00 nech je tam a tam.

nikaella
15. apr 2018

Neriesim. Do takychto ludi neinvestujem svoj cas 😉

moonlight1210
15. apr 2018

@violetta01 je to signal, ze nemate vlastne nic spolocne. Takze by som ju jednoducho bez vysvetlenia “zasklila” a viac sa jej neozvala.

Jej to totiz bud ani nebude vadit a ani si to nejak nevsimne a po par pokusoch sa mi dovolat ma definitivne vyciarkne zo zoznamu, co je vlastne win-win situacia, lebo mne odpadne trapna (dovtedy nevedoma) uloha v jej zivote robit jej “vatu”, ked nikto iny nema na nu cas a ona si isto zase urobi novu “vatu” z niekoho ineho.

Horsie byva, ked zrazu nie si po ruke, ako bola naucena a zrazu v jej ociach stupnes na hodnote a chce sa silou-mocou stretavat.
Ak ste nemali nic spolocne, bude to trapne nasilu a zachvilu ju to zas prestane bavit.

Alebo ta dokonca vyhlada, aby sa pytala, co sa deje, ci ta dokonca obvinila, ze ju ignorujes (to vtedy nastava komicka priam manzelska situacia).
Vtedy sa neoplati vyliat si srdce (co sa u takeho cloveka neoplati nikdy, lebo ak si nic neznamenala, tak ani nezacnes, len to este casom obrati proti tebe), len povedat, ze vobec ju neignorujes, len mas teraz malo casu aj ty. Ale ze az budes mat cas, isto sa jej zase ozves.
Co moze byt aj nikdy. 🙂

Riesit to s nou neodporucam pri ziadnom stretnuti, nech by ta to sebeviac stvalo. Nic si neznamenala, ani zrazu nezacnes. A ak by si uz nahodou stupila na otlak jej svedomia, tak sanca, ze sa ospravedlni za take vyuzivanie, je mala. Naopak, bude to dovtedy riesit so znamymi, co si jej povedala, kym sa nezhodnu a nezasmeju, ze vadna si ty.
A potom bude tvoj rozhovor s nou pouzivat ako vtipnu historku, ako jej jedna cudacka robila vycitky, ze sa s nou nechce castejdie stretavat.

wolfie
15. apr 2018

@violetta01 mala som taku "kamaratku", styri roky sme drali v skole lavice, dalsich 7 rokov sme boli naj kamosky, prakticky denne v kontakte...potom sa mi narodila druha dcerka a ona zrazu zacala rusit stretnutia...respektive ich ani nerusila, proste neprisla...tak som si povedala, ze pockam, kym sa ozve sama...uz su to styri roky, cakanie som vzdala asi po roku...nikdy som to nepochopila, ale doprosovat sa nikomu nemienim, to fakt nepotrebujem

lilyianka
15. apr 2018

@violetta01 jeej ty si urcite pubertacka, nemyslim to v zlom, len ten styl pisania a tie "problemy"... tiez to nemyslim v zlom, len casom za 10-15r pochopis ako rychlo by si takuto "kamaratku" poriesila..
Takze kamaratka to nie je, pozna ta iba ked ona nieci potrebuje, ked nikto iny nemoze, si proste jej posledna moznost...a toto chces?? Ine kamaratky okrem nej nemas, s kt.by si chodila von?

deti95060810
15. apr 2018

to nie je kamarátka...riešila by som to presne ako ty.....

terezka1947
15. apr 2018

Niekedy je lepsie nechat uz ludi tak....neda sa snazit,snazit,snažiť...a druhy bude určovať vas vztah...bud bude ako povie on alebo he zle.
Nechaj tak,chod v zivote dalej....

wokokoza
15. apr 2018

Asi by to jednoducho už nebola moja kamarátka

michaella94
15. apr 2018

my sme bol tak 3 kamaaratky este zo strednej...po strednej som sa vydavala ako prva a obe som na svadbu pozvala aj s partnermi jedna z nich mi sla za svedka...o 2 roky sa vydavala druha....ja som sa to dozvedela tu na mk ked si zmenila meno....a druha kamaratka jej sla za svedka...sice mensia svadba ale aspon mi mohla povedat ze sa vydava...pritom sme boli spolu vsetky vonku par dni predtym a oznamila som im ze som tehotna a oni tom ani necekli....vtedy som jej tu napisala spravu co si o tom myslim...mne neslo o to ist na svadbu a najest sa alebo zabavit...islo mi o princip...vtedy som z nimi prerusila kontakt...takze na ttvojom mieste urobim to iste..taku ,,kamaratku,, ti netreba....

violetta01
autor
15. apr 2018

@violetta01 ahojte zenicky, velmi pekne vam dakujem za vase poradenia a prispevky, chcem aj zodpovedat pripadne vase otazky, aj uviest dalej, ako s takouto "kamoskou" pokracujem. Nepokracujem nijak, ak nahodou zvonil telefon, volala asi tak tyzden a pol a uz utichlo, nechala som dozvonit. Sms nenapisala ziadnu, pretoze asi uz jej mozno nieco bliklo v hlave. Bohvie. Nad tym, ze niekto "mudry" tu vydedukoval to, ze mam vraj 17 rokov a som pubertacka, tak dole klobuk. Ak si hodite do kalkulacky 2 x 17, dostanete moj vek, mam aj dve odchovane deti, sice este do veku 10 rokov, mam manzela a riadne dobre platene zamestnanie a nemyslim si, ze ak sa spyta niekto ostatnych zien na nazor na "kamaratku", je to zarucene pubertak, pretoze kazda ludska bytost potrebuje mat aj kamaratov okrem rodiny a kolegov. Alebo si myslite nieco ine?

violetta01
autor
15. apr 2018

@violetta01 takisto mozem este napisat, ze nie, zial nemam nejako kamaratku, vzdy som nejako stracala, lebo druhym sa nedarilo a nezniesli ma v ich zivote. Ked sa jedna rozviedla, stale mi to vravela, ze aj ja sa vraj rozvediem, prestala sa mi ozyvat uplne, druha sa prestala so mnou bavit, ked som sa vydala, doteraz je slobodna dievka, tato "kamoska", o ktorej som pisala, je schizofrenicka, uziva silne lieky kazdy den, lebo inak by narobila pruser, preto vobec nikde ani nepracuje, ma asi 100 kg, oproti mojim 58kg, sama, bez chlapa, ziadne deti, no nezniesla ma.....

cecilia68
15. apr 2018

@violetta01 Ak teda nemáš adolescentný vek, tak vôbec nechápem tvoju otázku....Tie signály, čo ti vysielala by pochopilo aj 5 ročné dieťa....

puklica13
15. apr 2018

@violetta01 jezkove huslicky..keď sa fakt potrebuješ pýtať toto na fóre..tak tvoj mentálny vek je naozaj na úrovni adolescentov..ty riešiš prečo sa kamoška neozýva..a potom napíšeš že berie lieky na schizofréniu????to fakt??? Veď jaký človek má problém sám so sebou, nieto ešte s druhým...
A keby si prečítala čo si napísala o tých ostatných.. s porozumením..možno by si sama pochopila kde je problém ..
Pekný deň prajem

sabi410
15. apr 2018

@michaella94 preesne moj pripad aj s tou svadbou....ja som tej kamaratke sla ako jedina na pohreb jej ocka ,pomahala jej pri mne plakala.a na svadbu ma zahadne nezavolala , tak som jej po jej svadbe slusne napisala ze jej zrlam krasny zivot ale ze nechapem preco volala ine a ze asi ma nepomladala.za.dost dobru kamosku 😀uz sa neozvala 😀

marusia12
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
kiwi3
15. apr 2018

jezis, to vazne? to si bud vymysla adolescent alebo... som rychlo prebehla tie opisy, kto komu kolko a kedy volal, ze ma "riadne dobre platenu pracu" a stacilo mi. no a ten druhy prispevok. ou ou... 🙂

karpinska2018
15. apr 2018

@violetta01 možno sa s tebou ľudia nebavia, lebo sa povyšuješ nad ostatných pre take veci ako je svatba a 58 kíl?

marusia12
15. apr 2018

@violetta01 Takže máš cez 30 a si takáto jednoduchá? To by som na MK nepísala... 😀

marusia12
15. apr 2018

@violetta01 Nooo, po prečítaní tvojich príspevkov sa ani nečudujem, že ťa každá tvoja kamoška odkopne. Chyba je v tebe zlatinko... 😀

violetta01
autor
16. apr 2018

@karpinska2018 nie, v ziadnom pripade sa nepovysujem, nebol to moj zamer, ja len opisujem, lebo sa cez tieto prispevky nevidime, takze som len opisala, aby ste si vedeli utvorit predstavu, je to, ako ked date mys a zraloka vedla seba, nepoviete, ze su to dve zvierata, ale poviete hned opis a pomenovanie tych zvierat, lebo sa jedna o uplne rozdielne zvierata, dokonca jedno smrtonosne. Na opise nevidim nic zleho, len som uviedla cirka pocet kg, ak by som uviedla status stihla, normalna postava, postava korpulentna, bola by som vo vasich ociach ina? Nemyslim si. Takisto mi pisu niektore baby, ze sa povysujem vydajom, lenze tiez som len opisala, ze som vydata, ina kamaratka byvala je slobodna dievka dodnes, lebo taka je namyslena, ze ju jednoducho ziaden chlap nezniesol, prosim vas, nevidite co je za tym, ale krivo hodnotite mna. To, ze ona zavidi kazdej babe, ktora sa vydala, som tu nespomenula, az teraz.... nie je mi luto, ze nie sme kamosky, neprisla som o vela a este jedna vec, mnohe ma tu obvinuju z toho, ze vraj sa pytam na fore, ci sa kamaratit s takouto "kamaratkou",alebo nie, ale ja som sa nepytala, ci sa mam alebo nemam, ja som uz davno toto v sebe, aj voci nej navonok vyriesila nedvihanim telefonu, ze vo vyuzivani mna sa nepokracuje, len som sa pytala na vase prispevky k veci, to je vsetko a na moju pracu som hrda, nemam sa zaco hanbit, nikdy som nepatrila k tym, ktorej pecene holuby padali do huby, este aj to sa tu do mna niekto obul, ja som totiz od adolescentskeho veku naucena zarabat a makat, preto som podala opis, ze je rozdiel, ak niekto zarobi sam na seba, rodinu a je rozdiel, ak niekto nepracuje a zavidi, ze druhi robia a potom sa stazuje, ze nema na chlieb.

l1991
16. apr 2018

@violetta01 ja by som jej odpisala alebo dvihla mobil ked bude volat a povedala,ze nemam casziadnu mam iny program s kamoskami alebo manzelom,ked jej to zopar krat takto povies,nebudes sa jej ozyvat,tak to pochopi....to nie je ani nebola nikdy tvoja kamaratka.....

Ja som takych mala,ktore zavidelia aj to,ze ideme na dovolenkuteba tam kam, chcela ist ona respektive sme chceli ist spolu dve rodiny,len pri zahlaseni sumi v cestovke prisla nato,ze to jeje velaa...

moonlight1210
16. apr 2018

@violetta01 a kedy si zistila, ze ona ma take psychicke problemy?
Vedela si to od zaciatku, ci az casom?

blackcat8885
16. apr 2018

A preto mam iba dve kamaratky ktore sice byvaju 40km odo mna ale aspon raz za par tyzdnov na hodinku dve sa stretneme. Vzdy sa nejak spravi kompromis aby sme sa trosku videli. Jedna kamoska od skolky a druha z vysokej skoly

violetta01
autor
16. apr 2018

@moonlight1210 ano,povedala mi to vcelku na zaciatku kamaratstva, nerobila som z toho vedu vobec, niekto ma zdravotne fyzicke problemy a niekto ma psychicke zdravotne problemy. Iba som sa jej spytala, zeze ako to funguje, co to obnasa, lebo som v tom nemala ziaden prehlad. Ona totiz vyzera uplne normalna baba, aj tak posobi, ziaden rozdiel, akurat ze berie lieky a to musi kazdy den, aby sa nestal nejaky vykyv. To, ze sem-tam si tie lieky odpustila, spravilo v jej praci skrat, zeze ju museli prepustit na sekundu, napr.zapne alarm a ujde z prace, dorazia policajti, v praci nikoho a s takymito odchodmi z prace ani ziadne referencie, a ked tak, len zle, preto nikde nerobi, a mozno aj to zavidi, ze druhi dakde robia.

puklica13
16. apr 2018

@violetta01 myslím že posledným príspevkom si jasné ukázala aký si človek..voziť sa po kamarátke čo má schizofréniu,že závidi...to chce fakt silný žalúdok..tebe asi empatia,porozumenie nič nehovorí...a ešte sa cudujes že nemáš kamarátky...fakt žasnem

montemotherone
16. apr 2018

@violetta01 dobre si urobila. Načo sa niekomu natískať. Vôbec to neber tragicky (aj keď viem že si z toho smutná, aj ja by som bola) Jednoducho niektorí ľudia k sebe patria, niektorí nie. Máš predsa svoju hrdosť. Je to vypočítavý človek, len ťa zneužila keď jej to vyhovovalo. To kamarátky nerobia.