Čo s použitým olejom?

cakambabatko
13. okt 2022

Ahojte, použitý olej odovzdávate na zberné miesta alebo čo s ním robíte? 😊

mandymoore123
13. okt 2022

@cakambabatko ahoj,napr v Kauflande majú zberné kontajnery na olej . My odovzdávame tam

oli18
13. okt 2022

@cakambabatko ano. U nas ma zber zriadeny Kaufland, beru pri vyvoze komunalneho odpadu, alebo na niektorych benzinkach.

pinkgirl
13. okt 2022

Pozri web čerpacích staníc Slovnaft - na vybraných čp mali zber na olej z domácností.

sissy27
13. okt 2022

@cakambabatko samozrejme, že odovzdávam na odberné miesta. Slovnaft, Kaufland a pred pár dňami pribudla aj na sídlisku nádoba na zber použitého kuchynského oleja.

buberova
14. okt 2022

Asi 2x som ho presne niesla na odberné miesto do Kauflandu.. ale prišlo mi to strašne otravné celý ten proces tak sa teraz snažím nerobiť jedlá z ktorých mi ostane veľa oleja ako sú hranolky, langoše, šišky a spol...

cakambabatko
autor
14. okt 2022

My odnášame tiež na odberné miesto v Kauflande,..keď počujem, že niekto vylieva olej do odtoku alebo do prírody, tak sa mi vlasy dupkom stavajú..😬

bennn
14. okt 2022

však a kam dávajú olej ostatní ľudia? Kaufland a Slovnaft je snad v každej dedine, či každý beží niekam na zberný dvor otvorený raz za týžden alebo prave keď je človek v práci? ... Určite nie. ...

Mohol by sa niekto ďalší vyjadriť. Však vyprážané jedlá sa jedia vo velkom.

cakambabatko
autor
15. okt 2022

@bennn Ano presne, na to som sa pýtala, či by to náhodou nemalo ešte nejaké využitie alebo tak 🙂