Čo s nadmerným množstvom ovocia?

anulienkalenka
20. júl 2017
Používateľ anulienkalenka je nedôveryhodný
Je možné, že nejde o reálnu osobu, ale o profil alebo viacej profilov vytvorených za účelom propagovať konkrétne výrobky/služby alebo účelovo manipulovať diskusiu. Pozri príspevky od anulienkalenka.

Čo s nadmerným množstvom ovocia? Tento rok sa nám urodilo až priveľa ovocia, už sme dali všetkým čo poznáme, susedom, celej rodine. Všetko je zaverené, zamrazené. Máte nápad čo vyrábať popr. ako uskladňovať ovocie aby sa nemuselo vyhodiť?

sonka1981
20. júl 2017
Používateľ sonka1981 je nedôveryhodný
Je možné, že nejde o reálnu osobu, ale o profil alebo viacej profilov vytvorených za účelom propagovať konkrétne výrobky/služby alebo účelovo manipulovať diskusiu. Pozri príspevky od sonka1981.

Už ste skúšali ovocie sušiť? My to máme najradšej! Naše deti milujú desiate v podobe sušených sliviek, marhúľ, jabĺk...Na začiatok skúste v rúre alebo ako my si kúpte sušičku, máme od Oravy a sme spokojní. Všetky plody zužitkujeme ;)

radolina
21. júl 2017

Povedala by som, ze to je to najmenej dat si vysusit ovocie. Jablcka, slivky a hrusky tak susievame pravidelne. Staci ich nakrajat na kolieska a dat ci uz do truby na teplozvdusny program alebo na radiator😉

evinea
21. júl 2017

Uz asi jedine nasusit ked zamrazene a porozdavane mate. Kupit nejake pekne sklenene dozicky a tam to podavat a v zime mozete chrumkat. Ale som prekvapena, ze mate nadbytok ovocia ked tento rok skoro vsetci nadavali, ze sa zase vsetko pomrzlo. A este mi napadlo, ze treba vela vela kolacov napiect :D

uskrnica
21. júl 2017

Tak to ste mali teda stastie, lebo nam tento rok skoro vsetky ovocne stromky aj kriky pomrzli presne tak ako spominala evinea. Ja som si tiez planovala pozavaraz, zamrazit, spravit nejake domace vyzivy na zimu a ledva mi vyslo par poharikov :/

matrioska86
21. júl 2017

ja susim vsetko (jablka, hrusky, slivky, broskyne, marhule)

mata223
21. júl 2017

@matrioska86 ako ich susis ? Slivky som skusala no zostali mi ako kamen susila som ich v susicke 😍

matrioska86
3. aug 2017

@mata223
ja som ich hodila normalne do susicky...ale vymienala som sita a zosypala postupne. a nakrajala som ich na stvrtinky 🙂

mata223
3. aug 2017

@matrioska86 dakujem🙂