Vie mi niekto poradit co s mravcami v dome? Je februar a uz mam invaziu v kuchyni aj kupelni. Je to takto kazdy rok (v dome sme 6 rokov). Teraz je to este horsie pretoze mam 19 mesacneho syna. Vyskusala som vsetko mozne, ale stale nevieme zistit odkial prichadzaju. Stale menia miesta. Mam ich v umyvacke, v kuchynskom umyvadle, lozia po zemi, potom vyliezaju spoza kuchynskej linky, su stale inde. Som uz z toho zufala, a vzdy zostavaju dnu az do aprila-maja kym sa neotepli. Mimo tychto obdobi dnu nie su vobec. Takze ked chcem rano varit caj alebo robit jedlo, musim najprv ocistit kuchynsku linku od mravcov a az potom mozem robit. Fakt si neviem rady.
skúšali ste Raid - domčeky na mravce, tie sú super, u nás vždy pomohli
@deti95060810 🤣🤣a ako to riesite?
My sypeme taký prások a to zanesú do mraveniska a tam skapú
skus vsetko vecer poumyvat zeby nikde neostali zbytky z jedla 🙂 fixinela je dobra ale smrdiiii ja mam pre zmenu larvy nechapem tiez a drzia sa len pri cajikoch
My sme dnes tiez dvoch našli 😯
Možno by pomohla nejaká celoplošná dezinsekcia. Skúsiť zavolať nejakú odbornú firmu, ak tie lokálne zásahy nepomáhajú. U nás v robote sme tiež mali takú inváziu mravcov a dali sme im tiež tie domčeky s otravou čo si zanesú domov, tak na chvíľu pomohlo, ale vo veľkom by to asi nefungovalo.
Ahoj, týmto som si prešla aj ja.raz som dokonca našla mravenisko a potom sme už len sledovali ako sa sťahujú aj s vajíčkami 😉no ale do synovej izby sa vracajú stále, neviem odkiaľ a vždy na rovnaké miesto a na poschodie.jedina vec čo zabrala je: keď už lozia tak polovicu zabijem a nechám tak, prípadne ich trošku dám k sebe na kôpku aby neboli všade potrusene.do rána si ich odnesú buď všetky alebo aspoň časť a zvyšok tam nechám aj týždeň.potom upracem a ak sa vrátia tak odznovu,po troch týchto "vyvraždeniach" to vzdajú.vyskusala som ozaj všeličo a nič iné nezabralo.treba na to trpezlivosť, sú veľmi múdry.aj mám doma krovov,som naučila že to nemôžu chytať a neriešili to.vela zdaru😉
Ja zvažujem kúpu elektronického odpudzovača. Na nete sú aj typy čo nevadia domácim zvieratám a súčasne odpudzujú rôznu háveď...
Skus použiť kriedu na mravce. Je niecim napustena, co ich odpudzuje. Kde ich najdem potiahnem čiaru s kriedou a zmiznu. Len treba davat pozor pri detoch
toto je jedine najucinnejsie.... kedze ten otraveny cukor urobi kralovnu neplodnou mravce postupne vyhynu... otvori sa vrecusko a da sa im to do cesticiek oni to same natahaju do hniezd a nakrmia kralovnu... bezne som to kupovala v 101 uz som to nevedela zohnat ale tusim sa to da objednat... http://www.bugy.sk/static/produkt/28310/LAFAREX...
dobry clanok: http://www.contesta.sk/kralovna-sa-nikdy-nevzda
Www.lacnepostreky.sk
Aj my s tym bojujeme v byte. Nasli sme postupne uz dva hniezda, vyhodili, aj tak ich tu stale par pochoduje. Najhorsie je, ze vychadzaju v kuchyni spomedzi obkladaciek na stene, ziju akoby v sparach v murive a odtial po par vychadzaju a nemam ich ako odtial dostat 😖
jednoducho.....rozpustiť dosť soli v teplej vode a s rozprašovačom ich vystríkať...sol ich zabije hned
@aspinka tie nase mravce cukor nelubia. Asi su velmi fajnovi, lebo napr dobrym maskom nepohrdnu. Ja som tiez vsetko vyumyvala octom, nastriekala insekticidom, a oni nam naliezli asi od susedov a aj zvonka a tiez sa skryvaju. Ked 1 mravec vidi, ze sa nieco deje, zalezie spat do diery a alarmuje dalsich, aby tam nesli. Neskutocne a udivujuce, ako sa vedia hned zorientovat.
Mame komlet prerobeny dom, od podlahy po strop, a ako som spomenula mame maleho syna takze ziadna chemia neprichadza do uvahy. Hniezdo je prakticky nemozne najst, len raz som zahliadla ze vychadzaju z diery v stene kde viedla rura od radiatora. Ale potom zasa zmizli a vysli inde.
nám mravce prichádzajú zas v máji....a sú u nás do jesene. žeby zimovali u vás??? 😀