Čo s mravcami?

nikola81
19. feb 2018

Vie mi niekto poradit co s mravcami v dome? Je februar a uz mam invaziu v kuchyni aj kupelni. Je to takto kazdy rok (v dome sme 6 rokov). Teraz je to este horsie pretoze mam 19 mesacneho syna. Vyskusala som vsetko mozne, ale stale nevieme zistit odkial prichadzaju. Stale menia miesta. Mam ich v umyvacke, v kuchynskom umyvadle, lozia po zemi, potom vyliezaju spoza kuchynskej linky, su stale inde. Som uz z toho zufala, a vzdy zostavaju dnu az do aprila-maja kym sa neotepli. Mimo tychto obdobi dnu nie su vobec. Takze ked chcem rano varit caj alebo robit jedlo, musim najprv ocistit kuchynsku linku od mravcov a az potom mozem robit. Fakt si neviem rady.

deti95060810
19. feb 2018

nám mravce prichádzajú zas v máji....a sú u nás do jesene. žeby zimovali u vás??? 😀

liana03
19. feb 2018

skúšali ste Raid - domčeky na mravce, tie sú super, u nás vždy pomohli

nikola81
autor
19. feb 2018

@liana03 skusali ale najhorsie je ze stale menia miesta vyskytu. Jedine co ako tak zaberalo bol zmiesany kypriaci prasok s medom. To sa aspon zdruzovali na jedno miesto a nelozili mimullne vsade. Ale teraz to nemozem dat na zem koli synovi. Tak uz neviem co vyskusat

nikola81
autor
19. feb 2018

@deti95060810 🤣🤣a ako to riesite?

alenockap
19. feb 2018

My sypeme taký prások a to zanesú do mraveniska a tam skapú

janapiestany
19. feb 2018

skus vsetko vecer poumyvat zeby nikde neostali zbytky z jedla 🙂 fixinela je dobra ale smrdiiii ja mam pre zmenu larvy nechapem tiez a drzia sa len pri cajikoch

vandicka7
19. feb 2018

@nikola81 Nechcete zavolat nejakeho odbornika nech zisti odkial chodia a napriklad vystrieka nieci cely dom?

felinda
19. feb 2018

My sme dnes tiez dvoch našli 😯

janci05
19. feb 2018

Možno by pomohla nejaká celoplošná dezinsekcia. Skúsiť zavolať nejakú odbornú firmu, ak tie lokálne zásahy nepomáhajú. U nás v robote sme tiež mali takú inváziu mravcov a dali sme im tiež tie domčeky s otravou čo si zanesú domov, tak na chvíľu pomohlo, ale vo veľkom by to asi nefungovalo.

jana2679
19. feb 2018

Ahoj, týmto som si prešla aj ja.raz som dokonca našla mravenisko a potom sme už len sledovali ako sa sťahujú aj s vajíčkami 😉no ale do synovej izby sa vracajú stále, neviem odkiaľ a vždy na rovnaké miesto a na poschodie.jedina vec čo zabrala je: keď už lozia tak polovicu zabijem a nechám tak, prípadne ich trošku dám k sebe na kôpku aby neboli všade potrusene.do rána si ich odnesú buď všetky alebo aspoň časť a zvyšok tam nechám aj týždeň.potom upracem a ak sa vrátia tak odznovu,po troch týchto "vyvraždeniach" to vzdajú.vyskusala som ozaj všeličo a nič iné nezabralo.treba na to trpezlivosť, sú veľmi múdry.aj mám doma krovov,som naučila že to nemôžu chytať a neriešili to.vela zdaru😉

inaurisr
19. feb 2018

Ja zvažujem kúpu elektronického odpudzovača. Na nete sú aj typy čo nevadia domácim zvieratám a súčasne odpudzujú rôznu háveď...

ssstanka
19. feb 2018

Skus použiť kriedu na mravce. Je niecim napustena, co ich odpudzuje. Kde ich najdem potiahnem čiaru s kriedou a zmiznu. Len treba davat pozor pri detoch

dada200
19. feb 2018

@nikola81 s týmto bojujeme už 4 roky a stále bezúspešne. Raz sú v spajzi a kuchyňu , raz n a chodbe a v hosťovskej izbe. Ide má už porazíš a teraz mame 1@ mesačného syna , tak ani agresívne jedy a prípravky nemôžeme používať 😔

jana2679
19. feb 2018

@ssstanka to keď sme mi dali na stenu,tak išli ponad ňu po stene,má skoro vyrútilo😉

aspinka
19. feb 2018

toto je jedine najucinnejsie.... kedze ten otraveny cukor urobi kralovnu neplodnou mravce postupne vyhynu... otvori sa vrecusko a da sa im to do cesticiek oni to same natahaju do hniezd a nakrmia kralovnu... bezne som to kupovala v 101 uz som to nevedela zohnat ale tusim sa to da objednat... http://www.bugy.sk/static/produkt/28310/LAFAREX...

ssstanka
19. feb 2018

@jana2679 vojsko na stene 😂 bože, ja som z toho niekedy na nervy a to mala 1rocna ich naháňa a mna ide porazit

jana2679
19. feb 2018

@ssstanka u nás to isté 😂

ssstanka
19. feb 2018

@jana2679 uz len čakám čo bude.. Dodnes si pamätám, syn mal cca 5rokov,zbadal na podlahe mravca a sa tešil dilko malý, že aha mamka, mravcek si nesie chipsu a hned mi vravi, neopovaz sa ho zabit chudáčika maleho 😂

zuzanag1
19. feb 2018

Www.lacnepostreky.sk

0silvia0
19. feb 2018

@ssstanka môj syn sa s mravcami tiež hrával. Naložil si ich na malé nákladné autíčko a vozil ich😎

flower24
19. feb 2018

Aj my s tym bojujeme v byte. Nasli sme postupne uz dva hniezda, vyhodili, aj tak ich tu stale par pochoduje. Najhorsie je, ze vychadzaju v kuchyni spomedzi obkladaciek na stene, ziju akoby v sparach v murive a odtial po par vychadzaju a nemam ich ako odtial dostat 😖

judar
19. feb 2018

jednoducho.....rozpustiť dosť soli v teplej vode a s rozprašovačom ich vystríkať...sol ich zabije hned

zuzanag1
19. feb 2018

Mne pomohlo toto

zuzanag1
19. feb 2018

@judar nepomoze my sme 5 hniezd zabili

flower24
19. feb 2018

@zuzanag1 Ako sa to aplikuje prosim? Ci mozem pouzit aj pri dietati.

katharines
19. feb 2018

@aspinka tie nase mravce cukor nelubia. Asi su velmi fajnovi, lebo napr dobrym maskom nepohrdnu. Ja som tiez vsetko vyumyvala octom, nastriekala insekticidom, a oni nam naliezli asi od susedov a aj zvonka a tiez sa skryvaju. Ked 1 mravec vidi, ze sa nieco deje, zalezie spat do diery a alarmuje dalsich, aby tam nesli. Neskutocne a udivujuce, ako sa vedia hned zorientovat.

nikola81
autor
19. feb 2018

Mame komlet prerobeny dom, od podlahy po strop, a ako som spomenula mame maleho syna takze ziadna chemia neprichadza do uvahy. Hniezdo je prakticky nemozne najst, len raz som zahliadla ze vychadzaju z diery v stene kde viedla rura od radiatora. Ale potom zasa zmizli a vysli inde.

nikola81
autor
19. feb 2018

@ssstanka ved maly je asi jediny ktory sa z toho tesi. Pozoruje ich ako lozia po zemi. Dnes som ho pristihla natiahnuteho na dlazke v kupelni a kukal ako mu mravec lezie okolo hlavy🙄🙄🙄🙄

flower24
19. feb 2018

@nikola81 Mozu byt uplne hocikde podla mna. My sme jedno nasli napr. pod kvetinacom s kvetom, ktory bol velky, tak sme ho moc casto nepresuvali. Druhe bolo v krabicke so ziarovkou. Proste uplne nezmyselne miesta, ani by nas nenapadlo, ze tam budu.