Čo s hlučným susedom?

5. júl 2021

Baby poraďte čo so susedom čo každú nedeľu púšťa cirkularku a rube drevo a furt niečo... každú nedeľu na večer,, včera som to nevydržala a išla ho poprosiť či by mohol prestať, no poslal ma do ......
Dneska je sviatok a on od skorého rána rube drevo, ja už si vlasy trham . Neviem , či môžem zavolať políciu, keďže nie je večer ale už neviem ako si pomôcť, asi len na obecný, ale čo oni urobia?

zuzanockamt
5. júl 2021

Nie, nemôžeš, je to jeho dvor, až po 22:00.

autor
5. júl 2021

Tak to asi len pretrpiet 😔 aj ďalší susedia sa sťažujú, aj šli za ním a on už akoby to robil aj naschvál a pritom je stále doma mohol by to robiť cez týždeň..

zuzanockamt
5. júl 2021

Je to jeho dom, jeho dvor, neruší nočný pokoj, tak čo.

deti95060810
5. júl 2021

ani políciu, ani obecný úrad - nepomôže ti nikto...
Niečo podobné som riešila so sesternicou.
Sesternica býva v meste, na víkend s rodinou chodia do rodičovského. A tak robia všetko aj v nedeľu - púšťajú kosačku, miešačku, pília ringopílou - čo vrčí ako čert, pília drevo.... Môj otec jej bol aj dohovárať že prečo robia v nedeľu a rušia všetkých naokolo.... No lebo oni nerobia nič cez týždeň, len sedia v paneláku a cez víkend si oni potrebujú porobiť....
my zas opačne - robíme aj cez týždeň a potrebujeme si oddýchnuť v nedeľu...
Nevyriešili sme to. A pravdu pritom máme obe.... 😉

zuvelyn
5. júl 2021

Veru aj ja vyhnala muža práve pokosiť, vedla sused stavia dom, z dolného konca počuť pílu... kazdy robi vtedy kedy má cas a chuť 🙂

ayanamirei
5. júl 2021

mozno tento dokument pomoze 😉 https://www.trnava.sk/userfiles/download/attach... pisal to pravnik.

zuzanockamt
5. júl 2021

@ayanamirei s hlukom z rúbania dreva ju vysmejú

3petka
5. júl 2021

Treba ísť na obecný úrad nech nedelný hluk prejednaju na obecnom zastúpitelstve a dajú zákaz v nedeľu takýmto hlučným prácam. Vtedy môže starosta pokutovať. U nás v dedine to mame s najbližšími susedmi vydiskutovane a snažíme sa to dodržiavať kde tu sa pritrafí že niekto proste potrebuje porobiť. A viem že niektoré dediny v našom okoli to majú takto zakázané. Deň pokoja proste ticho.

kristiii
5. júl 2021

Hmm, toto je to kľudné bývanie v rodinnom dome, ktorým sa oháňajú všetci, ktorí kydajú na bývanie v paneláku. Myslim, že ti nepomôže nič, je to jeho dom, jeho dvor, neruší nočný kľud, v podstate nerobí nič zlé. Ale úplne ťa chápem, že ti to vadí, tiež mi to vadilo, keď som bývala v dome
@3petka inak toto je tiež také riešenie...ak niekto robí v týždni od rána do večera alebo chodí chlap povedzme na týždňovky a má čas si porobiť takéto práce len cez víkend, tak to musí byť pre neho riadne obmedzenie, zatrhnúť mu ešte aj nedeľu. Ono žiadne riešenie nebude nikdy vyhovovať každému

dazdovka
5. júl 2021

V civilizovanych krajinach to maju osetrene, keby vo Svajciarsku rusis v nedelu, alebo vo sviatok, tak dostanes pokutu, verim, ze dostatocnym tlakom na starostu obce, alebo primatora mesta sa moze schvalit vseobecne zavazne nariadenie o zakaze hlukom obtazujucich cinnosti v den pracovneho pokoja.

elizabet173
5. júl 2021

@kristiii presne to som písala do podobnej témy, že to je ten kľud v rodinnom dome, ja v dome bývam, so susedmi problém nie je, ale mohol by byť, tak ako v jednom bytovom dome je kľud, v inom nie.

hopsadobrandejsa
5. júl 2021

Ako uz bolo povedane, kazdy robi kedy moze, ale na druhej strane treba aj brat ohlad na druhych a nekazit si zbytocne susedske vztahy.

Urobit s tym nemozes nic. Je na vlastnom pozemku a nerusi nocny klud.

V zahranici to v niektorych krajinach maju osetrene tak, ze su vyhradene casy kedy je prikazany klud, nieco ako siesta v Spanielsku. To znamena, ze napr. od 12:00 - 14:30 je zakazane robit nadmerny hluk.

Vynimku by mohlo urobit obecne zastupitelstvo ak by prislo dostatok ziadosti ohladne nedelneho pokoja aby bol napr vyhradeny cas dokedy je povoleny nadmerny hluk z prac. strojov.

Mohli by stanovit, ze do 15:00 su povolene prace ako kosenie, rubanie dreva, cirkular a pod. a od tretej do vecera je zakazane uzivanie strojov ktore maju rusivy efekt. Aj ovca je cela aj vlk je syty.

missviolet
5. júl 2021

Mimo nocneho kludu nezmozes nic. Ja by som si kupila odhlucnovacie stuple do usi, aj ich veru doma mam, ked sused preraba a pod.

janinah
5. júl 2021

klin klinom..dohodla by som sa s ostatnými susedmi a v nedelu ráno o 6tej spustila diskotéku na pol dediny a šla na výlet mimo na celý deň...ak rúbe popoludní,tak kedysi musí aj spať,tak by som mu to "spríjemnila"
robota sa porobiť musí,ale kedysi nie tak dávno bola nedeľa posvätný deň na oddych a každý to rešpektoval,my stále aj dnes

simca06022011
5. júl 2021

@janinah Presne takto to riesime, vidime, ze zaliezol takyto nas milovani sused, zlezu sa susedia vecer, pustime hudbu na pecky a zabava :D

Najviac lubim ludi ktori kosia CELY den (ako cudujem sa vzdy ze ako co kde tolko ale ano cely den jednemu vrci kosacka/vyzinac ak prave nejde pila a nehuci nou ako keby pol hory pilil)... ale budu sa stazovat ze rano kikirika kohut u nas .. no nech si kikirika :D NEvadia my ostatni susedia, co fakt chodia kade tade, kolkokrat pridu v nedelu poobede a rychlo robia doma, ale to pokosia travnik do hodiny a je pokoj.... chvilu vrcania prezijeme vsetci.