Čo s doternou SUSEDOU?

29. apr 2020

Ahojte, potrebujem poradiť ..už mi totiž pretekajú nervy. Bývame v dvojdome ,stenu mame prepojenu so starou susedou ktora je doterna ako mucha. Stale nas sleduje, kazdy nas krok. Nakuka cez záhradu do ktorej aj neradi chodime kvoli nej,lebo stale nas kontroluje otazkami: kto kde kedy bol, kto bol u nás, prečo maly kedy place (zuby mu idu) ma malého psa ktory je na nas normalne agresívny aj cez plot, stale len po nas šteka. Minuly rok to bol masaker , mali sme na dvore bazen a ona sa chodila vešať na bránu lebo zo zahrady nevidela co tu robíme 🙄 vrchol prišiel dneska tolerujeme ju uz 3roky beriem to tak, že je sama a nudi sa ale uz to nezvladame. Ona sa sťažuje po defime ze my sa hadame v nocipopri tom si mozem dat s cistym svedomím ruku na srdce ze my sa nehadame ani cez den a nie v noci(ano sem tam sa chytime ale urcite nerobime cirkus, my sa skorej ofucime na seba ako sa hadat). Že klepem rezne o 1nej a to tiez nieje vobec pravda. Chceli sme dať niečo na plot ale nemozeme lebo je jej... tak rozmyslam nad živým plotom ale to kym narastie , tak prideme o nervy 🙄🙏 mate niekto skusenosti s podobnou muchou?

0silvia0
29. apr 2020

my máme živý plot, je s tým trocha roboty, ale neboj, stojí to za to... a to nemáme ani až takú doternú susedu, ale suseda často keď mala kamošky v záhrade na exkurzii, im ukazovala aj našu záhradu a ukazovala im, čo máme kde posadené🙈

veronikaszabova
29. apr 2020

Kamoska to tak mala - tiez doterna starenka, co sa do nich stale starala. Pred jej plotom (30cm od jej plotu) postavili dalsi plot - 2 metrovy betonovy

autor
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
vedorka
29. apr 2020

Urcite vymysli plot, kľudne zatial aj nejaky pruteny dvojmetrovy kym ti narastie zivy. Ved si daj do googla plot a pozeraj obrázky. Nenechaj sa terorizovat

autor
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
ala87
29. apr 2020

Kúpte si živý plot brest, narastie veľmi rýchlo, o rok bude mať aj cez 2m

normab
29. apr 2020

My sme mali takuto starsiu susedku v radovke..nebolo to prijemne, ale my sme si vsimli aj ine podivne spravanie a kontaktovali sme jej deti..nakoniec to uz bola starecka demencia, alebo alzheimer a zobrali si ju k sebe.. ona si to mozno uz ani neuvedomuje, nasa napriklad uz preliezla murik a vosla cez garaz k nam dovnutra doniest cernice

vedorka
29. apr 2020

Nechcem byt zla, ale chvalabohu ma 80 rokov... A nejake take tie poznámky typu:" suseda, co nakukate, co ste taka zvedava, aj tak Vas vidime." Si neskusala? 😀

tribratri
29. apr 2020

zabetonovat par kovovych stlpikov tesne pri jej plote a natiahnut tam nejaku tu zelenu textiliu, to je za par dni hotove

autor
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
drozdajkahra
29. apr 2020

Stačí provizórny plot, pár stĺpikov do zemi a hoc len natiahnuť túto sieť, nevravím konkrétne túto, ale niečo podobné nájsť do výšky 2,5metra a bude pokoj a nestojí to toľko
https://www.ekofence.sk/tieniaca-siet-hdpe-1-5x...

amelia000
29. apr 2020

- betonovy plot si teraz nemozte dovolit
- zivy plot klasicky dlho rastie
- zivy plot brest rastie rychlo, ale zas vam to zoberie dost zo
zahrady a strihat by ste to museli aj od nej
- kovove stlpy s textiliou by zas odniesol vietor
- poznamky typu co nakukate nepomohli
Tak ja uz neviem, asi vsetky moznosti tu napisali a ani jedna dobra, tak uz sa asi len zmierit ze zijete vedla spiona 😂

0silvia0
29. apr 2020

@amelia000 no uz len zostava posledna moznost, urobit si zo susedky kamosku a pestunku svojich deti, ked je taka ciperna, aktivna, ma plno casu a nudi sa😁

autor
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
autor
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
autor
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
beatka25
29. apr 2020

tak my to mame na plote asi 5 rokov a stale to drzi, len to troska zbledlo...

autor
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
tanickalab
29. apr 2020

Ja by som si pred ten jej plot asi dala ešte jeden. Neviem, no keď jej to asi povieš napriamo zas ťa roznesie po dedine, že ste na ňu zlí

0silvia0
29. apr 2020

@tanickalab ved to moze byt kazdemu akurat tak jedno co jedna stara zena trusi po dedine...

ghelena
29. apr 2020

@0silvia0 a mozno vam aj casom svoj dom preda, ked si muz najde pracu 🙂

autor
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
princeznasevera
29. apr 2020

Ahoj nechces poziciat nasho Harrinka? A kto je harinko? Nase skodo 60 kilove teliatko s vyrazom psa baskrvilskeho ktory ma taky hlas,ze sa otrasia cely dom a ver mi dtaci aby sa jej raz oprel o plot kukol na nu a bude sa bat na neho pozriet aby Harrinka nenastvala 😂😂😂

alazala
29. apr 2020

Vyskusaj na stĺpiky natiahnuť takú sieť ako napr na uhorky alebo len drôtiky medzi stĺpmi, a pod to posad popínavé rastliny: pavinic, zemolez, plamienok, ak by bola pevnejšia konštrukcia tak aj popinave ruže, visteriu, brečtan... S tým nie je robota len vyväzovat ako rastie, strihá sa len niečo max za rok. Aj fazuľu si tam môžeš nasadiť nech sa ti ťahá... Bude to pekné a účelné

amelia000
29. apr 2020

Inak ten jej plot je jej na jej pozemku? Dala si si to niekedy premerat? ;)

elanor
29. apr 2020

pripomenulo mi to tento film https://www.csfd.cz/film/40562-baba-na-zabiti/p...
mno uz len "otravit", ked ine nepomaha 😀

autor
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
autor
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
ghelena
29. apr 2020

ach, neprijemna situacia, tu nedaleko nas bol starsi pan, co takto byval a teda on bol evidentne zberac a casom akosi asi bez energii, susedia su asi radi, ze tam uz nie je, no zatial sa tam nic nepreraba .... tiez take dvojdomy ..... susedia s tou stenou musia mat problemy........drzim palce ......... a nepreda ani keby ona bola ako vecne bremeno?

tatapipka
29. apr 2020

pripájam sa k verzii - starecká demencia..mali sme takúto milú osobu v byte nad nami a niekoľko rokov sa sťažovala na rušenie nočného kľudu v byte nad nou, kde dhé roky nikto nebýva(l)..jediný kto celú noc bol na ihlách a jačal bola ona a bola skalopevne presvečená že tam niekto robí hluk a nemôže preň spávať....nikto nám nevedel pomôcť až jeden policajt z útvaru sociálnych služieb...kontaktujte rodinu alebo obec