Čo s deťmi cez prázdniny, keď rodičia pracujú?

tyrkysova_kobyla
11. júl 2019

Ahojte, kladiem si tuto otazku ako (zatial) nematka. Co s detmi cez prazdniny? Ako riesite tych 8 tyzdnov, ked musite byt v praci a stari rodicia su tiez pracujuci? Denne tabory, tyzdnove tabory...?
Budem rada za akekolvek rady a nazory, nech viem, co ma v buducnosti caka 😀

luliu
11. júl 2019

@tyrkysova_kobyla ja mam dovolenku, moja mama ma dovolenku, manžel má dovolenku. Takto prestriedame celé prazdniny

chovancova27
11. júl 2019

Ahoj, ja mám našťastie svokrovcov na dôchodku tam s 4-ročným sú oni a 8 ročný má 4 tábory, každý tábor 100€... 🙂 takže asi tak. Inak čo viem, tak tábory, + rodičia sa striedajú na dovolenku, takže spoločná dovolenka veľakrát nieje možná. nieje to nič-moc ked starí rodičia nepomôžu

miruslb
11. júl 2019

Tiež už teraz nad tým rozmýšľam, že ako sa to bude riešiť. Malá má čoskoro 14 mesiacov a už teraz kombinujem a rozmýšľam ako to bude po rodičovskej dovolenke. 3 roky bude mať v máji. Do konca mesiaca /mája budem čerpať dovolenku, ale čo ďalšie 3 mesiace, netuším. Moji rodičia budú tiež ešte v tom čase pracovať a svokrovci nemajú záujem aj keď sú už na dôchodku obaja.

hettinka
11. júl 2019

@tyrkysova_kobyla som ucka, takze mám v lete 6 týždňov povinnej dovolenky a zvyšok babka, primestsky tábor, teraz už sú sami (odkedy bola staršia na 2. stupni Zs). A inak sa treba prestriedat 2 týždne ty, 2 týždne manžel, babky, tábor, kamošky (výmenný pobyt - že ty zabaviš týždeň ich dieťa a oni vezmú na týždeň tvoje).

horalka1986
11. júl 2019

2 tyzdne dovolenka, 2x tabor a zvysok babky,prababka.

kristina2412
11. júl 2019

@tyrkysova_kobyla počas prázdnin aspoň u nás funguje 1 mesiac štátna skolka,potom dovolenka, babka a denný tábor. Čo sa týka väčších detí tak niektoré školy majú denný tábor prvý týždeň prazdnin,potom dovolenka s rodičmi, denne tabory, my máme tabor aj v práci. A potom výmena deti medzi príbuznými 😄týždeň všetky deti u nás,potom u sestry,sesternice atď atd

ehja129
11. júl 2019

@tyrkysova_kobyla ja som dala denny tabor na prve 2 tyzdne potom pojde na tyzden k staremu otcovy (jej prastaremu) ten totiz je na polovicnom dochodku, ze obcas este pracuje (je elektrikar), ale takisto sa musi venovat farme. Malej to pride vhod pomahat v zahrade, hrat sa so psom a sledovat sliepky, kacky, husi ci kraliky... potom bude par dni u nasich (moj otec pracuje z domu) a potom ideme na dovolenku.. dalej to este nemame domyslene. Kazdopadne nudit sa nebude

airaw
11. júl 2019

Dá sa to zariadit, dovolenka mama, otec, prvá babka, prvý dedko, druhá babka, druhý dedko, alebo iní členovia rodiny keď sú ochotní, ujovia, tety, krstni rodičia, tábory, opatrovateľka..

tyrkysova_kobyla
autor
11. júl 2019

A ako vase deti zvladaju to, ze sa v podstate stale musia pocas prazdnin presuvat na ine miesto k inym ludom?

luliu
11. júl 2019

@tyrkysova_kobyla tak ak nechceš presúvať deti, budeš si musieť vziat 2 mesiace neplateho volna. Nič iné nezostáva, len poplatat to leto 😉

sandri
11. júl 2019

@tyrkysova_kobyla moja skusenost - detom presuvanie vobec nevadi, naopak, tesia sa, lebo na ihrisku je prazdno, vsetci su odcestovani a nemaju sa s kym hrat. Takze zmena prostredia im vyhovuje.

chovancova27
11. júl 2019

@tyrkysova_kobyla no ako asi 🙂 musia to zvládať 🙂 nejako to netreba prežívať. bud snimi ostaneš doma ty, alebo proste je to takto. Iná možnosť neexistuje.

vendulka80
11. júl 2019

Ja by som bola za to aby boli prázdniny mesiac. Počas roka je x sviatkov a voľna, ku koncu júna sa uz deti aj tak neučia takze kľudne by stačil mesiac prázdnin. Takto sa vacsinou nudia, nie kazdy stary rodič robi vnúčatám program a pre rodicov je to narocne lebo tolko voľna v praci im nikto neda.

sense
11. júl 2019

Volno s muzom na striedacku a jeden tyzden pride babka strazit...

ehja129
11. júl 2019

@vendulka80 nooooooo s tymto nesuhlasim hihihi

diewcatqoo
11. júl 2019

@tyrkysova_kobyla syn nastupuje o dva mesiace do skolky a tiez sme riesili, co s nim pocas prazdnin. Tak male deti do tabora u nas neberu, ani do denneho. Babky, dedkov nemame pri sebe, ani nikoho pribuzneho, kto by sa nam o maleho postaral. Ale v kazdom meste funguje tzv zachytna skolka, takze sa to da riesit aj takto. Syna dame na mesiac este do skolky a zvysny mesiac sa pri nom s manzelom prestriedame.

ehja129
12. júl 2019

@tyrkysova_kobyla alebo sa popytaj kamarátok či by na deň nemohli. Ak majú tiež deti, že by sa pohrali.. a že ty by si zas s mužom zobrala na deň či dva ich... Prípadne si najmi opatrovateľku.