Dobry den chcela by som od vas nejakú radu moja mala sa vobec nechce obliekat furt je naha snazim sa ju obliect ale ona strasne place uz som beznadejna neviem co a Tim mam robit v lete bi to bolo asi normalne ale co v zime poradte mi prosim vas nieco za rady vam vopred dakujem
koľko má rokov? moja tak stále chodí bosá....
No nevieme vek. Ale ja takéto maneire ignorujem a oblečená bude. Môže sa aj o zem hádzať... 😁 od mala som ju proste obliekla ak boli protesty tak aj nasilu a išlo sa. Funguje to aj teraz stat si za svojim, len raz som ju nechala ísť v tričku a krátkych ponožkách na huby a rýchlo s plačom sa vracala domov obliekať. Aktuálne nás chytá puberta, či si všetci pamätáme -bundy rozopnute, pupok von- otec to rýchlo vyrieši vždy.
@simca06022011 U nas raz isla dcera do skolky v pyzame-overal. 😀😉
Ma 2.5 roka
@asia83 zdá sa ti normálne za takúto vec bit dieťa? Keď spraví nejakú pruser, tak čo ho rovno zabijes? 😀 dá sa to určite vyriešiť ináč ako bitkou...a vydierať? Tak to je už trochu cez 🤦♀️
@333hanka ako ti písali baby vyššie, skús ju niečim zaujať, ja mám síce len 10-mesačného, ale tiež keď ho obliekam alebo prebalujem, tak neskutočne plače...dám mu do ruky nejakú hračku alebo krém a tak sa to dá...ty môžeš skúsiť jej zapnúť nejakú rozprávku, čo má rada, alebo jej skús povedat, že jej dáš cukrík ak sa pekne oblečie (jedna z možnosti) 🙂
U nas sme to riesili tak, ze sa otvorila skrina a sama si povedala co si chce obliect. Samozrejme, ze nie plavky ked bolo vonku 5 stupnov :D ale prosto nech to ma hrou a nie nech ma z toho depku. A urcite nekricat ani nebit kvoli takej blbosti . Moja starsia napriklad do skolky odmieta ist v hocicom inom ako satach. Tak kupujeme saty a leginy.
@333hanka moja.ma.obdobie vyzliekania ..bud sa potom.ideme.kúpať lebo povie ze kúpať a ked to nieje doobeda tak.ideme.do.vane alebo.sa.che.obliekať sama nechám ju.nejakych 20 minút potrápiť a potom.nasilu obleciem ...toto spraví tak.tei.krát do.dna :D zatial mi.to.nevadí.ved nech sa uci ako sa vyzliecť a obliecť ...ked.jej.je.chladno.tak.pride.sama ze jej je zima ...ma 22m
@333hanka a ani sama sa neoblečie? Ze jej das na vyber z 2 vhodnych moznosti..? Osobne nemam.skusenost, nasi sa velmi skoro chceli sami obliekat, tak ale museli respektovat, ze ci sa amju obliect teplo, lebo je zima alebo lahko, lebo je teplo.. a ak sa nechcela mala obliekat do skolky, tak som.jej povedala, ze pojde v pyzame.. tak si to celkom rychlo rozmysela, ci sa oblecie alebo nie.
@333hanka ja som dcere vzdy davala na vyber sposobom chces zlte alebo zelene tricko? Vzdy si mohla vybrat z dvoch moznosti podla pocasia ak sa nevedela rozhodnut tak som jej povedala ze ked sa nerozhodne Sama rozhodnem ja plati to u nas doteraz ma 5r oblecena je do 10min max... Mozno chce Sama rozhodnut o tom co si chce obliect a ja v tom nevidim nic zle pokial nie je vyramovana cela skrina 😉
@siska53 jeeeej pisali sme naraz v podstate to iste ☺
@miiceencoovaa Tak nech jej dá písomnú žiadosť, aby sa dcéruške uráčilo obliecť. Teraz ju niečím zaujme, a keď bude mať pätnásť tak ju čím zaujme, keď nebude navyknutá počúvať? To aj pri umývaní zubov ju treba niečím zaujať? Čo keby tak namiesto matkinho neustáleho šaškovania radšej to dieťa proste poslúchalo?
@miiceencoovaa a ked jej povies ,ze jej das cukrik ked sa oblecenie, nieje vydieranie?? 😉predstav si ,ze je.
Moja staršia dcéra chodí stále holá či je leto alebo zima. Má atopický ekzém takže sa cíti lepšie holá ako oblečená. Aj spáva holá. Mladšia tá chodí oblečená ale keď vidí ju tak sa niekedy pridá ale je to zriedkavé. Moja mama sa tiež na to hnevá keď ju vidí ale už pochopila že jej je tak lepšie na pokožku.
Vobec netusim,aky ma bitka vychovny efekt,okrem zastrasenia dietata,kt.jej nerozumie a upokojenia rodica,kt.nezvlada svoje emocie,ale skuste jej dat z 5 siat na vyber. Jedny si moze vybrat podla seba. Zvykne to fungovat. Pripadne obliekanie zaobalit do pribehu alebo hry,kt.si pocad toho budete rozpravat.
Nepomohlo ani vysvetlit? Povedat to,že ked bude chodit hola ochore.Vysvetlit ako može byt chora.Povedzte ako to bude prebiehat ked bude chora,že ju bude všetko bolieť,že nemôžete ist von,že bude musieť brat nejak sirup,tabletky a bude musieť ist k lekarke.Myslim,že žiadne dieta toto nechce.Ale nie v nerovoch s kludom.Alebo sa zahrat na lekarov,na chorobu s babikou.Obliect babiku,možno sa potom bude chciet obliect aj ona ak jej poviete že je babike zima že je chora..jednoducho jej nejka ukazat aky dopad to bude mat
No urcite by mi take male dieta nerozkazovalo....a hlavne ak by rano,ked pojde do skolky a ja do roboty , robilo cirkus,,,,
Skus jej dat na vyber ako tu uz bolo spomenute nech si sama vyberie veci ktore chce do skolky. A vysvetlovat vela preco sa obliect musi je zima bude chora blabla.. je to len obdobie ktore pominie deti skusaju ale bitkou a krikom sa fakt nevyriesi nic, akurat to ze sa ta bude bat. Drzim prsty.
@333hanka Náš malý zhruba v Tom veku mal niečo podobné, vraj normálne obdobie vzdoru ale my sme boli s mužom zrelí na psychiatriu. Dokázal veľmi dlho vzdorovať a keď sme sa ho snažili obliecť alebo obuť tak sa metal a reval...Radu mám že treba vytrvať a nasilu obliekať, lebo môže tak aj prechladnut. A hlavne sa nezbláznit...☺️
@kulumulu123 veru!
Baby Dakujem vám za rady veľmi mi to pomohla fakt vám veľmi Dakujem. 😊😊😊
@333hanka Nenechať so sebou manipulovat- malé deti skúšajú pokiaľ môžu, keď jej budeš dávať najavo, že má na výber či bude hoľa alebo oblečená, tak si nepomôže. Nepíšeš aká je stará ale treba ju obliecť a poprípade pri Tom obliekaní odpútať pozornosť na nie o čo ju baví zaujíma.