Čo robíte so sladkosťami po Mikuláši?

8. dec 2024

Ahojte, nakopilo sa nám extrémne množstvo sladkostí 🥲 plno arašidovych chrumiek, piškót, čokolád.... Nezje sa to tu . Vyhadzovať to nebudem určite, deti si otvorili kinderka kvôli hračke a teraz to tu stojí. Je mi blbé posúvať to ďalej, keďže to bolo darované našim deťom s dobrým úmyslom ( aj keď o alergií na vajcia a arašidy u mladšej dcéry vedia všetci z rodiny a aj tak dostala samé piškóty a arašidové chrumky 😂) , ale fakt neviem čo s tým. Vezme detský domov sladkosti? Alebo dom pre seniorov, nejaké združenie.. Nech to aspoň nerozdavam komu príde.

blancheporte
8. dec 2024

Skús sa opýtať tu na koni je felinda....

ivik4
8. dec 2024

Moj syn casto ponukne sladkosti v triede ked mame toho vela, mimo Mikulasa

deti95060810
8. dec 2024

detský domov - pochybujem.

aaadkaaa
8. dec 2024

Beriem do prace detom zo soc.slabeho prostredia

muchotrafka298
8. dec 2024

U nas to v krabiciach nosi kolega alebo vo velkych taskach, co deti podostavaju, ma toho "tonu" po Mikulasi do prace.
Neviem, ci ti to niekde len tak zoberu, v zariadeni, za mna nie.

kvietok1233
8. dec 2024

Čokolády topim na koláče...a zvyšok pojeme my s mužom ale je toho fakt veľa. Doma balíček, od babiek 2 balíčky, od deda balíček, v škôlke balíček a ešte išla dnes na Mikuláša s babkou tak donesie ďalší balíček. 6 balíkov sladkosti ako fakt masaker 😂 ja si nepamätám žeby my sme mali až tak štedrých Mikulášov dostala som akurát doma a to bolo všetko možno ešte v školke.

any_soj
8. dec 2024

My ideme zaniesť do útulku pre bezdomovcov.

glorikarebeka
8. dec 2024

Kde sú tie časy keď sme dostali len doma a v škôlke

thereisabear
8. dec 2024

Daj na FB v lokálnej skupine inzerát, že daruješ za odvoz.

kittykat22
8. dec 2024

nic. schovam a postupne vyberam. Aspon nemusim kupovat. Raz priniesla svokra 4kg cokolad tak sme ich mali do aprila :D Sladkosti sa nepokazia

ibatanecnica
8. dec 2024

@glorikarebeka presne. Predstav si ze by v dnesnej dobe nedostali Mikulasa od babky dedka a na vianoce darcek. Niektore zeny by to neprezili. Brali by to ako nezaujem alebo zgrlostvo. Mybsme dostavali doma rodicia dostalibeste v praci a.nam.jedna babka posielala Mikulasa kedze sme s nou boli 2x do roka kvoli vzdialenosti. A to.maly balicek kde bolo aj ovocie orechy takze vela sladkosti sa tam nevopchalo. Teraz sa mnohi idu pretrhnut od mnozstva. Ja kes vidim na FB tie fotky deti pomaly 6 adv.kalendarov 300 Mikulasov kopa cokolad. Vzdy ma napadne - nasi.buduci pacienti. Neskutocne kolko sladkosti niektori detom ''dopraju'' . Ja som mala susedu ktora mala v kuchyni na stole stale nejake sladkosti a deti vyjedali od rana do vecera. Na obed spravila sackove polievky zjedli 3 lyzice a zase sladkosti.

bolarazjedna
8. dec 2024

Skus sa opýtať na miestnej fare, či ne zbierajú pre soc. slabšie rodiny, u nás pan farár hlásil min. týždeň, ze dnes v nedeľu príde Mikuláš s prázdnym batohom a deti môžu doniesť so svojich balíčkov sladkosti, o ktoré sa chcú podeliť s deťmi z osady.

candii
8. dec 2024

Minulý rok mala za dve tašky sladkosti, napísala som na FB príspevok a jedna maminka, čo je s tromi deťmi sama si to prisla vziať. Veľmi bola vďačná ..

januska12323
8. dec 2024

Pozri dátumy a porozdeluj tak aby ste zjedli alebo ak chceš darovať daj do lokálnej skupiny inzerát a niekto si vezme.

cindirela346
8. dec 2024

Pravidelne po mikuláši dávam do tašky a zavesím na pletivo pri kontajneroch, to isté aj hračky, oblečenie a nájde si to svojho majiteľa do pár minút 😉

hederamonstera
8. dec 2024

Zeriem ich cely rok😂

autor
8. dec 2024

@hederamonstera tak by som to robila aj ja, aké chudnem 😂

minesasubu
8. dec 2024

Ja z čokolády robím polevu na koláče teraz na vianoce, z piškot nepečené gulky ale u nás sladkosti dostal veľmi málo každému som povedala nech dá aktivity alebo ovocie, zeleninu
ak niekto nechápe a ešte máte doma alergiu tak by mi vôbec nebolo ľúto to poslať ďalej
prvý rok syn dostával kvantum sladkého všetko som darovala - dala do skupin na FB a do pár minút to nebolo
tiež som chudla 🙂

hederamonstera
8. dec 2024

Nooo, aj ja by som mala…ale ked tie coko su take dobre 😂

ahhola
8. dec 2024

No odfot, kolko toho je. Ked nebudes do leta kupovat, neminiete? Varis puding, nedas cukor, ale jednu figurku, nastruhat coko na krupicovu kasu, z jablk uvari pyre a zaliat piskoty... A fotku posli darcom, ze dakujes, ale o rok nech sa miernia. 👹

hankab
8. dec 2024

Minuly tyzden u nas v tescu stala pani s velkou ohradkou a prosila aby ludia pomohli charite. Vacsinou kupovali a hadzali cestoviny, ale mozno by vzali aj sladkosti. Pripadne v lidl byva takmer cely rok zbierka, kde tiez ludia hadzu potraviny po nakupe.

procrastique
8. dec 2024

Ja to dám do krabice ku odpadkovému košu von a napíšem tam na tú krabicu vždy že nech si to zoberie kto má chuť...

butterflyeffect
8. dec 2024

Zvysne cokolady, cokoladovych mikulasov pouzivam tak ze nakrajam do cookies, sladkosti ktore maju deti radi a maju ok zaruku, odlozime ved nemusia zjest vsetko naraz, a co nechcu a nezje muz 😁 tak u nas pred obchodnymi domami, vzdy niekto zobre, tak hodime do auta a ked niekoho takeho vidime dame.

autor
8. dec 2024

@ahhola nejdem to fotiť, deti budú pýtať, skryla som to v pivnici zatiaľ, ale je toho halda. Vezmi si, že dostanú balík od mojej mami aj môjho otca. Od mužovej mami, od oboch mojich starých mám aj starých otcov ( všetci sú rozvedení u nás 😂) . Potom starší syn v škole, obec pošle balík každému dieťaťu. Starší syn dostal ešte u otca od babky a dedka, od prababky, od otca extrémne množstvo lebo on nemá mieru, od krstnej aj otcovho brata a od mami otcovej priateľky. Čiže to je dokopy 18 balíkov ak dobre rátam. My doma dávame adventný kalendár s magnetkami a veľké Kinder vajce. A furt dookola každý rok všetkým hovorím zložte sa na jeden balík, majú toho veľa, darmo. Už som robila tak , že som u každého balík nechala, a keď deti išli na víkend alebo prázdniny mali sladkosť tam , teraz ale boli deti na Mikuláša u nás doma len so starkým, lebo ja som s mužom bola mimo mesto na viac dní a všetci z rodiny sa tu zišli aj so sladkosťami a zostalo to tu všetko. Prvé čo som urobila tak som to odniesla skryť do pivnice lebo by som nič iné nepočula len, môžem sladké? A to mám ešte štyroch súrodencov, ale tí vďaka Bohu pochopili, že žiadne sladkosti nemajú kupovať... A podobne je to aj na Vianoce, tento rok sa konečne dali prehovoriť nech sa poskladajú deťom na jeden spoločný drahší darček. Odpáliť na dekel z toho ide. Chápem, že oni chcú radosť deťom urobiť, ale nemyslia na to, že to isté chce každý z rodiny. Dúfam , že si po tomto roku už uvedomia keď sa to tu všetko tak pekne nakopilo a videli to aj oni pokope.

miskajerry
8. dec 2024

neviem, kde bývas, ale keby si bola bližšie, zoberiem do roboty pre postihnuté deti

autor
8. dec 2024

@miskajerry si z veľkého Krtíša?

miskajerry
8. dec 2024

áno

autor
8. dec 2024

@miskajerry v novom roku by sme mali ísť tým smerom do Kosíh, ak by sa ti dalo prísť zobrať tam , veľmi rada ti to donesiem.

miskajerry
8. dec 2024

Kamenné Kosihy? ak budem doma, velmi rada, dakujem, mozno pojdete aj cez Krtis

autor
8. dec 2024

@miskajerry nad Ipľom myslím.