Ahojte, nakopilo sa nám extrémne množstvo sladkostí 🥲 plno arašidovych chrumiek, piškót, čokolád.... Nezje sa to tu . Vyhadzovať to nebudem určite, deti si otvorili kinderka kvôli hračke a teraz to tu stojí. Je mi blbé posúvať to ďalej, keďže to bolo darované našim deťom s dobrým úmyslom ( aj keď o alergií na vajcia a arašidy u mladšej dcéry vedia všetci z rodiny a aj tak dostala samé piškóty a arašidové chrumky 😂) , ale fakt neviem čo s tým. Vezme detský domov sladkosti? Alebo dom pre seniorov, nejaké združenie.. Nech to aspoň nerozdavam komu príde.
Moj syn casto ponukne sladkosti v triede ked mame toho vela, mimo Mikulasa
detský domov - pochybujem.
Beriem do prace detom zo soc.slabeho prostredia
U nas to v krabiciach nosi kolega alebo vo velkych taskach, co deti podostavaju, ma toho "tonu" po Mikulasi do prace.
Neviem, ci ti to niekde len tak zoberu, v zariadeni, za mna nie.
Čokolády topim na koláče...a zvyšok pojeme my s mužom ale je toho fakt veľa. Doma balíček, od babiek 2 balíčky, od deda balíček, v škôlke balíček a ešte išla dnes na Mikuláša s babkou tak donesie ďalší balíček. 6 balíkov sladkosti ako fakt masaker 😂 ja si nepamätám žeby my sme mali až tak štedrých Mikulášov dostala som akurát doma a to bolo všetko možno ešte v školke.
My ideme zaniesť do útulku pre bezdomovcov.
Kde sú tie časy keď sme dostali len doma a v škôlke
Daj na FB v lokálnej skupine inzerát, že daruješ za odvoz.
nic. schovam a postupne vyberam. Aspon nemusim kupovat. Raz priniesla svokra 4kg cokolad tak sme ich mali do aprila :D Sladkosti sa nepokazia
@glorikarebeka presne. Predstav si ze by v dnesnej dobe nedostali Mikulasa od babky dedka a na vianoce darcek. Niektore zeny by to neprezili. Brali by to ako nezaujem alebo zgrlostvo. Mybsme dostavali doma rodicia dostalibeste v praci a.nam.jedna babka posielala Mikulasa kedze sme s nou boli 2x do roka kvoli vzdialenosti. A to.maly balicek kde bolo aj ovocie orechy takze vela sladkosti sa tam nevopchalo. Teraz sa mnohi idu pretrhnut od mnozstva. Ja kes vidim na FB tie fotky deti pomaly 6 adv.kalendarov 300 Mikulasov kopa cokolad. Vzdy ma napadne - nasi.buduci pacienti. Neskutocne kolko sladkosti niektori detom ''dopraju'' . Ja som mala susedu ktora mala v kuchyni na stole stale nejake sladkosti a deti vyjedali od rana do vecera. Na obed spravila sackove polievky zjedli 3 lyzice a zase sladkosti.
Skus sa opýtať na miestnej fare, či ne zbierajú pre soc. slabšie rodiny, u nás pan farár hlásil min. týždeň, ze dnes v nedeľu príde Mikuláš s prázdnym batohom a deti môžu doniesť so svojich balíčkov sladkosti, o ktoré sa chcú podeliť s deťmi z osady.
Minulý rok mala za dve tašky sladkosti, napísala som na FB príspevok a jedna maminka, čo je s tromi deťmi sama si to prisla vziať. Veľmi bola vďačná ..
Pozri dátumy a porozdeluj tak aby ste zjedli alebo ak chceš darovať daj do lokálnej skupiny inzerát a niekto si vezme.
Pravidelne po mikuláši dávam do tašky a zavesím na pletivo pri kontajneroch, to isté aj hračky, oblečenie a nájde si to svojho majiteľa do pár minút 😉
Zeriem ich cely rok😂
@hederamonstera tak by som to robila aj ja, aké chudnem 😂
Ja z čokolády robím polevu na koláče teraz na vianoce, z piškot nepečené gulky ale u nás sladkosti dostal veľmi málo každému som povedala nech dá aktivity alebo ovocie, zeleninu
ak niekto nechápe a ešte máte doma alergiu tak by mi vôbec nebolo ľúto to poslať ďalej
prvý rok syn dostával kvantum sladkého všetko som darovala - dala do skupin na FB a do pár minút to nebolo
tiež som chudla 🙂
Nooo, aj ja by som mala…ale ked tie coko su take dobre 😂
No odfot, kolko toho je. Ked nebudes do leta kupovat, neminiete? Varis puding, nedas cukor, ale jednu figurku, nastruhat coko na krupicovu kasu, z jablk uvari pyre a zaliat piskoty... A fotku posli darcom, ze dakujes, ale o rok nech sa miernia. 👹
Minuly tyzden u nas v tescu stala pani s velkou ohradkou a prosila aby ludia pomohli charite. Vacsinou kupovali a hadzali cestoviny, ale mozno by vzali aj sladkosti. Pripadne v lidl byva takmer cely rok zbierka, kde tiez ludia hadzu potraviny po nakupe.
Ja to dám do krabice ku odpadkovému košu von a napíšem tam na tú krabicu vždy že nech si to zoberie kto má chuť...
Zvysne cokolady, cokoladovych mikulasov pouzivam tak ze nakrajam do cookies, sladkosti ktore maju deti radi a maju ok zaruku, odlozime ved nemusia zjest vsetko naraz, a co nechcu a nezje muz 😁 tak u nas pred obchodnymi domami, vzdy niekto zobre, tak hodime do auta a ked niekoho takeho vidime dame.
@ahhola nejdem to fotiť, deti budú pýtať, skryla som to v pivnici zatiaľ, ale je toho halda. Vezmi si, že dostanú balík od mojej mami aj môjho otca. Od mužovej mami, od oboch mojich starých mám aj starých otcov ( všetci sú rozvedení u nás 😂) . Potom starší syn v škole, obec pošle balík každému dieťaťu. Starší syn dostal ešte u otca od babky a dedka, od prababky, od otca extrémne množstvo lebo on nemá mieru, od krstnej aj otcovho brata a od mami otcovej priateľky. Čiže to je dokopy 18 balíkov ak dobre rátam. My doma dávame adventný kalendár s magnetkami a veľké Kinder vajce. A furt dookola každý rok všetkým hovorím zložte sa na jeden balík, majú toho veľa, darmo. Už som robila tak , že som u každého balík nechala, a keď deti išli na víkend alebo prázdniny mali sladkosť tam , teraz ale boli deti na Mikuláša u nás doma len so starkým, lebo ja som s mužom bola mimo mesto na viac dní a všetci z rodiny sa tu zišli aj so sladkosťami a zostalo to tu všetko. Prvé čo som urobila tak som to odniesla skryť do pivnice lebo by som nič iné nepočula len, môžem sladké? A to mám ešte štyroch súrodencov, ale tí vďaka Bohu pochopili, že žiadne sladkosti nemajú kupovať... A podobne je to aj na Vianoce, tento rok sa konečne dali prehovoriť nech sa poskladajú deťom na jeden spoločný drahší darček. Odpáliť na dekel z toho ide. Chápem, že oni chcú radosť deťom urobiť, ale nemyslia na to, že to isté chce každý z rodiny. Dúfam , že si po tomto roku už uvedomia keď sa to tu všetko tak pekne nakopilo a videli to aj oni pokope.
neviem, kde bývas, ale keby si bola bližšie, zoberiem do roboty pre postihnuté deti
@miskajerry si z veľkého Krtíša?
áno
@miskajerry v novom roku by sme mali ísť tým smerom do Kosíh, ak by sa ti dalo prísť zobrať tam , veľmi rada ti to donesiem.
Kamenné Kosihy? ak budem doma, velmi rada, dakujem, mozno pojdete aj cez Krtis
@miskajerry nad Ipľom myslím.
Skús sa opýtať tu na koni je felinda....