ako sa správate k veciam, ktoré máte doma a nepotrebujete ich/nepoužívate.......Darujete, predávate, vyhadzujete, alebo odkladáte?
Ďakujem za vyjadrenie 🙂
to najlepšie si vyberie švagriná, ostatné ide na charitu.
Darujem, predavam, vyhadzujem. Rada by som darovala vsetko, ale nie je komu. Nepoznam nikoho kto je odkazany na darovane veci a neviem ako sa k takym ludom dopatrat. Uz ani ludia v nudzi nechcu podarunky, zbehnu do pepca a nalupia detom tricka po 2€… no a niekto v ramci setrenia zoberie, aby nemusel kupovat
Ak je nieco ozaj suce len ja to proste nepotrebujem tak darujem. Az ked nieco take “hodnotnejsie” tak za symbolicku cenu predame.
Inac ak to ja nepotrebujem tak to vyhodim.
Rozdavam kamaratkach, odnasame do charity. Snazim sa nevyhadzovat neznicene veci, recyklujeme co sa da. Som vo viacerych freebies skupinach tak tam som sa zbavila dobreho nabytku, a nemala som vycistky ze vyhadzujeme funkcne veci.
Vela veci, ktore som uz nepotrebovala (z rozneho dovodu) som porozdavala, darovala, niektore aj predala a co bolo uz nepouzitelne, tak vyhodila.
v kosiciach na fb mame skupinu bartrujeme v kosiciach.. tak tak to vymienam , napr za pracie kapsuly a pod.
Vyhadzujem/darujem.
Vyhazdujem,darujem,vymením
darujem...predat oblecenie sa vobec nedari, ani za symbolicke ceny...
Takých vecí nie je veľa, keďže sa snažím nenakupovať veci, ktoré nevyužijem, ale ak niečo také je, tak všetko z toho okrem predaja, s tým sa ja neznášam babrať, dohadovať, riešiť... záleží od toho aká je to vec a v akom je stave 🙂
Záleží čo to je
Predám darujem ako to zanesiem do zbornej banky
Napríklad na charitu ktorá u nás v obci funguje. Alebo darujeme proste niekomu.
Niečo davame na charitu, niečo porozprávame zadarmo
Ja odkladam, ved este budeme potrebovat🙈🙈🙈 az do dňa, ked ma manzel naserie, v praci je den blbec, deti extremne rebeluju a toto vsetko sa spoji s PMS. Potom leti vsetko to naskreckovane( inak by leteli deti a manzel🤣🤣🤣) na zberny dvor.
Poväčšine darujem známym alebo cez lokálne fb skupiny, prípadne symbolicky vyswapujem. Drahšie veci predávam cez bazoš alebo market place.
Hodnotne veci predavam, nehodnotne sa snazim ani nemat, ale ked uz mam, tak bud darujem alebo rovno vyhodim. S dsrovanim je to take, ze sa ozve dvesto ludi, z toho 150 si to prosi doviest k dveram, 49 slubi ze dojde a nepride a ten jeden poctivo dojde
Vyhadzujem.
Zachovale oblecenie predavam, starsie hadzem do kontajnerov na saty. Lapace prachu bez lutosi vyhadzujem do kontajnera. Nemam rada zbytocny bordel doma a skladovanie veci, o ktorych viem ze ich nikdy nevyuzijem.
ja odkupujem
co ma nejaku hodnotu, alebo by este niekto vyuzit predavam cez aplikaciu, ktora sa tu nesmie menovat , zo starych triciek robim handricky, co sa este da vyuzit ale nie je vhodne na predaj darujem do materskeho centra.
Podľa stavu... buď vyhodíme, darujeme, odložíme do garáže alebo nahodíme na marketplace, prípadne vymením za niečo... čiže všetko z menovaného 😀