Čo robíte, keď máte nervy?

27. apr 2022

Baby, co robite ked mate nervy, ste nevyspate, deti v noci sa budia na striedacku a vymyslajy, cez den nechcu spat, vrtia sa, a potom revu ze su unavene a zas sa neda spat, lebo su preunavene. Ja mam potom po prebdenej noci a rakomto dni nervy na vlasku, a neviem co robit, ako sa ukludnit. Mam chut daco rozbit, poriadne udierat, ale zas viem ze nemozem. Prosim pomozte, uz som aj cokoladu a sladke zozrala a nepomaha. Ked je myz doma, tak on sa o ne stara aja si v tichosti robom svoje na ukludnenie, ale ked neni doma, tak dedti nedovolia, iba by revali keby nie som rpi nic, su este male. A ja by som bola este nervoznejsia keby revu

sluchatka
27. apr 2022

Chod sa prejst von, alebo si zacvic.

mariaveronikag
27. apr 2022

vezmi deti, choďte von 🙂, ihrisko, prechádzka

autor
27. apr 2022

@mariaveronikag a ked prsi ako z krhly ? Ako ked je pekne alebo slabsie prsi sa da, ale dnes napr ?

autor
27. apr 2022

@mariaveronikag ako nemam priblem ist aj za dazda, ale dnes ani dazdnik nepomoze a bez dazdnika sme zqchvilu mokry, a male v kociku vydrzi chvilu spat a potom ak chcem byt dlhsie von so starsim tak jedine na rukach byt.

vitriolka
27. apr 2022

zalezi od veku, ja mam 20 mesacne a robime nieco kreativne-bud strihame a lepime alebo spolu pecieme kolac, zapriahnem ho a pomaha mi, dam mu robit veci, pri ktorych sa citi dolezity 😀
no a ked neprsi, tak ideme von, to pomaha vzdy

ichbinich
27. apr 2022

Zavriet sa do izby, zmlatit vankus, skakat, dupat, pripadne kricat.

Presne poznam take stavy, zavidela som Japoncom za moznost zaplatit si a roztlkat taniere a ine 😀

Len co sa bude dat, ist niekde vypnut, prest sa, do DMka sama pochodit vsetky regaly, do kina, na kavu,... to je jedno. Hlavne SAMA a robit chvilu to, co TY chces.
A skus si dat magnezium, mozno nepomoze okamzite, ale trosku pomoze.

kvetinka75
27. apr 2022

pršiplášť , gumáky a môžete ísť

beata_k
27. apr 2022

Zapnem mu youtub a pockam kym ma to prejde.

autor
27. apr 2022

@vitriolka ja mam 15 mesacne a 2 mesacne. Cize ked som sama, tak sa moc neda s tym starsim lebo mladsia by revala a moc tomu spanku neublizi. To jedine ked je muz doma, sme skusali piect, a tak. Ale vecer ked mladsia zaspi, tak starsi mi pomaha, to je fajn cas.

autor
27. apr 2022

@beata_k jpj, keby to na mladsiu 2m zaberalo :p

autor
27. apr 2022

@ichbinich ved to, ze aj ja by som daco take potrebovala. Ja max buchnem do steny a iba ma z toho boli ruka, pripadne bucham pastou do dlane a iba sebe ublizujem zbytocne.

reanda
27. apr 2022

trieskam vecami.. a nesnazim sa tvarit, ze som ok, ked nie som.. deti to preziju a nech vidia, aspon pochopia, ze aj mama je clovek, co ma svoje hranice a nie stroj na gombik, co vzdy vsetko zvladne s kludom a usmevom.. v takych chvilach, co sa da z 'povinnosti' vypustit, to vypustim a robim len veci, co povazujem ozaj za nevyhnutne a snazim sa niecim podla moznosti zrelaxovat, robit, co mna bavi, ak to ide a deti nech sa pri tom nejak 'premotaju'.. urcite by som s nimi nesla v tom stave nieco tvorit, alebo hocico podobne a nesla by som ani von, lebo este by som tam v zlej nalade bola na niekoho neprijemna - v takych chvilach nemam vydrz riesit veci s kludom a asi by som rovno pri prvej prilezitosti zacala vrazdit 😀 vtedy je pre mna bezpecnejsie byt radsej doma 😀

ichbinich
27. apr 2022

Ja viem, kolko razy som v nervoch niekde tresla a potom ma bolela ruka 🙄
Ale zmlatit vankus po prve nerobi hluk a po druhe je nizsie riziko, ze si ublizis.
Alebo dupat, skakat, to mi tiez pomohlo. Aj som tireslaka vderami, ale to ncii dvere, tak sa snazim tomu vyhybat. Ale sem-tam tresnem, ked som nasr*ana...
Niekde som citala, ze trhat noviny/reklamne letaky. Mozes skusit.
Alebo pustiti hudbu na plne pecky (no, s malym babatkom pomenej) a skusit sa vyskakat, vyblbnut. Mozno sa prida 15-mesacny a este aj bude mat z toho srandu.
Mas malicke deti a to veru byvaju dni, ked to je o nervy. Nemozes pred nimi doslova a do pismena niekde ujst a zavriet sa. Prave preto je o to dolezitejsie sa dohodnut s manzelom, ze potrebujes pauzy od deti.

nadazdi
27. apr 2022

Mna v tých chvíľach ukľudňuje o tom niekomu povedať, nie napísať ale povedať.. vďakabohu za hlasovky 🤣 ako som začala nahrávať tak úplne nervy.. potom som si to vypočula a že preboha, tak som to nejak postupne prevrátila na srandu.. mám takých teplých kamosov ktorí to už ani nepočúvajú, iba vedia že zas hlasovky, že niekto ma zjavne na chuja deň, tak sa len smejeme 😂

otvorena
27. apr 2022

Ja si jeb*em sluchátka na uši zapnem hudbu a šaliem🤣💃🏿aj zumbu skúšam a tak .

janka1011
27. apr 2022

Najlepšie je začať upratovať. Keď máš nervy, taaak si vyriadiš byt ako nikdy. A za chviľu. 😉

otvorena
27. apr 2022

@janka1011 presne vidíš na to som zabudla 🤣

autor
27. apr 2022

@ichbinich manzel sa snazi ako moze, pomaha. Ale ako naschval deti maju na nic den, a.ja nervy, ked vybavuje daco, je ldhaoe v robote. Potom mam chut nanho nahucat preco nepomaha (pritom pomaha) a on zq to nemoze ze on musel to vynavit, byt tam a prisiel az vecer na uspavanie.

alzbeta311
27. apr 2022

A neda sa ist mm na matersku? Ty s mladsim 2 mesacnym a on so starsim 15mesacnym? Muz ma narok 28tyzdnov , gazdovali by ste si pol roka spolu, pomohol by ti, boli by ste na vsetko dvaja. Ty by si mala viac casu aj na seba aj na deti aj na domacnost.
A dalsie riešenie je ciga 😂 5 min unik pred realitou na balkone

ivangeline
27. apr 2022

Von. Beh. Rozhovor (stazovanie sa). Upratovanie. A aj buchnem do vankusa. :D Moja prostredna je narocnejsia.. proste sme totalne ine povahy a vela krat ju nerozumiem..

autor
27. apr 2022

@alzbeta311 muz na materskej je a zaroven robi na zivnost :( a moja "ciga" je ta cokolada, da to zabrat ju cez den zjest ( alebo cokolvek sladke, slane) aby ma nevidel starsi a tiez nechcel

ankare
27. apr 2022

Nezávidim Ti to veru, máš dve maličké deti. 😔 Keď máš chuť fyzicky sa rozbit, tak trieskaj do dacoho makkeho, do vankúša, zbi paplón. Dostan to zo seba von a nepotlacaj to.
Drž sa!

andreatytler
28. apr 2022

Zjest nieco velmi chrumkave... proste nieco rozdrvit zubami na maderu... vcsinou sacok cipsov.
Povedz detom o tom ako sa citis. Otvorene a bez okolkov im povedz ze dnes si nesmierne unavena a velmi nervozna a potrebujes od nich pomoc.
Dohodni si z muzom pravidelny kazdodenny cas len na seba. Potom aj ked budes mat velmi tazky den, tak sa v myslienkach upnes na ten moment, kedy si budes moct ist oddychnut a nastavis sa tak ze len potrebujes dovtedy vydrzat.

rhodesian
28. apr 2022

Mňa teta naučila keď som bola mladšia hodiť z celej sily o zem lyžicu. Zvukový efekt to ma podobný ako tanier, a nemusíš každý druhý týždeň kupovať nové nadobie do kuchyne 😂🤷‍♀️ Pripadne mňa strašne dokáže ukludnit hlina, piesok, soľ.. čokoľvek maličké co môžeš zobrať do rúk a premielat si to medzi prstami, zašpinit sa s tým. Čerstvá hlina/substrát je najlepší lebo ešte aj pekne vonia. Už mám 280 priesad nachystanych, asi mám celkom často nervy 😂 ale aspoň bude ovocie a zelenina.