Čo robíte, keď je takto teplo?

15. aug 2024

Ahojte , čo robíte takto doma keď vonku je hic ? :D ja už sa z toho zbláznim , bývame v byte na najvyššom poschodí a bez klímy , takže tu máme saunu :D prenosnú klímu máme ale nejak nepomáha. Z toho tepla je dcéra nervózna, ja a aj malý :D doma sa hráme tak ze chvíľku ich to hranie baví kuchynka, kocky , kreslenie , nejaká hra a potom ide dcerka rozpravku kukať a ležať :D syn ten ma cez rok a ten len furt vymýšľa , hrá sa , tancujú spolu. Doobeda sme vonku max do 10 a potom až večer o pol 7 ideme na hodku von. Cez deň napúšťam vaňu nech sa pohraju, okupu, ochladia :D v takomto teple sa mi chce len ležať a nič nerobiť :D zajtra ideme aspoň sa kúpať k sesternici , na kúpalisko s dvoma deťmi nechcem ešte ísť lebo jeden vymýšľa druhý vymýšľa a to ťažko jedine keď ma voľno môj snúbenec co nie je nejak veľa. co zvyknete vy robiť ? Mám dcérku 3r a syna 1r a 2m 🙂

pribinak
15. aug 2024

Kebyže si kúpim byt pod strechou tak jedine s normálnou klimatizáciou.
Inak je to samovražda

Bazenik na balkón?

koniarova
15. aug 2024

@pribinak bazénik aj do obývačky by som dala. Len nech sa schladime. 😁

chrobak7
15. aug 2024

V prvom rade by som si dal namontovať klímu do bytu.

reanda
15. aug 2024

snazim sa nejak prezit, kym sa ochladi 😀
robis podla mna maximum, co sa da v tvojich podmienkach..
z tepla sme mnohi nervozni

autor
15. aug 2024

@pribinak ano aj to zvykneme ale ani to nejak im nevydrží dlho, dlhšie vydržia vo vani :D

autor
15. aug 2024

@chrobak7 hej, to uvažujeme ale asi až budúci rok

autor
15. aug 2024

@koniarova to by asi parkety neprežili 😃

lakebabe
15. aug 2024

Fu tam jedine hodiť klímu, a bazénik na terasu tu viac nevymyslis

koniarova
15. aug 2024

Iba klíma ti pomôže. Nič iné.

h2
15. aug 2024

Nemáte niekde v okolí nejaký detský kútik klimatizovaný, alebo vnútorné ihrisko?

januska12323
15. aug 2024

Zdrhla by som z bytu každý deň kam sa dá. Neviem si predstaviť aké tam musíte mať teplo.

egonsk
15. aug 2024

Aktualne mam 29'c prakticky v celom dome, okrem pivnice. V noci som mal 28-28.5'c, ale kedze prsalo, tak sa mi vyborne spalo. Cez den by som mal pracovat, ale kupem sa vo vlastnom pote a von ani neidem, lebo keby som na seba pustil zahradnu sprchu, osi a srsne zo sirokeho okolia by si ju prisli so mnou rovnako uzit. Ked zatvorim okna, teplota postupne zacne klesat, ale nemam rad vydychany vzduch, cize je to zacarovane kolo. V pivnici by to bolo teraz fajn, ale obavam sa, ze dlhodoby pohlad na kompoty by malo neblahy vplyv na moju vahu 😁😁😁 ...

h2
15. aug 2024

@egonsk Ako opis tvojej situácie pomôže autorke v jej probléme? Keď by si mal teraz pracovať, tak pracuj a nevypisuj hlúposti na koňa. Keď ti je teplo, pusti si studenú sprchu na hlavu, snáď ti to pomôže.

dorothee
15. aug 2024

@egonsk mame to iste,v celom dome 29-30 stupnov,ked varim v kuchyni aj 32..
Autorka-nerobime nic,nevladzem..Snazim sa prezit toto teplo a kazdy den dufam ze dalsi den uz bude chladnejsi..

jumama
15. aug 2024

Nasa ked bola mensia sa aj tri razy denne kupavala, ved detickam, zvlast takym mlaickym trosku vody staci. A ty ich musis strazit tak ci tak, tak si ku nim sadni na stolicku, daj si nohy do lavorika s vodou 🙂

juliet86
15. aug 2024

ideme do klimatizovaneho kutika

tilly
15. aug 2024

Ja by som v tom byte trávila čo najmenej času. Išla by som niekam k jazeru, potoku, hocikam do tieňa, kde prefukuje aspoň trošku. Jedlo vieš zbaliť so sebou a miesto, kde sa deti cez obed vyspia vieš tiež nájsť.

egonsk
15. aug 2024

@h2 a zumpu mi budes zadarmo vyvazat ty? 😁 ... keby predosla vlada nezmrvila cerpanie fondov a vyzvy, mohla tu uz byt kanalizacia a to by som kludne sa sprchoval a chladil si hlavu aj kazdu hodinu 😁 ... takto si len lezim a citam tvoje zmysluplne prispevky.

h2
15. aug 2024

@egonsk Tak si pusti tú záhradnú. Nevidím súvislosť so sršňami a osami. Akože, nehnevaj sa na mňa, ale od rána som už čítala celkom dosť tvojich príspevkov a jeden horší, ako druhý. Tak keď ti to teplo ide na mozog, župma-nežumpa, treba s tým niečo spraviť.

gabika0825
15. aug 2024

No v byte bez klímy v týchto teplotách s malými deťmi je celkom hazard. Prečo ich nezoberieš niekde do kútika v týchto teplách kde je klimatizácia alebo niekde do tieňa na kupalisko hocikde. Mne toto hlava neberie, jasne že máš nervózne deti keď im je teplo, pochybujem že im do vane púšťaš studenú vodu a ešte v bytovej kúpeľni, kde sa raz dva vydýcha vzduch. Ja som momentálne chora doma a neviem si predstaviť že by som si nezapla klimu, veď by som tu umrela od tepla a to nebyvam ani v strešnom byte.

saxana000
15. aug 2024

Objednat klimu cim skor.. aspon do dennej casti obyvacka kuchyna. izby uz nejak vyvetras navecer.fakt je to za 1000eur a problem vyrieseny.my sme tento rok mali extrem doteraz sme 8 rokov na byte a cez 26-27 sme neisli.tento rok 29 a pol a dvojmesacne uvarene babo.dost! volala som firmu hned. samozrejme vsetko na dva mesiace obsadene prvy volny termin na september ale uz s mimosezonnou zlavou na montazi a niekolko stoviek dole za klimatizacnu jednotku samotnu.. verim ze sa tu potim posledny tyzden a buduci rok uz bude dobre.. tie leta budu stale horsie a klima sa do par rokov stane standardom slovenskych domacnosti.. vezmi deti a chod do klimatizovanej herne v nakupnom centre alebo do prirody do lesa do parku.. v noci spravit prievan prevetrat rano zatvorit zastret tiez teraz castejsie pozmyvaj podlahy kludne nastudeno aby sa zvlhcil vzduch..

egonsk
15. aug 2024

@h2 no predstav si, ze aj hmyz sa chce napit a ochladit a teda behom okamihu sa nahrnu tam, kde zacitia, ze je chladna voda. Kedze mam v zahrade ovocne stromy a kriky a nemam ju len zatravnenu na robenie BBQ ako ty, tak sa mi tam hodne hmyzu vyskytuje aktualne - cucaju a zeru urodu, schovavaju sa v tieni, atd..

lakebabe
15. aug 2024

@egonsk teda ja mam v záhrade ovocné stromy a kríky a každý deň ležím v bazéne a dávam si studenú sprchu von a hmyz kašle na mna. A to ma sused kúsok od môjho plotu úle s vcelami . To by nikto nemohol ani na záhradu vyjsť, keby ho išli srsne zozrat

januska12323
15. aug 2024

@egonsk ty dnes zase perlíš, keby si nebol somár zavrieš cez deň všetky okná, zastrieš žalúzie a hneď budeš mať vnútri normálnu teplotu. Vetrať treba keď je chladnejšie aj celú noc.

egonsk
15. aug 2024

@lakebabe urcite si postrehla v akej oblasti byvam, ze? 😁 Ako alergik nepotrebujem riskovat ustipnutia, iked v nemocnici by som si chvilku v chlade polezal, to je fakt 😋😁
Kazdopadne pokial ti nad hlavou bzuci minimalne desiatka srsnov a okolo teba dalsia desiatka os poletuje, tak asi by ta to fakt nebavilo sa tam zdrziavat. Dnes som bol vonku do cca 10:30 kedy sa to este dalo a hmyz po nocnom dazdi spal, alebo sa ukryval, no potom uz zacal lietat a to, ze ty mas malu predstavivost nie je moj problem.

h2
15. aug 2024

@egonsk Fíha, ty vieš, ako vyzerá moja záhrada? Tak pre tvoju info, čo sa týka ovocných stromov, mám čerešňu, ringlotu, dve hrušky, marhuľu, slivku, dve broskyne, 4 jablone, 2 figy. Z ovocných kríkov mám maliny, ríbezle, černice. Okrem toho mám aj neovocné stromy a kríky. K tomu úžitkovú zeleninovú záhradu. A skoro by som zabudla na kvety! Osy a iný hmyz nám chodí piť do bazéna, pri ňom sa bežne sprchujeme a nič na nás neútočí. S osami sme si užili minulý rok, urobili si hniezdo pod strechou a popri okne sa prehrýzli až dnu, takže celkom dráma, pochybujem, že to máš horšie, keď na seba vonku pustíš záhradnú hadicu.

egonsk
15. aug 2024

@januska12323 dakujem ti januska za skvelu radu, zeberiem si to k srdcu a uz budem len riesit ako dokazat vetrat v noci bez prievanu, kedze nepotrebujem mat rano seknute krize, ani prievan v uchu 😋😁

egonsk
15. aug 2024

@h2 to, ze o tom pochybujes, ma neprekvapuje. 😉😄 Nemusime si porovnavat pipika, lebo ten moj je predpokladam ajtak vacsi, kedze som chlap 😉 Proste su dovody, pre ktore nie je pre mna mozne sa vonku aktualne ovlazovat a kedze ty mi 100eur na vycuc 10kubikov neposles, tak sa schladzovat na tvoju radu nepojdem. Ak sa ti to nepaci, napis do vecernika, mozno ti s tym niekto pomoze 😉😄

milanemila
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
h2
15. aug 2024

@egonsk Ďalší z radu tvojich nekonečne trápnych drístov o ničom. Mne je to jedno, tak sa neschladzuj, keď sa ti nedá. Mne tým radosť nerobíš. A porovnávať si s tebou pipíka určite nebudem, prehral by si. 😉