Vravi sa, ze clovek si v zivote nevybera iste veci: rodicov, prostredie, kde sa narodi, ci zivotny osud. Ale co v pripade, ak mate otravneho suseda. Nie hulvata ale skor cudaka. Je to nielenze zanedbany, smradlavy starec, ktoremu clovek ani slovo nerozumie, ale dokonca mi pripada ze tak trosku divny. Stale sa len kyve vo vytahu a zazera a stara sa do vsetkeho. To vsetko som prehliadala, lebo som sa uz niekolkokrat stahovala, tak nemam chut zasa ist byvat inam. Ale zacal mi vyzvanat na dvere a vzdy len v noci. Najhorsie je, ze som casto sama s malymi detmi, kedze manzel pracuje v zahranici. Prosto ten clovek mi uz nahana strach. On tu nepride zvonit, ked je manzel doma. Prosto neviem co z neho moze vyjst. Neviem co robit, lebo jemu nieco povedat, tak sa len smeje a tvari sa nepricetne. PS: asi si kupim velkeho psa 🙂 ....
Ten sprej a paralyzer som uz aj zvazovala, neviem ci si neobjednam cez net. Vdaka za radu 🙂
iný susedia sa nesťažujú naňho? to je ako z filmu,,,keď príde manžel,nech mu radšej miernejšie dohovorí,ak je fakt chorý....ešte by som sa popýtala aj iných susedov a uvidíš...
Tak on je celkovo otrava ale tak to poviem. Byvam na osmom a teda poslednom poschodi. On je hned oproti v byte. A co viem byva tam s nim len jeho imobilny otec. Toho som videla asi len 3 krat. Ludom tu ako tak ide na nervy ale asi im nevyzvana. Mna stale nejako vylaka. Minule som isla s dcerkou domov a bola tma a vedel, ze ide niekto vytahom hore,ale nielenze naschval nezasvietil svetlo, no este stal tak blizko pri vytahovych dverach, ze som ho skoro tresla s dverami. Ticho, tma a zrazu hlasite "ahoj". Mu vravim, ze och ako som sa zlakla. Tak sa zasmial. Bol akoby stastny, ze sme sa zlakli. A manzelovi som najskor vravela, ze nech pocka, ci tu bude otravovat, ale ked pride domov, tak mu poviem, aby mu skusil dohovorit.
To by som sa aj ja bála takeho čudaka.my mame pod nami perfekt.susedu tej vadilo ked som sa ráno o pol šiestej sprchovala do práce,potom ze casto vysavam,potom vraj chodim v ihlickach po byte😁,prešivala som si obliečky tak samozrejme ze pedal na stroji klepe ale bola to Max hodinka.a teraz jej vadi naša 15 mesacna dcéra ze behá a mame snou niečo robiť lebo ona ma nad sebou vraj železnicu.tak asi tak.ked naposledy zazvonila tak muž len otvoril dvere a rovno nimi j...l len tak zahučalo.
najdi mu priatelku v jeho veku. On potrebuje s niekym komunikovat a ked nepracuje a byva len s otcom stretava asi len susedov. Ked zvoni pri dverach co chce? park krat povedz ze nemas prave cas pozdrav sa a zatvor dvere mozno pochopi.
No, moc nemáš čo... My sme v starom byte mali suseda,čo býval sám a rád si vypil. V pravidelných intervaloch si vypil tak, že nedokázal odomknúť dvere vlastného bytu. Vtedy zvykol nocovať pred dverami a vždy,keď sa prebral nám zvoniť. Ja som samamama, takže tiež mi nebolo všetko jedno a radšej som neotvárala a doma sa potichu jedovala 😝. Jedného dňa prídeme podvečer z vychádzky a na chodbe sused v svojom stave a navyše, ja neviem,či sa pošť.l, alebo pos..., abo ho niekto zbil a vyzliekol, proste bez gatí, na Adama...ja som len rýchlo vtlačila kolo neho deti do bytu a zamkla, lenže on začal vyklopkávať a vyzváňať, že mu vzali veci a nech ho pustím. Vtedy som volala policajtov a aj ho odviedli, ale ja som vedela,že na tej chodbe ich počká...
U vás by šlo toto aplikovať,len ak zvoní v dobe nočného kľudu... Ak zvoní vtedy, tak neotvárať a len cez dvere zakričať, že ak neodíde voláš policajtov...a ak neodíde,alebo za pol hodiny zvoní zas, tak naozaj volať. On pochopí... Je možné, že u neho začína nejaký typ stareckej demencie, ale to neznamená,že ty sa budeš báť vo vlastnom byte.
On cely den chodi hore dolu po ulici a jeho kamarati su sami opilci a bezdomovci. Ked nieco chce nech zazvoni cez den a nie ked je jedenast hodin v noci. A neviem o ziadnej, ktora by si len tak dala s nim rec. Je dost otravny a hlavne odpudzujuci.
uff ja by som asi zacala rozmyslat nad zmenou bydliska - neviem ci prenajimate alebo je to vase ale ten stary clovek sa uz asi moc nezmeni a asi nie je na tom tak zle aby ho zobrali do nejakeho ustavu a to jeho otravovanie tiez nepresahuje ramec toho kde by museli zasahovat policajti - zatial 😅 😅 😅
pevne nervy prajem a mozno by som este vyskusala to aby s nim tvoj muz hodil rec ale velmi autoritativnym sposobom - mozno sa zlakne a da pokoj ale tiez je tu moznost ze ho to len presvedci o tom ze sa ho bojis a bude este neprijemnejsi ked tvoj muz nebude na blizku - tazke spolunazivanie s ludmi ktori nechcu spolunazivat.
No prave ak by vyzvanal pol hodiny tak clovek zavola policiu ale tak co im poviem. Uz som mala taku susedu, co tvrdila, ze nas pocuje chodit a jej to vadi a pritom byvala o 2 poschodia pod nami. Alebo zavolala domovnikovi, ze v nasom byte brese pes a pritom sme ho mali u svokrovcov, lebo sme boli na vikend v tatrach. Ale akosi si to clovek vydiskutoval ale s nim sa neda. Ja som ho brala zo zaciatku tak normalne. Napr. Ma popytal , ci mu nekupim pohladnice mesta, tak som mu kupila. Ale sa mi vidi, ze cim je clovek ochotnejsi, tym je on viac dotiwravy. Tak si ho uz ani nevsimam. Snazim sa nepozerat mu do oci ked idem okolo a ignorovat ho. A v zivote by som mu neotvorila, lebo raz tak zvonil cez den a on hned sa pcha jednou nohou do bytu. Este skusim jednu moznost. Obcas sem chodi jeho sestra upratat mu a tak. Ona vyzera byt v pohode. Tak skusim povedat jej, ci mu o a nedohovori. Len ona tu nebyva, tak neviem, ci ju posluchne.
koľko má asi rokov? Však tomu asi chýba sex, aj deti by som sa bála pustiť samé ....
@katka2356 hm...neviem...co by som robila,ale urcite by som sa pokusila nedat mu najavo,ze sa ho bojim,ze kvoli nemu menim svoje zvyky,spravanie...skratka,odrazu sa vo vztahu k nemu nemen,lebo pokial je naozaj nejaky zvlastny,das mu najavo,ze sa ho bojis a ze "vyhral"
...nestran sa pohladu do oci...skor sa snaz mozno menej,ale o tpo odvaznejsie pohlady do oci...
alebo ked ti zazvoni opat,prip.vidis,ze sa stretnutiu s nim nevyhnes,skus zavolat muzovi a akoze medzi recou mu rozpravaj,ze si sa akurat stretla so susedom a ze co od teba chce,atd,atd....akoby medzi recou
akoze nic
pokial naozaj nic nepomoze a ani rozhovor so sestrou(co si myslim,ze nepomoze,akurat v nom mozno zosilni pocit,ze sa ho bojis a bude odvaznejsi),tak by fakt pomohol manzel...aspon ked je doma,tak nech s nim prichadza do kontaktu viac on
Deticky same nechodia nikde. A on ma nieco po 50-ke.a dakujem vam pekne za rady. Uvidim este co a ako urobim....
Uff, niečo po 50ke určite nie je starwc 😐 skôr bude psychicky chorý 😩 no skús manžela a tú jeho sestru....radšej rieš dopredu akoby sa malo stať niečo zlé....
@katka2356 ahoj katka. Ja sa len chcem opytat co sa zmenilo, alebo ako si to vyriesila.. zaujimam sa preto, lebo som sa prestahovala do rod. Domu, kde mame podobneho suseda stareho mladenca. Parkrat som sa s nim rozpravala cez plot a odvtedy ma vyvolava aby som s nim isla behavat... mam z toho neprijemny pocit kvoli sebe aj detom a ked nie je muz doma radsej otvaram okna len na vetracku.. tak porad prosim ako si to vyriesila ty... Dakujem.
@kozicka asi 1,5 roka dozadu sme sa neskutočne chytili,lebo chcela na nás volať sociálku,že malá v kuse reve,trieska sa o zem(samozrejme,že sa trieska,hádam si nevybojuje všetko plačom)tak som jej povedala,že kludne nech zavolá a čudujem sa ,že nás este nenavštívili,lebo rodina od ktorej sme byt kupovali,ho predavala presne kvôli tomuto,chodila k nim socialka ako na klavír.Aj to som jej vykročila,či im to neni blbé posielať na každého kto pod nimi býva sociálku,že sa môžu hanbiť.Manžel povedal,že keď chcú mať peklo,tak ho môžu mať.Odvtedy máme pokoj,sem tam nám buchne niečím na radiator,keď malá niečím buchne.
@8291 to o tej sociálke si povedala dobre že nech zavolá, ešte by som jej povedala že sama si urobí hambu keď ju zavolá kvôli malému dieťaťu že plače alebo s ničím buchne....by som sa jej spýtala či ju máš vychovávať aby si robila čo chce a docielila včetko čo chce - by sa potom o rok dva čudovala že malá jej kope do dverí lebo chce(ale neplakala by)
@8291 by som jej dala....nech sa stará o svoju rodinu a do tvojej výchovy nech sa nestará....by som sa jej spýtala či má patent na výchovu detí.....to že ona vychovala 2deti neznamená, že ich vychovala dobre🙂 pokiaľ nemá kvalifikáciu ako psycholog tak nech sa stará o seba a nepletie sa ti do výchovy....
@8291 tak to potom dobre dopadlo, že stačilo jej normálne dohovoriť. My sme sa teraz presťahovali do nového bytu, a máme takú susedu, že mi zazvoní štýlom že by prebrala aj mŕtveho, a vynada mi že máme byť tichšie, že dupoceme , búchame, .. pritom nic zle nerobíme, už sa bojím doma aj pohnúť. Problém je v tom že v celom dome je nenormálne ticho a počujem aj ja ju, napríklad ako si zívne. Tak nabudúce keď príde asi jej už vynadam, ale vždy ma zaskočí že potom zabudnem ústa otvoriť.
nočný klud je od 22:00-6:00.....cez deň pokiaľ niekto má pocit nadpriemerného hluku nech si to dá premerať alebo potom nech sa sťažuje na lampárni....nehovorím, dobré vzťahy so susedmi treba mať ale nie za každú cenu......
čo psa, to budeš mať len starosti - žrádlo, venčiť. Kúp si elektrický paralyzér, obranný sprey, alebo teleskopický obušok.....