Čo robím zle? Neviem si nájsť kamarátku

extempore
24. mar 2018

Povedzte mi baby, čo robím zle. Mám 35, dve malé deti do 5 rokov, bývame s mužom vo veľkom meste. Mám doktorát, skvelé zamestnanie, finančne sme na Tom na slovenské pomery asi nadpriemerne. S manželom máme pekný vzťah, ľúbime sa, chodíme na rôzne akcie, do kina, divadla.. Len niekedy by som potrebovala sa zdôveriť kamarátke, chápete to. Problém je v tom, že si prosto žiadnu neviem nájsť. Na materskej s deťmi som bola krátko a pravdupovediac, nikdy som nebola ten typ, čo vysedáva kočíkom na sídlisku. Vždy sa s nejakou kočkou zoznámime, ale potom to ide do stratena.. pár krát jej napíšem správu, ona stručne odpíše, vždy si sľúbime že pôjdeme na kávu, ale keď to nenaháňam, tak z toho nikdy nič nie je. Sama od seba sa žiadna neozve. A mňa to už fakt prestáva baviť sa stále vnucovať..

miahavash
24. mar 2018

A to sa bežne takto predstavujes? Mam doktorat, skvele zamestnanie a finančne sme na tom veľmi Dobre? Lebo akoze keby mne sa takto zena predstaví sa otocim a serus. Hadam je jedno co mas a ako si na tom finančne ked si hladas pravu kamaratku 🤔 ci to len ja som taka sedlaňa ktorej nezáleží na tom co kto ma. Neviem 🤷🏻‍♀️

krepes
24. mar 2018

@extempore chapem ta. Dobru kamaratku je tazke nájsť. Ja som momentalne tiez bez nejakej dobrej duše s ktorou by som mohla vybehnut von a pokecat. z kamaratok z cias ked som este nemala dieta sa stali uz len známe, mna uz akosi vyradili z partie 🙂

stanulienkat
24. mar 2018

@miahavash preboha,ved sa len v skratke opisala. Urcite sa takto nepredstavuje.

cecilia68
24. mar 2018

@extempore Možno práve preto nemáš kamarátku, lebo nezabudneš každej jednej "pripomenúť" ten doktorát a že si žijete "nadpriemer"....ako spomínala aj @miahavash 😝 A stručné odpovede hovoria za všetko...nechce s tebou nik ísť von😂

extempore
autor
24. mar 2018

@cecilia68 Jéj, ty si ale milá. Áno, samozrejme, každému hneď otrieskam o hlavu tituly a výšku bankového konta... ☹ napísala som to kvôli tomu, aby ste si vytvorili obraz o mojich východiskách.

stanulienkat
24. mar 2018

@cecilia68 mozno su to len zavistlive primitivne sliepky,nie?? 🙂

bashawelle
24. mar 2018

najjednoduchsie je to asi cez spolocne zaujmy-mas nejaky konicek? mozno pri sporte, na vytvarnom kruzku.... spoznas nejaku babu, s ktorou si sadnete a skamaratite sa 😊 alebo v praci sa nenajde kolegyna-kamoska? obnov vztahy zapadnute prachom - zo skoly a pod. moznosti je vela. komunitne akcie sa robia casto - spolocenske hry napr. Len sa poobzeraj okolo seba.

krepes
24. mar 2018

@cecilia68 to naozaj sa takto musite chovat k nej? Ja ju nepoznam ale neusudzujem hned aky je clovek podla par riadkov.

mravvcek
24. mar 2018

@extempore toto riesim aj ja so sebou 😀

maris5
24. mar 2018

Ideme na kavu? 😏

galixx
24. mar 2018

A nemas nejake kamosky este z vysky napriklad? Ja co mam kamosky, tak vacsinou este zo skoly, ked som sa s niekym zoznamila na materskej, tak sme sa stretavali ale po skonceni materskej to opadlo. Je to podla mna tym, ze vsetci maju toho vela a nie je priestor udrziavat vela kamaratstiev, takze ostavaju vacsinou tie naj, ktore trvaju uz roky. Ved niekedy si musela mat nejake kamosky, co sa s nimi stalo?

extempore
autor
24. mar 2018

@bashawelle vieš, keď ja čas na nejaké extra koníčky nemám, som buď v práci, alebo s deťmi a mužom.Len niekedy už fakt cítim, že by som si potrebovala vybehnúť s blízkou dušou na víno. A čo mám v mojom okolí baby, tak stále si len sľubujeme, že áno, pôjdeme, ale keď to ja neurgujem, tak samé od seba nenapíšu. A pritom sa snažím, už mám niekedy až pocit, že ich až "podplácam". Proste, keď má niektoré z nich narodky, tak donesiem darček, kvietky.. ale keď mám sviatok ja, nikdy nič nedostanem. Ja to nedávam preto, aby som niečo dostala, ale chápete, že to zamrzí... Keď som bola v pôrodnici, tak moja spolubývajúca tam mala stále niekoho, mňa prišli pozrieť akurát rodičia, svokrovci a manžel so starším dieťaťom.. Už som z toho fakt smutná.

sissy27
24. mar 2018

@extempore ja mám kamošky buď také "100 ročné", alebo z bývalej práce alebo potom kombinácia "deti+bydlisko" a dokonca aj také, čo som pôvodne spoznala cez net. Ale žiadnu z nich cielene, že hľadám si kamošku, proste nejaké spoločné aktivity, záujmy, témy nás spojili, ľudsky sme si sadli a funguje to. A sú to ozaj kamošky, čo by sme navzájom jedna pre druhú spravili čokoľvek, vieme o sebe kadečo, nie len nejaké "známe". Časť kamošiek mám mimo svk, odišli z rôznych dôvodov, ale vďaka internetu a lacným letenkám sa aj to dá udržiavať ak sa chce.
A čo tvoj manžel? Tiež nemá žiadnych kamarátov, ktorí by mali manželky / priateľky a mohli by ste sa zoznámiť?

extempore
autor
24. mar 2018

@galixx práveže čo mám super kamošku z výšky, tak je sama na tri deti, chlap ju hnevá a býva 100 km ďaleko... ☹

extempore
autor
24. mar 2018

@sissy27 môj muž mal zopár kamošiek ešte z čias "za slobodna". Ale tie mali naňho zálusk, tak ma nemajú rady, doslova ma nazvali škodnou v revíre.. Zase čo sú manželky súčasných kamarátov, tak si veľmi nemáme čo povedať. Lebo asi ma tu ukameňujete, ale ja potrebujem aby bola kamoška aj na rovnakej mentálnej úrovni.

extempore
autor
24. mar 2018

@maris5 rada by som, ale som ďaleko

miahavash
24. mar 2018

@stanulienkat jaak tak myslim, ze stručný opis je -volam sa ..... mam 35 rokov som stastne vydata mam dve deti a zijem v bratislave a moj problem je .... ale dobre 😃 sak kazdy jak uzná za vhodné. Ja pisem za seba, ze to vyznie dost zvláštne sa takto opisovat. Ako keby to nebolo jedno ci ma doktorat ked si len hlada kamosku

baklik
24. mar 2018

@extempore u nas je to tiez v praci sama sliepka,s prepacenim.... nemienim intrigovat,okydavat,kto co nosi apod,podlizovat sa vsetkym kolegom... tak to radsej s muzom a dietatom budem travit cas

janinah
24. mar 2018

Najlepšie kamarátky sú tie z obdobia strednej školy,oslov staré známe......ja som si už po 30tke resp. MD našla len známe,kolegyne,úprimnú kamarátku nie,mám tie z čias mladosti,ked sme ešte "žili" ako mladé slobodné baby.

sissy27
24. mar 2018

@extempore hm vlastne si si aj tak trochu odpovedala, prečo nemáš kamošky "nemám na nič čas - práca, manžel, deti, domácnosť, ale občas potrebujem..." Kamarátstvo je vzťah, treba ho budovať a pestovať a "občas" je veľmi málo. Neexistuje, aby som nemala na kamošku čas, to radšej nebudem spať alebo sa ulejem z práce alebo bude rodina bez teplej večere, niekde proste uberiem a ten čas pre kamošky si vždy nájdem. Rodina samozrejme netrpí, vždy sú na prvom mieste, ale každý si zaslúži čas pre seba - aj ja.

extempore
autor
24. mar 2018

@sissy27 ale ja by som si práveže ten čas našla, ale fakt mi príde ponižujúce, keď mám byť stále tým iniciátorom ja. Stále musím písať ja, stále musím pozývať ja... Mali sme s mužom jednu takú známu. Postavila nový dom, tak sme tam stále chodili a ubezpečovali ju, aký je krásny.. lebo ona strašne rada hostila návštevy. Keď sme my s mužom kúpili nový byt, tak si na nás pol roka nenašla čas, aby nás prišla pozrieť... stále nejaká výhovorka, stále boli chorí, pritom na facebook postovala, ako bola tam a tam..

janinah
24. mar 2018

@baklik ak máš v okolí samé sliepky a ty jediná si "niesliepka" tak sa asi treba zamyslieť...ja sa s kolegyňami tiež nebavím o teoriach Freuda,ale viem sa,prispôsobiť,ono totiž aj medzi sliepkami treba byť obľúbený,inak tam dlho nevydržíš.....uhol pohľadu

extempore
autor
24. mar 2018

@baklik hej, niečo v tomto duchu, presne ako si to napísala... Ja proste hľadám nejakú normálnu babu, ktorá bude vyrovnaná sama so sebou. Lebo v dnešnej dobe si už ľudia závidia úplne všetko.

fem
24. mar 2018

@extempore úplne chápem, ale podľa mňa koníčky skôr, ako len na víno... Napíšem to podľa seba , kamarátstvo v takom veku, keď sa tvorí, už nemôže byť založené na sťažovaním, len trkotaní, ale aj na niečom ako tvorba pozitívneho, keď to mám tak nejako povedať. U mňa všetko zlyháva na sťažovaní, len to negatívne a počúvaj. Staré kamarátky z detstva, zo školy, to je niečo iné...tam sa to inak vyvíja všetko v inom veku. Ale v našom veku, neviem, musí tam byť dobrá energia, nielen akoby kaviareň to je veľmi málo, tam sa veľa rozpráva o iných alebo sťažuje... Mne osobne tiež veľmi vadilo, na jednej strane sťažovanie neskutočne... a potom vlastne stretávka len kaviareň...Veď sa niečo dá aj nové vymyslieť... Ja uvažujem nejako takto...

extempore
autor
24. mar 2018

@janinah lenže problém je, že ženy si medzi sebou závidia...

hettinka
24. mar 2018

@extempore ani ja nemám kamarátku. Popravde, na nejaké vysedávanie na káve ako zamestnaná mama 2 deti nemám čas, vždy by tým trpela rodina. A víkend patrí rodine. Mám fajn kolegyne, s nimi občas vypijem kávu po robote v piatok. A pár rodinných známych, ale rokmi sa navštevujete čím ďalej, tým menej.
Tým chcem povedať, že možno nikde nerobíš chybu, len ženy v tomto veku už mávajú iné priority, teda tie, čo žijú v šťastnom manželstve. Moje rozvedené známe chodia von oveľa viac ako ja. Asi hľadajú spriaznenú dušu. Ja ju mám v manželovi.

sissy27
24. mar 2018

@miahavash nuž ako sama napísala, nie je jej to jedno...
@extempore no a že kamošku máš 100km ďaleko, má tri deti a muž ju hnevá - čo je v dnešnej dobe 100km?? Hodina cesty autom, vlakom, busom!! Zober si dva blbé dni dovolenky alebo paragraf alebo náhradné voľno, zbaľ decká alebo ich nechaj mužovi a ťahaj za kamoškou, nech sa ti vyplače, spravte si babsko-detský deň alebo aj 4. Buď chceš alebo nechceš, všetko ostatné sú len kecy.

janinah
24. mar 2018

@extempore ktoré ako,všetky určite nie😉

fem
24. mar 2018

@extempore inak som na tom velmi podobne, v niecom uplne, v niecom nie...

fem
24. mar 2018

@janinah ano je na svete veľa dobrych ludi bez dobrych kamaratov, je to smutne, bud su zneuzivani, nemaju take tie rovnocenne vztahy... je to socialny problem... Ale vela sa pise, treba sa s ludmi stretavat osobne...